שלוש שאלות ברשותכם

nathan932

New member
שלוש שאלות ברשותכם

שלום רב, יש לי שלוש שאלות ברשותכם: 1) האם הנהגים מחויבים (על פי חוק) להדביק את המדבקה הקטנה שמקבלים בסוף הטסט על פינת שמשת הרכב? 2) איך מסירים מדבקות קיימות משנים קודמות? 3) האם זה נכון, שמותר לדבר בפלאפון ולסמס בעת עמידה ברמזור? מקווה שלא חפרתי... :) תודה רבה!

Without Fear

New member
אני יודע לגבי ה3

מדוייק. מותר לדבר ולסמס. קח בחשבון שזה מתקיל, בדיוק התחלף, ואתה עדיין בשיחה...בעיה...

shahf

New member
1. עד כמה שידוע לי כן.

2. מקלפים ואת שאריות הדבק מורידים עם סמרטוט (לא סקטוצ'!!!) עם מים חמים, לי זה עבד מצוין. 3. לא זה לא נכון.

לפי מה שאני יודעת -

1. לא חייבים מדבקה על החלון ,בכלמקרה יש מדבקה על רשיון הרכב שאותו מציגים לבדיקה לשוטר(תאמין לי שעוצרים אותי יותר מרכבים אחרים,ואף פעם לא שאלו "איפה המדבקה? "). 2.זה יורד בקלי קלות - למשוך בקצה ולנקות אחר כך עם ספריי לחלונות רכב 3.תמיד שמעתי שאסור להשתמש בסלולרי -גם לסמס גם לדבר - כל עוד אתה על הכביד. צריך לעצור בצד כדי להשתמש בטלפון.להיות בעמידה ברמזור זה עדיין להיות על הכביש.

המהיר9

New member
לגבי הדיבור בפלאפון,

מותר לדבר בזמן עמידה- גם עמידה ברמזור נחשבת- הבעיה היא שאתה נמצא בפקק וכל הזמן "גולש"- מתקדם קצת אז זה נקרא כבר נסיעה ואז כבר אסור ואז נגיד תדבר עם מישהו ובכל פעם שתתקדם קצת, לא תדבר איתו? זה לא יקרה... לדעתי זה דפוק שעשו את התיקון חוק הזה כי זה יגרום לבלבול , או שתרשו לדבר בסלולרי בזמן נסיעה בכביש בכל מצב שהוא או שלא.

אם באמת יש כזה תיקון לחוק....

אז המציאו אותו רק כדי שאם אתה במקרה מוריד קצת את הרגל מהברקס ומתקדם שלושה ס"מ קדימה אתה כבר נחשב "נוסע" ומגיע לך קנס.מחוקקים לא חושבים על טובת האזרח ולא על הבטיחות בכבישים -הוכחה הכי טובה לזה המצלמות החדשות. לי אישית לא משנה מה מותר ומה אסור .אני בחרתי לא להשתמש בסלולרי בנהיגה בלי קשר האם זה מותר או אסור ,בלי קשר האם מישהו רואה אותי או לא - פשוט כי זה פוגע מאד ברכוז שלך על הכביש. יש לי דיבורית מובנית במערכת שמע -ז"א על ידי לחיצה אחת אתה מקבל שיחה אבל לא ניתן לחייג ממנה.רק במקרה שאני מחכה לשיחה חשובה עד מאד אני עונה וגם אז מקצרת עד מקסימום האפשרי. הדיבורית אצלי בשימוש של בערך פעם בחודשיים ואף יותר. תאמין לי - הכי טוב ככה.

-
-

תשובות

להבהרה כללית-החוק מדבר על איסור אחיזה במכשיר ולא על איסור דיבור. לאור פסיקות בתי המשפט, לאחרונה החליטה משטרת התנועה לא לאכוף את העבירה הזו בעת עמידה ברמזור או בכל זמן שהרכב עומד ולא זז, אבל שיהיה ברור-אם שוטר רואה שעקב התעסקותך באחיזה בפלאפון אתה מתעכב, עומד בצורה שמפריעה לתנועה ועוד תוצרי לוואי, אתה תקבל דוח על עבירות אחרות כמו על נהיגה בחוסר זהירות או נהיגה בקלות ראש (אחד מהשניים, השני מחמיר יותר) בהתאם לנסיבות הספציפיות בשטח. בקשר למדבקה הקטנה, לא שידוע לי. ומסירים מדבקות קיימות משנים קודמות עם הציפורן.. לא? או שהתכוונת לסימנים של המדבקות, לא ברור..

ענו לך על השלוש אבל הערה קטנה...

בס"ד בקשר ל-1: אני לא חושב שזה חובה משום שיש את המספר על הרישיון רכב, אבל... אותי בחלק ניכר מהפעמים שעצרו לבדיקה, ישר האירו על שמשת הרכב לבדוק טסט ולאחר מכן ביקשו רישיונות. אם הרכב חדש אז לרוב לא יחפשו את הפינה הזאת, אך אם הרכב מעט מיושן זה יכול לחסוך לך עוד כמה דקות של חיטוט במקום להציג רישיון נהיגה בלבד ולהמשיך לדרכך...

ליאור,כפי שציינתי למעלה....

את הרכב הישן עד מאד שלי עוצרים הרבה לבדיקה ואף פעם לא שאלו לגבי המדבקה.רוצים את רשיונות,רוצים לראות את תא המטען,את אפוד זוהר וכל שאר הדברים שחסרונם שווה קנס. לדעתי כשמדובר ברכב ישן אבל "תמים" בכלל אף אחד לא יעצור אם לא ביצעת עבירה. אני מכירה אנשים שלא עצרו אותם שנים.אין שום סיבה לגנוב עוד כמה ס"מ משדה הראייה ולהדביק מדבקה כל עוד החוק לא דורש זאת.

be_roo

New member
ומצד שני יש כאלה שנעצרו ונאמר להם במפורש

שלו היתה להם מדבקה היו מבחינים בה מרחוק ולא טורחים לעצור אותם.

עדיף לשים במיוחד על רכב כמו שלך

בקשר למדבקה, אף שוטר לא אמור לשאול אותך, יש שוטרים שמונחים לחפש את המדבקה ובהיעדרה הם נוטים לדרוש את רשיון הרכב, מה שיכול היה להיחסך לך אולי והיו מסתפקים ברשיון נהיגה בלבד. ושתדעי, שעצם כך שאת לא שמה את המדבקה על רכב מיושן עד מאוד כמו שלך יכולה להאריך את הבדיקה ותוך כדי להעלות לשוטרים את החשד והחשק לבדוק לך גם את תא המטען אפילו כפי שאת טוענת שעושים לך לעיתים קרובות, כל זה לוקח זמן וטרחה, וחבל, את נשארת צודקת ולא חסר לך כלום באוטו, אבל אם אפשר לסייע למנוע את זה למה לא? בגלל גזילה משדה הראייה? זו מדבקה ממש ממש קטנה, ואם מדביקים רק אותה ולא בהגזמה כמה מדבקות של שנים קודמות זה זניח באורח קיצוני לשדה הראייה שלך.

שדה הראייה היחיד שמוסתר הוא לכיוון השמיים

בס"ד אם את מתעסקת בנחיתות/המראות או צפרות תוך כדי נהיגה אז סבבה! ועכשיו ברצינות: את המדבקה תדביקי בצד הימני העליון של החלון, ללא מדבקות של שנים קודמות, זה לא מצמצם ולו במעט את שדה הראייה הרלוונטי לכביש וסביבותיו...

be_roo

New member
קצת סדר:

1. התקנה המתייחסת למדבקה מתייחסת לבוחן, לא לנהג או לבעל הרכב. הוא זה שאמור להדביק אותה, ואם לא הדביק זה עניין שלו. אין כל סנקציה כל עוד הרכב עצמו עם רשיון תקף, פרט לעובדה שאולי תעצר יותר לבדיקת רשיונות כי שוטרים מחפשים את המדבקה הזו עוד לפני עצירת הרכב. התקנה הרלוונטית: 274. מצא בוחן רכב כי נתקיימו ברכב נבדק כל התנאים שבתקנות 271, 272, 273, 273א, 273ב ו-273ג ידביק בצידו הימני העליון של החלון הקדמי של הרכב תווית שבה יצויין החודש לחידוש הרשיון, יחתים את רשיון הרכב בחותמת כשירות לתנועה וידביק עליו את ספח התווית שהודבקה על חלון הרכב, כאמור. 3. התקנה אוסרת על קריאת או שליחת סמס או כל שימוש (לאו דווקא שיחה) בטלפון כאשר הרכב "בתנועה". יש חילוקי דיעות לגבי המושג "תנועה", האם הוא מתייחס לרכב שנמצא בתזוזה, או לרכב שנמצא בתווך התנועה מלשון TRAFFIC. בעבר היו פסיקות שונות אבל הפירוש הנוכחי הוא כי כל הרכב מהווה חלק מה-TRAFFIC כחל מתנועת כלי הרכב בכביש, גם אם הוא עומד לפרק זמן מסויים, הוא נמצא בתנועה. מבחינת אכיפה, היות ולמשטרה יש מספיק נהגים מטומטמים שמדברים בזמן נסיעה בפועל, היא החליטה לא לבזבז זמן על אלה שמדברים בעמידה ברמזור. ממילא רוב הנהגים לא מספיקים להניח את המכשיר לפני שהם זזים מעט כך שהשוטר לא מפספס כמעט שום הזדמנות לדו"ח. והבודדים שכן הקפידו לא לזוז לפני שהניחו אותו בצד הרוויחו, אבל הנוהל הזה יכול להשתנות מחר היות והוא נוהל אכיפה פנימי של המשטרה ולא תקנה מחייבת.

למעלה