שלושים יום עברו לזיכרך אמא שלי

שלושים יום עברו לזיכרך אמא שלי../images/Emo16.gif

שלושים יום עברו לא יאומן, כל הזמן מרגישה כאילו עוד מעט הטלפון יצלצל והנה את תהיי שם..מעבר לקו, ותגידי לי כמו תמיד: "מה שלומך ריקי, איך את מרגישה מה עם הילדים?" ותספרי לי על אותם כאבים נוראיים שבשנה האחרונה לא הרפו ממך, ואני יגיד לך כמו תמיד "אמא יהיה טוב, יש ימים טובים יותר ויש ימים קשים" אבל בתוך תוכי אני יודעת שהטלפון לא יצלצל ולא אשמע יותר את קולך, אמא שלי אני כל כך מתגעגעת, אומרים שככל שהימים עוברים הכאב מתכהה אבל לא מרגישה כך ומאמינה שלעולם לא ארגיש כך, הייתי קשורה אליך עד מאוד, את יודעת בדיוק השבוע שחזרתי הביתה מביתך מצאתי את תמונת הפספורט הקטנה שנתת לי אז שבאת לפה ואמרת שימי לך בארנק תמונה שלי, והיא הייתה כל הזמן בכוס הקידוש של השבת, חיכתה לי שם, ושראיתי את התמונה ונזכרתי באותה רגע שנתת לי את התמונה פרצתי בבכי, ואת נראית שם כל כך שלווה ומאושרת וזה היה רק בינואר השנה, אמא למה לא נתת סימן משהו..מרגישה שלא נפרדתי ממך כמו שצריך, אני עומדת שם בבית העלמין הבית שלך כעט בית העולמים, מסתכלת על הקבר על המצבה ומרגישה לא יכול להיות שאת שם, לא יכולה לקבל את זה לא יכולה לעכל את זה, כאילו זה לא את, בשבילי את נצחית את בתוך לבי ונשמתי, אבל כל כך מתגעגעת לחומריות, לקולך ולראות אותך.. אמא שלי אני כל כך אוהבת אותך...מרגישה שנפשי מתענה מגעגועים אליך.. מרגישה כל כך חנוקה לפעמים אינך יודעת עד כמה, אני יודעת שלפחות עכשיו את נחה שם, לא סובלת לא כואבת, אבל את לא איתנו כאן בגוף, את לא איתנו כאן להגיב לחוות לספר לדבר, נשמתך בתוכנו אבל איך נדע בדיוק מה את מרגישה שם בצד השני, בגן עדן, אמא האם טוב שם באמת האם את רואה אותנו??? האם את שומעת אותנו??? האם את שומרת עלינו משם למעלה?? אמרת בקלטת שהשארת כצוואה בשבילנו שאת רוצה אחדות במשפחה, אמא אחדות תמיד הייתה בזכותך, את שאת שתמיד גישרת שרבנו שכעסנו, ומה עכשיו נעשה בלעדיך?? כמה קשה אמא כמה קשה שאת לא פה בגוף! קשה מאוד... את סלחת לכולם בקלטת, תמיד היית הדמות הנערצת עלי מכל בכל העולם כולו ולא אמרתי לך את זה מספיק, אבל שתדעי לך אמא.. ממך למדתי ולקחתי המון בחיי, אני תמיד מוחלת ולא משנה באיזו סיטואציה והכול בזכותך הערכים שהקנט לנו הם ערך עליון! והם ילוו אותי לנצח עד יומי האחרון, וגם את ילדיי כי אני מעבירה להם את כל מה שלמדתי ממך אמא יקרה שלי. שלושים יום עברו אמא שלי, וכל דקה כל כך ארוכה, שלושים יום עברו אמא שלי, וכל יום כל כך חונק, שלושים יום עברו אמא שלי, וזה עוד לא מתעכל אצלנו, 25.8.03 גילויי מצבה אזכרה שלך, לא יאומן אזכרה שלך אמא שלי, כולם יעמדו שם יזכרו בדמותך המיוחדת, בדרך המיוחדת שלך עם כולם כולם יבכו ואף יהללו אותך, כולם יתגעגעו בטוח, אבל אני אבא ואחי בטוח נחנק שם בבכי, ועוד לא נעכל, וקרן שם כל כך רחוקה מאיתנו וממך בטוח שיומה מחר לא יהיה קל משם, אמא מבטיחה לך בכל לבי אמצא את הדרך להנציח אותך, לא אשקוט עד אמצא את הדרך המיוחדת שלי להנציח את שמך, את לא היית סתם אישה רגילה, את היית אישה מיוחדת מאוד, חייך לא היו קלים, והשנים האחרונות עברת וסבלת עד בלי סוף. 25 לאוגוסט 2003 גילוי מצבה רחל גולדשטיין נולדה 9.9.1950 נפטרה 25.7.2003 יהי זכרך ברוך לעד! אוהבים אותך לעד אמא יקרה שלנו!

אמא ואבא שלי ביום חתונתם צעירים

ויפים...השנה הם היו אמורים לחגוג שלושים וחמש שנות נישואין בדצמבר אלוהים איזה עולם לא פייר כל כך צעירה.. ואבא מתוק שלי תהיה חזק אוהבים אותך

מירבי*

New member
ליידי יקרה, כתבת יפה כל כך

עניין הקלטות שאמא שלך השאירה מדהים, הדבר מעיד על היותה אדם מתחשב מאין כמוהו, היא הרי ידעה שייעשה בהם שימוש רק לאחר לכתה והשאירה לכם את הקלטות כמזכרת ממנה. אין ספק שהיתה אדם מיוחד ומלא תוכן, יש לכם מזכרת מהקול שלה וזה נפלא, ראיתי פעם סרט ישן נורא על אמא שידעה שימיה ספורים , היא הקליטה לכל אחד מילדיה קלטת , היא בעצם נפרדה מהם עוד בחייה, לאחר מותה הפכו הקלטות האלה לכל כך משמעותיות עבור ילדיה, הם סיפרו את סיפור חייה וגרמו לילדים לקבל את מותה בהבנה גדולה יותר.

רציתי שתקראו בנות את ההספד שלי

שאקרא היום באזכרה ותביעו את דעתכן, את זה אקרא למשפחה באזכרה כמובן הנה: "אני מוחלת לכולם"(כך אמרת בקלטת שהשארת ), תמיד האמנת באחווה, באחדות המשפחה ובאהבה. "החיים יפים" תמיד אמרת, יש למצות כל רגע, כי החיים קצרים, ולהנות מכל רגע שלהם זו חובה! השמש זורחת מחייכת אליך אמא, את המלאך שלנו! עזבת את העולם פיזית אבל נשמתך תמיד תרחף ותהיה חלק מאיתנו, תמיד שאפת לאחדות המשפחה. "הלוואי" ,תמיד אמרת," שלעולם הייתה תקנה ולא נישא בלבנו שום שנאה" אמא יקרה שלנו, עברת כברת דרך לא קלה בחייך ובסוף אף סבלת מהמחלה הזו פיזית זעקת ימים ולילות לעזרה אבל מעולם לא ביקשת לעזוב את העולם תמיד אמרת "אעזוב כשבורא עולם יחליט" הענקת לאבא ,קרן ,משה ולי הרבה אהבה, הגנה,תקווה, ותמיד דאגת שנרגיש נפלא. בשביל ילדיי תמיד היית אוזן קשבת, חבקת אותם ברכות לבבית, היית סבתא מדהימה. השארת לנו כל כך הרבה לתת לעולם, ואנו מבטיחים שניתן מעצמנו כמו שרצית והכי חשוב אמא יקרה לעולם לא נשכחך, ננצור אותך בלבנו לעד, והערכים שהקנת לנו תמיד יהיו חלק בלתי נפרד מחיינו, ונעביר אותם לילדינו. אמא שלי אוהבת אותך.

mondani5

New member
ליידי בל יקירה!!!

כתבת יפה ומוגע ללב,דחינו את המפגש למענך כדי שתצאי מהשלושים,אני מקווה שתגיעי,בפעם הקודמת לא הגעת בגלל ההריון. גם אני באבל השנה ואמא של בעלי נפטרה כידוע לך לפני פחות משלושה חודשים,דודתי היקרה ושני בני דודים שלי נהרגו בפיגועים השנה,למרות זאת אני מקיימת את המפגש,רציתי לקיימו עוד במאי אך קרה מה שקרה,בכל אופן החיים ממשיכים,וחשוב שנחבק אותך ,אצלי בבית עם כל בנות הפורום שמרביתם ביקרו אותך בבי"ח מיד אחרי שהבאת חיים להורים חשוכי ילדים. אוהבת ומקווה לראותך. אירית

מירבי*

New member
ליידי יקרה../images/Emo24.gif

ההספד מאוד יפה ומרגש, בטח היה לך קשה מאוד לקרוא אותו... זה נורא קשה הקטע הזה עם המצבה, זה כאילו נראה סופי פתאום, לא שזה לא סופי כבר ברגע המוות אבל יש משהו באבן הזאת שמכאיב עוד יותר.... מקווה שתמצאי בעזרת אהובייך את הכוח להמשיך הלאה ותמלאי את צוואתה של אימך, שביקשה שתמשיכי לחיות, לאהוב ולגדל את ילדייך היקרים בשמחה ואהבה.

למעלה