למרות החשד לתקיפת שוטרים בנתב"ג: שלושת החשודים שוחררו למעצר בית...
Common asterisk, כידוע, במהלך אינטראקציה כלשהי עם משטרה, אחד האישומים ה"מודבק" אוטומטית למעורב בה הוא "תקיפת שוטר".
עצם העובדה שיש לך דופק יציב ואתה נושם עצמונית הופך אותך eligible לאישום ב"תקיפת שוטר"...ולפעמים אפילו זה לא נחוץ ל- eligibility.
המשטרה דרשה תשעה ימים, נוסף על היממה בה היו כלואים לשווא...יש לה תמיד זמן.
השופטת סברה אחרת והעדיפה חלופה למעצר, היות ואין לדעתה ביכולת השלושה "לזהם" חקירה...ככל שהמשטרה בכלל תהיה מעונינת לטרוח לחקור ולהגיע לברור האמת...אך הטיסה לחופשה ודמי כרטיס הטיסה, דמי ההתאכסנות בחו"ל והבלויים שהוזמנו מבעוד מועד - ירדו כולם לטמיון...בגלל כולירה אחת...
המילה "למרות" בתחילת הכותרת כמו גם ניסוחה הכללי, מלמדת שאנו קוראים כאן את דעתה האישית של הכותבת ושלא מדובר בדיווח חדשותי ענייני. זה מייתר את המשך הקריאה כמובן.
לגופה של הכותרת, אין בכך כדי להעיד מאומה. אין כל סיבה על פניו שלא לשחרר את החשודים למעצר בית וזה בסדר גמור שכך נעשה. מה יקרה להם בעתיד, משם נוכל ללמוד, אולי, קצת יותר פרטים על האירוע ועל התנהגותם.
בלי קשר לכלום, משטרת ישראל נוהגת להדביק את תווית חשד ה"תקיפת שוטר" בכל אירוע בו מתקיים עימות בין אזרחים* לשוטרים. במקרים רבים מתברר בדיעבד שלא היה ולא נברא. אולם כמובן שיש בהחלט גם מקרים בו אכן הייתה תקיפה כזאת והדבקת התווית מוצדקת לחלוטין. במקרה הזה, אנחנו עדיין לא יודעים מספיק פרטים/מידע כדי לחוות דעה בענין (כאשר לפחות לגבי המאמר הפובליציסטי שצורף כאן בפוסט זה, כאמור אין כל סיבה לחשוב שניתן ללמוד ממנו משהו אמין על הנ"ל והכותבת מגלה זאת על עצמה ועל דבריה כבר בניסוח הכותרת**).
* קרי בני אדם 'סתם', לאו דווקא אזרחים במובן המשפטי של המונח.
** אם כי כידוע בהרבה כלי תקשורת העורך הוא זה שמנסח את הכותרת, כך שיתכן שאני חושד כאן בכשרים. אבל מאחר ואין לי חשק לקרוא את דעתה האישית כל הכותבת וזו לא מעניינת אותי במיוחד, אין לי דרך להעריך את האמת בענין זה כעת.