שלום

מצב
הנושא נעול.
שלום

שלום
התחלתי לעבוד בפיצריה בתור מלצרית ביומיים הראשונים הבוס שילם לי מינימום 18 לשעה ונתן לי לקחת את הטיפים שלי היום הוא פנה אליי בטענה שהוא ערך בירור ומותר לו לעשות כך: לדוגמא היום הרווחתי 90 שקל טיפ על 6 שעות העבודה היום הוא צריך לשלם לי 108 ש"ח משמע הרווחתי היום 198 ש"ח אך לטענתו מותר להוסיף לטיפים שלי השלמה ל108 ש"ח כך שיוצא בעצם שהוא משלם 18 ל6 שעות עבודה. אני אשמח לדעת אם העניין הזה חוקי ואם לא איך אני פונה אליו, באיזו בקשה
ועוד שאלה. אני נוסעת לעבודה נסיעה שעולה 2.5 ש"ח ועובדת גם במוצ"ש האם מגיעה לי תוספת על זה
תודה רבה לעוזרים

טיפים

שלום
התחלתי לעבוד בפיצריה בתור מלצרית ביומיים הראשונים הבוס שילם לי מינימום 18 לשעה ונתן לי לקחת את הטיפים שלי היום הוא פנה אליי בטענה שהוא ערך בירור ומותר לו לעשות כך: לדוגמא היום הרווחתי 90 שקל טיפ על 6 שעות העבודה היום הוא צריך לשלם לי 108 ש"ח משמע הרווחתי היום 198 ש"ח אך לטענתו מותר להוסיף לטיפים שלי השלמה ל108 ש"ח כך שיוצא בעצם שהוא משלם 18 ל6 שעות עבודה. אני אשמח לדעת אם העניין הזה חוקי ואם לא איך אני פונה אליו, באיזו בקשה
ועוד שאלה. אני נוסעת לעבודה נסיעה שעולה 2.5 ש"ח ועובדת גם במוצ"ש האם מגיעה לי תוספת על זה
תודה רבה לעוזרים
טיפים
המעביד לא עובר על החוק כשהוא "משלים" לשכר של 18 ש"ח לשעה. תקפידי על כך שהוא יוציא לך תלושי משכורת. בנוסף את זכאית גם להוצאות נסיעה.

שיר ורד

New member
המעביד רשאי לעשות זאת בתנאי

שלום
תודה רבה לעוזרים
המעביד רשאי לעשות זאת בתנאי
שהוא אוסף ממך את הטיפי ורושם אותם כהכנסות העסק (ובין השאר מפחית מהם מע"מ). לאחר ניכוי המע"מ ומעביר לך את היתרה (או חלק ממנה) במזומן כמקדמה שנרשמת אצלו. בסוף החודש הוא עושה חישוב של השכר המגיע לך לפי שכר מינימום ולפי הטיפים ומשלים את החסר לגבוה מביניהם (בהורדת המקדמות שכבר שולמו לך). על המעביד להוציא תלוש משכורת מסודר ולנכות מהשכר לביטוח לאומי ומס בריאות (ואולי גם למס הכנסה). בגין נסיעות מגיע לך החזר, לפי תעריף נסיעה יומית באוטובוס, או לפי חודשי חופשי הזול מביניהם. בגין עבודה במוצ"ש לא מגיעה לך תוספת.

מצב
הנושא נעול.
למעלה