שלום

ARIK667

New member
שלום

אייך אתם עושים גלישה בכביש רגיל, בכביש שיש עליה, ובכביש שיש ירידה??

pop girl 20

New member
לא ממש הצלחתי להבין...

אבל רק לשם הסדר,
גלישה בכביש רגיל= רגל עם חצי קלאצ' וטיפה גז.
ובכביש עם עלייה= זינוק בעלייה, אני מניחה שלזה התכוונת בשאלה הזו.
ובכביש עם ירידה= הילוך 2 לרוב וברקס בעדינות... מקווה שקצת עזרתי ואם לא, בואו תתקנו.. יום טוב

Daemonlior

New member
תיקונים (ככה לפחות אני עושה)

גלישה בכביש רגיל - אין צורך בגז, שחרר את הקלאץ עד הסוף (לאט כמובן, בכדי שהאוטו לא יכבה..) הרכב ינוע. על מנת להאט, לחץ על הקלאץ' ושלב ברקס עד לעצירה. גלישה בעליה - רגל אחת על הברקס, רגל שניה על הקלאץ'.. שחרר קצת את הקלאץ' עד לנקודת החיכוך, שחרר ברקס, תן מעט גז, ושחרר קלאץ' באיטיות.. במידה והעליה לא כל כך חזקה, אפשר לשחרר את הרגל מהגז, לעזוב קלאץ', ולהמשיך כמו גלישה בכביש רגיל.. גלישה בירידה - שים רגליים על הראש
לא הבנתי למה pop girl הציע הילוך שני.. פשוט עבור להילוך ראשון, שחרר קלאץ' וזהו, תן לאוטו להתדרדר.. כמובן שההילוך עוצר אותו מעט, אבל ללא ברקס, האוטו יעבור את מהירות הגלישה..

Daemonlior

New member
חחח על סמך מה אתה אומר את זה?

תנסה בבית ותראה שלא =) אני מדבר אגב על מנוע TDI (גם ברכב שלמדתי, וגם ברכב הפרטי שלי)

MrJacKasS

New member
כי בגלישה

צריך להיות במהירות ממש איטית, ואם אתה משחרר את כל הקלאץ אז האוטו יטוס (יחסית)

hellobizo

New member
טעות

אפשר לשחרר את הקלאץ' לגמרי ועדיין להשאר במהירות גלישה בלי שום בעיה. שיחרור עדין ואיטי של הדוושה מבלי לגעת בגז לא יגרום לרכב להאיץ קדימה בפראות... כל זמן שהקלאץ' לא לחוץ עד הסוף אבל גם לא משוחרר עד הסוף עושה נזק לרכב. לא מבלים עם קלאץ' חצי לחוץ אם לא רוצים להחליף קלאץ' בתדירות גבוהה. כבר ראיתי אנשים שמחזיקים את הרכב במקום בעלייה ע'י שילוב של חצי קלאץ' וגז במקום לחיצה על הבלם. בצורה כזו גומרים קלאץ' מאוד מהר...

למעלה