שלום...

Jinx007

New member
שלום...

אני לא יודעת אם זה הפורום המתאים (בעצם אין מושג מהו הפורום המתאים) אבל אני אשאל בכל זאת.. איזה ממוצע בגרויות אני צריכה ואיזה ציון בפסיכומטרי, ע"מ להתקבל לפקולטה לרפואה?

חוסר הוודאות יהרוג אותי...

אולי מישהו ירגיע אותי...אני רוצה ללמוד בשנת הלימודים הבאה חשבונאות וניהול בתוכנית המשולבת של אוניברסיטת ת"א. בדקתי וציון הסכם הנדרש השנה היה 655 והפלא ופלא - גם שלי כזה! שאלתי היא: בהנחה שציון הסכם לא ישתנה בשנה הבאה, האם לאור הביקוש הרב יחסית לתוכנית עדיף שאשכח מזה שאתקבל אליה? ובכלל, האם קרה לחלק ממשתתפי הפורום נס (לא חנוכה..
)והם התקבלו לחוג מבוקש על סמך ציון קבלה נמוך מזה שאליו נדרשו?

cirruss

New member
בהחלט../images/Emo8.gif

יש כמה חבר'ה אצלנו שהתקבלו בסכם נמוך יותר מהסף שנקבע שנה שעברה! לא לאבד תקווה! את גבולית, סביר להניח שתהייה בהמתנה מייגעת אבל יש סיכוי שתתקבלי. חוץ מזה תסדרי לך אלטרנטיבה טובה כך שיהיה משהו טוב להתנחם בו במקרה וחס וחלילה הביקוש לתוכנית יהיה גדול יותר השנה (אני משערת שבעוד אוניברסיטאות ישנה תוכנית כזאת)

ailag

New member
ואין איך להפטר ממנו

לפחות עד ש hbar יהפוך להיות אפס..

asw

New member
תשובה משונא הפקולטה לניהול

אם אין לך 720 בפסיכו'וחשוב לך ללמוד דווקא בתכנית הזו , הייתי ממליץ לשפר בגרות. אופציה אחרת, ללמוד חשבונאות וכלכלה שנה א', ןלעבור ע"ס ממוצע לתכנית המשולבת.

Jinx007

New member
מישהו יכול לענות?

אם אף אחד לא יודע אז תגידו לפחות..

moran f

New member
מידעת

כאן וחשוב לזכור שבב"ג הסינון העיקרי נעשה ע"י הראיון והבנתי שבאת"א גם מתחילים ללכת בכיוון.

ק ה ל ת

New member
אני מניח שיש כמה שיודעים

כי הם התקבלו לרפואה, יש כמה אחרים שיודעים כי הם טרחו לבדוק (ואולי ניסו להתקבל) ויש את הרוב שלא יודע. מה שמשותף לכולם הוא שאם הם ירצו לדעת בוודאות, הם ילכו לאתר האוניברסיטה בה הם רוצים ללמוד (ואם הכתובת לא ידועה אז יש גוגל) ויקבלו את כל הנתונים על מגש של כסף. נ.ב. קבלה לרפואה דורשת הרבה יותר מציונים, זה מתחיל בראיונות אישיים ונגמר ב"גיבושונים" בתל-השומר תחת פיקוח מצלמות ורופאים.

Jinx007

New member
אבל אם אני רוצה להיות רופאה..

מה אני צריכה גיבוש?

מדובר על מבחני מס"ר

אני מקווה שאני לא טועה בשם בכל מקרה זה יום שלם שמארגנת הפקולטה לרפואה שכולל מבחני דינמיקה קבוצתית, שאלות על חייך הפרטיים, ראיון אישי קצר וכו'. מישהו שעבר את זה יוכל כנראה לספק יותר פרטים. מה שאני יודע שעל אף שהם היו צריכים להיות מבחנים ניסויים, הם תפסו נפח ניכר בציון הקבלה הסופי של המועמדים. בבאר שבע הציונים הנדרשים הם הכי נמוכים אבל שם יש שתי ראיונות שקשה לעבור אותם. בטכניון ובירושלים יש ראיון אחד. שנה שעברה הסכם הנדרש לטכניון היה 93.5 בערך בתל אביב הוא עמד על 723 אם אינני טועה אך זה לא נותן כל מדד בגלל שלממוצע הזה נכנסים גם המבחנים האלה. וזהו כל מידע נוסף על ציונים נמצא באתרים של האוניברסיטאות.

למעלה