שלום!

קישוא

New member
שלום!

אני מפתח אתרים באינטרנט (בסביבת ASP.NET) והחלטתי שאני רוצה שינוי והתחיל ללמוד לפתח משחקי מחשב. אני לא רוצה לפתח משחק טטריס בפלאש או משחק סנייק ב-VB, אלא ללמוד לבנות משחק מחשב כמו "מאריו" או "דייב". באילו שפות מתכנתים משחק כזה? תוכלו להמליץ לי על ספרים שיעזרו לי בנושא? ראיתי שני ספרים של הוד-עמי שמלמדים לפתח משחק רציני עם גרפיקה לא רעה בעזרת VB6 ו-DirectX7.1. אבל אני לא חושב שזה טוב לי ללמוד את כל הקטע של vb6 כשאני כבר יודע vb.net. דרך-אגב, מישהו יודע באיזו שפות מתכנתים את המשחקים הגדולים Doom 3, Far Cry וכל השאר? באיזו שפה תכנתו את הגרפיקה? את ה-AI? את המנוע הפיזיקלי? ותוכנות כמו PhotoShop 8 או Office XP באילו שפות מתכנתים? תודה מאש.

neko

New member
משחקי מחשב פשוטים כמו SNAKE

או טטריס כתובים בד"כ בJAVA היום (ולו מפני שזו השפה שרצה על רוב הטלפונים הסלולריים
). VB היא גם שפה נוחה לכאלה. אתה יכול גם להשתמש בVB.NET לדעתי. משחקים כמו מאריו או דייב כבר יהיה קצת קשה לכתוב בJAVA או VB (מגבלות מהירות ריצה), אבל אפשרי אם אין הרבה פרטים. בשביל דברים כבדים באמת כמו DOOM, PHOTOSHOP, OFFICE וכד' בד"כ משתמשים ב++C.

קישוא

New member
תודה

מה ההבדל בין c++ לבין visual c++? אילו מהספרים של הוד-עמי (www.hod-ami.co.il) אתה ממליץ לקנות כדי ללמוד c++? מה כדאי לי ללמוד\לעשות לפני שאני ניגש לספר ולומד ממנו? אפשר איזה רקע על הסביבה הזאת..?

neko

New member
++C היא שפת תכנות,

++VISUAL C היא סביבת תכנות בה כותבים את הקוד (בדומה ל-NET STUDIO. שעליה אתה כותב VB). היא עוזרת לך לכתוב את הקוד. אני לומד מספר שאפשר להוריד חינם מהרשת (למרות שיש לי עותק פיזי מהספרייה של המכללה) שנקרא THINKING IN CPP של BRUCEECKEL, ניתן להורדה מהאתר שלו. הספר מניח שיש לך מושג בסיסי בתכנות ב-C, אבל לדעתי גם עם הכרות עם VB או שפת תכנות אחרת אפשר להבין אותו (רק דורש מעט יותר מאמץ מחשבתי). בכל מקרה, הפורום ישמח לעזור לך עם בעיות ספציפיות, אז GO FOR IT. על הוד עמי אני לא ממש ממליץ, והבנתי שזו התחושה הכללית בפורום לפחות. ספרים טובים באמת תמצא כמעט רק באנגלית (למשל בספריות של אוניברסיטאות או מכללות) או על הרשת.

למעלה