שלום...

avshalomariel

New member
שלום...

אהבתי את הרעיון של הפורום, ונראה לי שאני הולך להצטרף... אוקיי יש לי שאלה... אני בזמן האחרון מתעסק עם lightwave, ואני מתחיל לחבב את התוכנה, כי קל להתעסק איתה, ועוד כל מיני דברים... אני גם מתכנת בc++, ואני יודע שאפשר לתכנת עם השפה משחקי מחשב. השאלה שלי היא איך? איך לחבר בין השניים? אשמח למדריך אבל גם מדריך יהיה בסדר...

lorats

New member
אתה מתכנת בC++ אז..|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

תסביר לי מה הבעיה??
אני באמת לא מבין אנשים שיודעים לתכנת ולא יודעים איך להכין משחקים... המשחק שהראתי ממנו תמונה אחת לפני כמה ימים זה משהו שעשיתי לפני שנה ומשו כשרק התחלתי ללמוד פסקל בבית הספר... פשוט תנסה לחשוב בצוה הגיונית איך להזיז כל עצם שאתה רוצה אם אתה יודע פקודות גרפיות זה לא בעיה... אפילו להזיז סתם קבצי תמונה... אחר כך לאט לאט לומדים דברים חדשים

neko

New member
יש המון ספרים שעוסקים בשיטות

כתיבת משחקים ב++C. אני בטוח שגוגל או אמאזון יעזרו לך למצוא כאלה. בארץ אמנם קשה למצוא אותם, אבל אפשר להזמין מחו"ל, למצוא בספריות של מכללות ואוניברסיטאות (מצאתי אצלינו את "BLACK ART OF JAVA GAME PROGRAMMING") או להוריד מכל מיני תוכנות שיתוף. כמובן שיש גם המון אתרים שעוסקים בנושא, כמו GAMEDEV.NET.

De-Panther

New member
אני לא חושב שזה דבר|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

שצריך ספרים בשבילו ברגע שאתה יודע לתכנת בשפה כלשהי אתה אמור גם לדעת להכין איתה משחקים ולא רק תוכנות... גם בדרך כלל כשמלמדים בבית ספר לתכנת אז גם מראים את הצד של המשחקים ולא רק את הצד של התוכנות שעושות חישובים שטחיים...

neko

New member
לאו דווקא. אותי בתיכון לא לימדו

שום אספקט שקשור לגרפיקה, סאונד, שליטה ישירה (ע"י מקלדת\עכבר), ובטח שלא נגענו בחומר יותר רציני כמו SPRITES, תלת מימד, SCROLLING, וכד'. בעיקר היה מדובר בחישובים שטחיים

De-Panther

New member
בדרך כלל זה תלוי...|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

בכמה יחידות שאתה עושה אם זה 5 אז לא מלמדים משהו רציני(אני עושה 5 אבל זה כי אין אצלנו 15) אם זה 15 אז זה כולל יחידות של גרפיקה וכל זה... ובכל זאת אם אתה מפעיל קצת היגיון וקצת הולך לתפריטי עזרה בקומפיילרים השונים(למשל אם אתה עובד עם פסקל - דלפי) תוכל למצוא שם עזרה רבה... אני בשפות תכנות בצורה רצינית עבדתי רק עם פסקל... כמובן עבדתי בדלפי כי אין עוד הרבה אפשרויות נוחות כדי לבנות דברים בווינדווס... אז שמה יש את התפריטים השונים שאיתם יכולים להוסיף עצמים... אז הנה אתה יכול להוסיף למסך שלך תמונה שמה אתה יכול לשנות את הגודל שלה בעזרת פקודות שונות שאותן כן למדת(כי הן נורא בסיסיות ובדלפי רוב הדברים הולכים בעזרת פרוצדורות) ואתה יכול להזיז אותה בעזרת החצים (ONKEYPRESD) חפש... הכל שמה בקבצי העזרה... הכי טוב להשתמש בזה ככה

neko

New member
זה נכון שאפשר ללמוד לבד,

אבל בשביל זה לא צריך ביצפר מלכתחילה.
אני את כתיבת המשחקים שלי התחלתי בבייסיק בגיל 9 עם החוברות של מחשבת.

De-Panther

New member
הנוסטלגיה../images/Emo9.gif אני גם|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

בערך כמוך עם בייסיק והכל ואיכשה לפני כמה שנים מצאתי כונן לדיסקטים גדולים אז התחלתי להפעיל כלמיני דברים שהכנתי פעם
אבל אף פעם כמעט לא השתמשתי בחוברות וספרים ודברים כאלה... רק בזמן האחרון כי אבא שלי ממילא קנה חוברת של ג'אווה סקריפט אז אני לוקח משם פקודות במקום לזכור... בבית הספר ב5 יחידות מלמדים אותך איך לחשוב... יותר אלגוריתמיקה וכאלה... כדי שברגע שתצתרך ללמוד שפת תכנות חדשה יהיה לך ראש כדי להבין אותה... הם כמובן נותנים לך גם בסיס של שפות תכנות שונות... זה חבל אומנם שהם לא מעמיקים יותר... אבל אין מה לעשות... 15 יחידות זה דבר טוב למי שרוצה להכין משחקים... הם מלמדים אותך דברים בצורה מקיפה הרבה יותר וגם עובדים על עיצוב וגרפיקה... הפרוייקט של בן דודה שלי השנה היה להכין משחק מחשב והוא הכין משהו תלת מימדי כזה שאפשר להשתמש בעכבר ודברים כאלה...

eltriuqS

New member
זה לא מסובך כמו שזה נראה..

קודם כל תעשה export מהתוכנה לקובץ obj תפתח אותו עם notepad ותראה שהוא דיי קריא כל מה שנשאר לך לעשות זה לכתוב תוכנית שקוראת מקובץ ומציירת את האוביקט (אפשר למשל עם OpenGL - אתה יכול ללמוד באתר של nehe - יש שם מדריכים מצוינים)

למעלה