שלום

TALASL

New member
שלום

מישהו יודע איפה אני יכול למצוא מתכונות\בגרויות עם תשובות (רצוי מלאות), חוץ מאלה שמופיעות באתר? תודה רבה

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo185.gif בחנויות יש-

את המיקודיות- שזה עם פתרונות מלאים ויש את הספרים של יורם אשל האדומים עם הבגרויות.

TALASL

New member
אני יודע

אבל חשבתי להתחיל ללמוד עכשיו, ואם אני כבר מול המחשב אז למה לא לחפש פה?

ברונדבי

New member
אם תעקוב אחרי הפורום

ותלך כמה דפים אחורה ואפילו כאן.. תמצא שאלות של מלא מלא אנשים בפיסיקה..ובדרך כלל יש גם כאלו שעונים להם..ככה שיש לך שאלות מעניינות ותשובות ענייניות. כל טוב.

noita1

New member
נצלו"ש- שאלה על ציוני בגרות

יש למורים אפשרות לראות ולדעת כמה קיבלנו בבגרות מסוימת? (או שזה רק לנו אפשרי ע"י כניסה למשרד החינוך ולראות שם ציונים, וזהו אין עוד אפשרות ללא האתר?) ומי קובע ציון סופי (ציון הגשה + בגרות)? תודה מראש נועה

noita1

New member
../images/Emo41.gifמקפיצה

תשובות לנועה

א. למורים יש אפשרות לראות את הציון הסופי דרך בית הספר התיכון. מהסיבה הפשוטה שכל הציונים האלה נשלחים לבית הספר. אבל בדרך כלל הם יראו את זה מאוחר יותר ממך, הם לא יכולים כמוך להזין פרטים אישיים של התלמיד באתר האינטרנט. ב. הציון הסופי הוא פשוט ממוצע של הציון השנתי ("מגן") והציון בבחינת הבגרות. אם לבחינה יש מספר חלקים, הציון הסופי נקבע לפי המשקל היחסי של כל חלק, זה משתנה ממקצוע למקצוע.

noita1

New member
תודה רבה לרון, אבל

זה הוגן שלמורים יש גישה לראות כמה קיבלתי (ציון סופי) בבגרות במקצוע מסוים? או שיש איזה הגבלות? זה הרי אישי... ונקבע ע"י בוחן חיצוני ולא המורה, הציון בבגרות.

את שואלת שאלה טובה מאד !

באמת יש מדינות בעולם בהן למורה אין גישה לציונים הסופיים. גם בארץ - במערכת האקסטרנית ובמערכת של "נבחני המשנה" (בוגרים) - אין למורה שום אפשרות לדעת את הציון הסופי. יש וויכוח גדול מאחורי הענין הזה, והעלית נושא חשוב ולא פשוט. מצד אחד יש באמת את צנעת הפרט, ומצד שני אפשר גם להבין את המורה, שבחלק מהמקרים עבד קשה 3 שנים, ליווה את התלמיד וסייע לו, ו"מגיע" לו לדעת מהם הפירות של השקעתו. יש הרבה דיעות לכאן ולכאן, הנושא הזה באמת עלה לדיון במשרד החינוך מספר פעמים. נכון להיום ההחלטה היא לאפשר למורים במערכת האינטרנית לראות את הציונים האלה (לאחר שאלה נשלחו לתיכון).

noita1

New member
אז במדינה דמוקרטית,

כאשר בה יש דגש על הפרט, ויש לו זכות לפרטיות, צנעת הפרט נדחית, למען שמורים סקרניים יראו "פירותיהם", למרות שאף אחד לא מונע מהם לשאול את התלמיד ואם ירצה יענה, ממש יופי. תודה רבה על התשובה המפורטת רון
נועה

ובכל זאת -

למרות שבשורה האחרונה אני מסכים איתך, אני עדין טוען שזה לא כל כך פשוט כמו שאת מציגה את זה. יש מספר שיקולים נוספים "בעד" זה שמורה יראה את הציונים האלה. אני לא איכנס לכאן לכל השיקולים, אני רק אזכיר אחד מהם : מורה לעולם לא יצליח להתקדם ולהשתפר, וללמוד מנסיון העבר, אם הוא לא ידע מהם התוצאות של עבודתו. מורה שלא יודע איך התלמידים שלו הצליחו בבגרות, או באיזה מידת נכונות הוא העריך את תלמידין בציוני המגן, ימשיך לטעות ולזייף בעתיד. אבל שוב - גם אני חושב שהשיקולים שהצגת גוברים על האחרים.

noita1

New member
אני יודעת שזה לא כ"כ פשוט,

שום דבר לא פשוט, תמיד יש חילוקי דעות. אני מציגה את זה איך שאני רואה את זה מנק' המבט שלי כתלמידה, כי זה מה שאני. כי היתי מעדיפה שהמורה שלי למתמטיקה לא יראה כמה קיבלתי. אבל, יש שם אנשים גדולים למעלה שמחליטים.

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo185.gif צנעת הפרט או לא-

מורים משקיעים בך ומלמדים אותך המון זמן בשביל שתצליחי בבגרות מסוימת, ואת רוצה שאפילו לא יהיה להם הזדמנות לדעת כמה קיבלת ???? מה את רוצה ? שמורים יחפשו אותך אחרי שתסיימי י"ב- בטלפון ויבואו אליך הביתה לשאול כמה קיבלת ? הציון שלך הוא גם איפשהו הציון שלהם, ככה שהגיוני שיהיה להם גישה לציונים שלך- במקצוע שהם מלמדים.

noita1

New member
אני לא מסכימה איתך,

למרות שלא אוכל להכחיש שיש משהו גם בשיקולים אלו, ובכל זאת אין טעם להכנס לוויכוח שווא. וזה לא המקום ולא אנחנו אלו שמחליטים.

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo185.gif נכון-

אבל העובדה שאפילו בין תלמידים יש חילוקי דעות גם אומרת משהו... לא ? ומה לעזאזל איכפת לך שיראו לך את הציון ? גם אם הגישו אותך על ממש גבוה וקיבלת ממש נמוך... מה יקרה ? כאילו- אין לזה שום השפעה על המשך החיים שלך <לציון יש, לעובדה שהמורה ראתה אותו- אין>, וזה לא שהמורה תחליט שמעכשיו את טיפשה או משהו... לא יודעת מה הבעיה שלך.

The6thAngel

New member
לא מדוייק

המחנך שלי בתיכון היה גם המורה שלי להיסטוריה והוא היה דיי גרוע.. הוא נתן לכולם מגנים מאוד גבוהים בבגרות של י"א, והציונים היו בערך 10-20 נקודות מתחת (שלי 20
) ואז בי"ב הוא קטל בציונים...

למעלה