שלום

Age Of The Dark

New member
שלום

רק רציתי לשאול איפה אני יכול למצוא את לוח השנה עם החגים הוויקאנים?

L e s t a t

New member
דווקא לא

תבדוק לפני שאתה שולף.. יש קישור בקישורים שמוביל אל אתר שבו רשומים החגים הפגניים (ומכאן, מן הסתם הוויקאניים).

Unblessed

New member
איתי,

אם אני לא אשכח אני אביא לך גם חומר עליהם מחר בבית ספר... אם אני אשכח אז תזכיר לי... סוואין, סמהיין - 31 באוקטובר יול 21 - בדצמבר אימבולק - 1 לפברואר ספרינג, אוסטרה - 21 למרץ בלטיין - 1 למאי לית´ה, מידסאמר - 21 ליוני למס - 1 לאוגוסט מייבון - 21 בספטמבר

simba00

New member
זכרתי שזה איפשהו באזור....

או במאמרים או בקישורים...

AnatOfBodom

New member
יש חג שקוראים לו בלטיין?

יש כזה חג בספרים של רוברט ג´ורדן..

אכן כן, ישנו חג בשם ה"בלטיין".

החג "בלטיין" הוא אחד משמונת החגים הפגאניים העיקריים. פירוש השם בלטיין הוא: "אש בוהקת", חוגגים את החג הזה בראשון למאי... שלך ניל.

DaniZisserman

New member
ג´ורדן הרי מודה שהוא "מיתולוגיסט"

אני אישית מאוד אוהב את ספריו של JORDAN, וזכיתי לעונג לקרוא אותו מיד עם יציאת ספרו הראשון (יש לי הוצאה מעניינת מאוד בגודל כפול מהרגיל) - עוד הרבה לפני שהאו הפך להיות מושא ההערצה (והתיעוב) של כה רבים מקוראים הפנטזיה. JORDAN בפרשו לוקח מוטיבים רבים מהמיתולוגיה וההסיטוריה של עולמינו ומשתמש בהם באופן מעניינן ביותר בשביל ליצור פנטזיה ארכיטיפית מוצלחת. הוא לא מחדש הרבה, אלא מצליח ליצור שילוב מרתק של שלל המוטיבים המיתולוגיים לכדי סיפור מקורי ומרתק. בתוך זה הוא כמבון גם משתמש באלמנטים קלטיים - כמו שם החג, או דמותה של BIRGITTE. דני

סופרי פנטזיה רבים נוטים לעשות זאת

טולקין, אשר לדעתי ניתן לכנותו "אבי ספרות הפנטזיה המודרנית" השתמש במוטיבים מיתולוגיים רבים בספריו. גם אדינגס, פראצ´ט ורבים אחרים נשענים גם הם על מיתולוגיות ותאוריות מאגיות שונות. ואסור לשכוח גם את פרנק הרברט (אם כי תחומו הוא מד"ב) ואת ג´ורג´ מרטין (שאף עושה שימוש בהיסטוריה לא מעט בספריו).

DaniZisserman

New member
את טולקין לא הזכרתי...

כי זה מובן מאליו... אם כי טולקין רק השתמש במוטיבים מסויימים, ובאוירה מיתולוגית - אך נמנע מלהשתמש בדמויות מיתולוגיות מוכרות או בתימות קונקרטיות. ג´ורדן, לעומת זאת, מבסס את הדמויות שלו באופן מובהק על בסיס דמויות מהמיתולוגיות השונות, וכל העולם שלו מושפע מאוד מההיסטוריה המיתית והאמיתית של העולם שלנו. מארטין קצת פחות בכיוון - שכן אומנם הוא עוסק הרבה במיקרו-היסטוריה ("שחזור" של מלחמת השושנים האנגלית), אבל אותו מעניינים בעיקר הדמויות שלו והפעולות שלהן ברמת המיקרו - גם אם הן משפיעות מאוד על רמת המאקרו. מבחינת איכות גרידא, אפשר להגיש שמארטין טוב יותר מג´ורדן (הוא באמת עושה עבודה מדהימה מבחינה ספרותית) - אבל ג´ורדן קרוב יותר לרוחו של טולקין (ורואים לא מעט הפשעות ישירות שלו בספריו) ויותר "מיתולוגיסטי". דני

AnatOfBodom

New member
איזה עוד מוטיבים של מתילוגיות

יש בספרים של ג´ורדן גם הזכרת את בריג´ט ואני לפתחו לא מכירה שום מיתולוגיה הקשורה לכזאת דמות אכפת לך להרחיב טיפה? זה מעניין מאוד..

בריגי´ט היא אלה מהפנתיאון האירי

או ליתר דיוק - פנתיאון אירי-קלטי. שמה לרוב הוא בריגיד, בתו של הדגד´ה ("האל הטוב", "האדיר רב הדעת"* והיא האלה האחראית לאומניות ואמנויות, בקיאה בשירה ובתורת הנסתר. פולחניה היו קשורים גם בפריון ואף היה לה אספקט לוחמני. הנצרות אימצה את דמותה של בריגיד בתור סט. בריג´יט (גם סט. ברייד). אני בטוח כי בפורום 337 ישמחו להרחיב על האלה.

DaniZisserman

New member
הנה אתר עם מידע מפורט וממצה...

http://www.linuxmafia.com/jordan/3_sources/index.html הנה הלינק...

למעלה