שלום

shirli02

New member
שלום

אני לא יודעת האם אני בפורום המתאים..אני אם חד הורית לילדה בת 10 אשר משנה לשנה פשוט לא מעונינת לילמוד. אני משתדלת לעזור לה בעצמי ובנוסף לכך מגישה לה עזרה ע"י מורה פרטית (למרות שקשה לי כלכלית) עושה בכל עלמנת שתצליח אבל היא פשוט לא רוצה. אני מצטערת להגיד וכואב לי אבל אני ממש בתחושה שהיא עצלנית. לקחתי אותה לאבחון ואמרו לי שהיא ממש גבולית בקשר לבעיות של קשב וריכוז. היא פשוט לא רוצה ללמוד ואין אין לי יותר כוח להאבק, חוץ מהנאות שלה ומהטלויזיה לא מעניין אותה כלום אני אובדת עצות!! שירלי

גרא.

New member
shirili02,מנסיוני,במקרים רבים כשנאמר על ילד

שאינו לומד,שהוא עצלן,הסבה האמיתית,היתה שמשהוא שלא אותר הפריע לו ללמוד.לרוב אלו היו ליקויי למידה.אבל כבר פגשתי ילדים עם בעיות שמיעה וראייה קשות,שלא אותרו.מאחר חאת מזכירה בעיות של קשב ורכוז גבוליות,סביר להניח שהילדה עברה אבחון נויורולוגי.אבל להבנתי זה לא מספיק.במיוחד שהיא רק בת 10,ויש לה עוד שנים רבות לבלות במסגרת חינוכית.לכן מה שהייתי עושה,זה.בדיקות ראייה ושמיעה.בדיקה פסיכולוגית לא באופן פרטי אלא ע"י פסיכולוגית בי"הס.משוחח עם המורה,אולי עוד מורים,ומנסה להבין מה היא עושה במקום ללמוד.לא כתבת אם הילדה חברותית,אם יש לה חברות.לחלק החברתי,בהרבה מקרים יש השפעה חיובית דווקא על הרצון ללמוד.

shirli02

New member
שלום גרא.

לפני הכל תודה על התייחסותך. ערכתי לילדה בדיקת שמיעה וראיה שיצאו תקינות. היא אובחנה ע"י 2 נוירולגים ששניהם באותה הדעה שהיא גבולית בבעיות קשב וריכוז ואין צורך בהתערבות תרופתית. רטלין וכו, שניהם בדעה שיש לילדה בעיות רגשיות(הורים גרושים והיא ילדה יחידה)אני מנסה לתת לה את כל האהבה והתמיכה שאני יכולה ומנסה, יש לה קשר עם האב די טוב. היא מפונקת ואני משתדלת לא להחסיר ממנה דבר. היא מאוד חברותית ויש לה חברות. הכל בסדר עד שזה מגיע ללימודים- תחושה שהיא פשוט לא רוצה ללמוד המורה הפרטית אומרת שיש ימים שיש לה מוטיבציה והיא משתדלת ויש ימים שפשוט היא לא רוצה. אני מאוד רוצה שהיא תצליח אבל אין לי את הכח למלחמות היומיומיות האלה. תודה שירלי

גרא.

New member
עדיין אין לך תשובה,האם למשל היא סובלת מליקויי

למידה,למשל דיסלקציה (עיוורון קריאה),או דיסקלקוליה (קשיים בחשבון).את זה אפשר להעריך רק בבדיקה פסיכולוגית שהיא כנראה לא עברה.כתלמידה בכתה ד' כנראה היא זכאית לאבחון פסיכולוגי ,כמובן ללא תשלום ע"י פסיכולוגית ביצפר.לצערי,אוכלוסייה לא קטנה של תלמידים בביצפר,הם ילדים להורים גרושים.לאחדים יש אכן בעיות רגשיות/התנהגותיות כתוצאה מכך.אבל לא לכולם.ואי אפשר להסביר את מה שאת מכנה "עצלנות", רק בעובדה שהוריה גרושים.יש סבה לכך,וחשוב לאתר אותה.כי אחרת,היא למשיך לבזבז את זמנה בשהייה סתמית בביצפר,כאשר מאד יתכן שהמערכת,תגיע לאיזה שהיא החלטה,שהיא זקוקה בכלל לחנוך מיוחד,שלא בצדק.לכן בקשי עכשיו אבחון פסיכולוגי של פסיכולוגית ביצפר.זו זכות הילדה לקבל בדיקה כזאת,כי היא במצוקה.

shirli02

New member
תודה

תודה גרא..בשבוע הבא יש יום הורים בכיתה שלה ואני אבדוק את הנושא של האבחון הפסיכולגי דרך בית הספר. תודה רבה

למעלה