שלום

במBי

New member
שלום ../images/Emo9.gif

כל עצי הפרי בגינה שלי נגועים במשהו... לא יודעת מה בדיוק ואיך מדבירים את המחלה.. עצי השזיף והאפרסק מחוררים. כל עלה מחורר בחורים דיי גדולים. עצי ההדר ושיח היסמין כאילו נגוסים/אכולים מן הצדדים (העלים) האם מישהו יכול לזהות את המחלה על פי התיאור? בנוסף האם קיים איזה טיפול שיכול לעזור במצב הזה, העץ כולו נגוע וגם כך אנו בתקופת שלכת. תודה מראש לעונים

Rוני

New member
אין לך מצלמה דיגיטלית?

אבל מניחה שגם ללא המצלמה המומחים לדבר ידעו לזהות

Michelle1

New member
נראה כמו מזיק

ולא כמו מחלה: מישהו אוכל את העלים. יתכן שאלו זחלים או חרקים מעופפים. זחלים תוכלי למצוא בהתגנבות יחידים בלילה עם פנס. בדרך כלל יושבים מתחת לעלה ומכרסמים להנאתם. חלקם שמחים לעשות זאת גם באור יום- תרימי כמה עלים ותראי. למען האמת, בהתקרב החורף הם אמורים להיות פחות פעילים כך שסביר שיעלמו יחד עם העלים הנושרים או אפילו לפניהם. אני בהיותי מהאנשים "הירוקים" לא מדבירה באמצעים כימיים, על אחת כמה וכמה לא כשמדובר בעצי פרי. הייתי מנסה לרסס בתמצית רוזמרין (תעשי חיפוש בשבוע האחרון היו דיונים בנושאי רוזמרין -מניעת כינים פרעושים וכו') אם פרעושים נדחים ממנו, סביר שגם הזחלים הרעבים שלך ירימו ידיים (או שמא רגליים) ויחפשו להם שכן אחר להתעלק עליו...

במBי

New member
תודה רבה על ההמלצה

לא יקר דבר כזה בעבור עץ??
איזו הדברה כימיקלית יש לתופעה כזו?

Michelle1

New member
תמצית רוזמרין מכינים לבד

הוראות באותו שרשור מלפני שבוע. לא יקר. גם אם אין לך בגינה, בכל רשות מקומית כמעט הוא גדל בכמויות לצידי שבילים ורחובות. ההכנה פשוטה ומועילה לעוד הרבה דברים אחרים. את יכולה לעשות זאת רק באביב כשמתחמם.

Michelle1

New member
כוונת המשורר:

את לא חייבת להדביר עכשיו אלא יכולה לחכות לאביב. החרקים במילא אינם פעילים במיוחד בחורף.

למעלה