שלום,
התערבתי וזקוקה לתשובה.

שלום,../images/Emo53.gifהתערבתי וזקוקה לתשובה.

נשאלתי האם היין עובר תהליך של פיסטור . אני טענתי שזה נכון ,הרי התסיסה היא למעשה תהליך של הצמחת חיידקים((נכון?) ,האחר טען שלא . מי צודק? אשמח לתשובתכם המנומקה.
 
שלום

ראשית, תסיסה זה לא תהליך של הצמחת חיידקים. התסיסה היא תהליך בו שמרים הופכים סוכר לאתנול (אלכוהול). לגבי יין מבושל, עד כמה שאני יודע - יש שתי דרכים ליין להיות כשר: שכל מי שבא איתו במגע יהיה יהודי שומר שבת, כולל כל המצוות החקלאיות הקשורות לכרמים - שמיטה וכו', או, במקום, לבשל אותו לזמן קצר (נדמה לי שב-78 מעלות צלזיוס אבל אני לא סגור על זה). להבנתי רוב מי שמייצר יין כשר ומעניינת אותו האיכות - הולך על האופציה הראשונה. חיפוש בגוגל על "יין", "מבושל", ו"כשר" צריך לתת שפע מידע מהימן יותר מהדברים שלי...
 
למעלה