שלום
, מצטרפת

שלום ../images/Emo13.gif, מצטרפת

אני היידי, בהריון חמישי, יש לי שתי ילדות בבית - בהריון הראשון אושפזתי עם צירים מוקדמים בשבוע 29, בהריון השני הייתי עם רעלת הריון (שניהם אגב נגמרו בשבוע 41 בלידה רגילה ), אחר כך היו הפלות והריון כימי, וכיום בשבוע 12 - בשמירת הריון עם דימומים וצוואר רחם רך, בשבוע האחרון מרגישה גם התקשויות של הרחם (מזכיר לי בריקסטונים, אבל מוזר לי שזה מתחיל מוקדם כל כך ). מה עוד? כן, אני בגרמניה, הריון ראשון שאני מעבירה פה, הכל מוזר לי, הבדיקות שונות, תיכננתי לטוס לישראל לצורך סקירה ומי שפיר, אבל אסרו עליי לטוס בינתיים. מחכה שהזמן יעבור ומקווה לטוב

../images/Emo46.gif מי הזמין אותך לכאן../images/Emo35.gif

אוף איתך! מעדיפה אותך בפורומים אחרים
חייבת לציין (למרות שנדמה לי שציינתי בעבר) שההיסטוריה שלך מרמזת חזק מאוד לכיוון של קריישות יתר (תזכירי לי את משקלי הלידה של היפיפיות?) לי יש נסיון עם התקשויות בשבועות כה מוקדמים, זה יתכן. לטעמי, שווה לנסות ממגוון סיבות לטפל בך בפרוגסטרון. לא יודעת עד כמה זה מקובל/ שכיח בגרמניה. מאחלת לך שההריון הזה יסתיים כמו שני הראשונים

מתנצלת ../images/Emo3.gif

אין לי מושג לגביי קרישיות יתר, לא נבדקתי לנושא, יש קשר הדוק לעובדה שתוך שנתיים עברנו מישראל לגרמניה להולנד לגרמניה - כך שלא היה לי רופא מטפל מרבית הזמן. אני מניחה שאם ההריון הזה יגמר לא טוב אז נוכל לברר לעומק, ואם הוא יגמר בידיים מלאות אז כבר לא משנה- כי למרות שרציתי ארבעה- אני כנראה אסתפק בשלושה, מרגישה שהתעללתי מספיק בגוף שלי. משקלי הלידה של הבנות- אופק 2.600, דורון 3.500. אני באמת חושבת שאני אלך לרופאה שלי היום או מחר (אחר כך אין עם מי לדבר, היא יוצאת לחופשת הכריסמס למשך 3 שבועות, כמו כל המדינה), כי ההתקשויות של הרחם לא נראות לי סבירות.

אני חושבת שכדאי לברר בכל מקרה

כי זה חשוב גם לבריאותך הכללית. המשקל של אופק בהחלט נמוך לשבוע ההריון, מה שמחזק את ההערכה לגבי קרישיות יתר. אני חושבת שהייתי פונה במייל לפרופ' קופרמינץ ומנסה לתאם עימו התייעצות. אולי כדאי שתתחילי טיפול על מנת לדאוג ככל הניתן
שההריון הזה יסתיים היטב (ואז! אין גם מניעה לילד הרביעי!!)

סליחה על השאלה הטמבלית

יש לך מושג איך אומרים את זה באנגלית? משם אני כבר אנסה לתרגם לגרמנית (או לקוות שהרופאה מכירה גם את המושג האנגלי )

בכלל לא ../images/Emo163.gif

המונחים המקובלים הם Thrombophilia וכן Hypercoagulation אני בטוחה ש"גוגל" ידע לתרגם לך לשפה שוברת שיניים.

טוב נו, לא מצאתי תרגום

אז אני מניחה שבגרמנית משתמשים באותו שם. תודה על העזרה!

למעלה