שלום,

angelclaw

New member
שלום,../images/Emo129.gif

אתמול קיבלתי אוגרת סיבירית, ובגלל חוסר תקציב (!!@!@!##$) שמתי אותה בקופסא גדולה,שמתי לה צמר גפן (בקרוב אני מקבלת המוןהמון נסורת),מים בקערית קטנה,ומלפפון (מקולף כמובן) וחסה. אבל הבעיה היא שהיא פשוט לא אוכלת! (או שהיא אוכלת ולא שמתי לב..מממ.) אני יודעת שאני מפגרת שאני לא שמה אותה בכלוב וכאלה,אין תקציב..בקרוב יהיה. מה לעשות?;;

ראשית,לא לוקחים חיית מחמד לפני שיש תקציב

העלות של חיית מחמד פחות ואם בכלל מעלות של אוכל כלוב ושאר אביזרים שהם דרושים כולל ווטרינר בשעת הצורך. אני נורא מקווה, שהיא לא תצליח לכרסם בקופסא ולברוח מזה. שנית, צריך לקחת בחשבון שהיא חדשה. אולי, קשה לה להסתגל לאנשים חדשים למקום חדש. אגב, מאיפוא קיבלת את האוגרת. לא סיפרת, בת כמה היא אם ידוע לך גילה. שלישית, יש מאמרים בפורום ובאינטרנט בכלל על מכרסמים וארנבונים. ממליצה לך בחום לקרוא. זה יעזור לך הרבה בנוגע לתזונה ולגידולה. על כל מקרה, פעילות של רוב המכרסמים והארנבונים היא בלילה. אולי, היא אוכלת בזמן הזה.

icanonlytry

New member
מספר בעיות

ירקות הם רק חלק קטן מהתזונה של האוגר, והאוגרת שלך זקוקה באופן דחוף לאוכל יבש שמוכרים בחנויות, את מרעיבה אותה ופוגעת בה. צמר גפן מסוכן לאוגר כי הרגל שלו (או היד) יכולה להיתפס להיקשר לרגל ולגרום לנמק ולאי זרימת דם לשם שמסתיים בסופו של דבר בכריתה של הרגל. אף פעם לא ניסיתי לתת לאוגר לשתות מים מקערה, מתקן שתייה עולה 10 שקלים ואפשר לאלתר משהו שיחזיק אותו לקופסא עד שתצטיידי בכלוב (המתקן שתיה מגיע עם קליפס שבנוי להיתפס על כלוב ולא על קרטון), תביני שהאוגר רגיל לשתות ממתקן השתייה כשגדל בחנות או אצל מגדל אחר. אם את מקבלת נסורת ממפעל, תדאגי שהיא נקייה כי אם היא מכילה אבק זה יגרום לבעיות נשימה אצל האוגר. גלגל הוא חובה בכלוב כמו אוכל ומצע. חייב להיות לפחות מקום מסתור אחד בכלוב (זהו בדר"כ הבית שיש בו) בו האוגר יכול להסתתר בלילה ולישון ביום. אם את לא יכולה לספק לה אוכל ומתקן שתיה עוד היום אז כדאי שתשימי אותה במקום בו יספקו לה את הדברים המינימליים כדי לחיות (שלא נאמר שתהנה).

אוגר יכול לשתות מכלי

רק חשוב לשים לב לכמה דברים: 1. שהכלי לא עמוק ורחב מדי שכן הם יכולים לטבוע או להרטב ולהתקרר (אני ממליצה על פקקשל בקבוק) 2. לא כל אוגר יודע לשתות מפקק. 3. מים נוטים להתאדות.. ואוגר בלי מים לא הולך יחד..

icanonlytry

New member
הוא אולי יכול, אבל למה להסתמך על אולי?

הוא בסביבה חדשה עכשיו, אחת שבהחלט לא מתאימה לאוגר. זה לא שרק הוציאו לו את מתקן השתיה מן הכלוב ושמו פקק במקום, אלא הוציאו אותו מן הכלוב ושמו אותו במקום שהוא לא מכיר בלי אוכל מתאים, מצע מתאים, מתקן שתייה מתאים, כלוב מתאים ועם צמר גפן שיש להוציא מיד מהכלוב, כך שקשה ללמוד לעשות משהו בפעם הראשונה בחיים תחת התנאים האלו + השוק של מעבר מהמקום אותו הכירה. יש סיכויים לא קטנים בכלל שהיא צמאה כרגע ולא שותה מין קערת המים וזה חמור מאוד.

../images/Emo45.gif צודק במלוא האחוזים

יש מאמרים לא מעטים באינטרנט. אפשר להעזר בהם ללמוד מהם המון. לעלעל במסרים של הפורום וללמוד אף מזה. מקווה, שתצליח ללמוד במהרה ולאוגרת יהיו חיים טובים אצלה.

למעלה