שלום שלום

sad/one

New member
שלום שלום

קודם כל שבחים לפורום הנהדר הזה. אמנם אני עדיין במעמד של אורח מזדמן פה ושם , מדי פעם שואל שאלות ומתענג על מטעמי התשובות , עם זאת - פורום נהדר - המשיכו כך ! (ומקווה להשתתף באחד מהמפגשים הבאים). לסיום , כרגיל , שאלה - מי מכיר/ה מתכון טוב עם שסק ? נתקענו עם כמות גדולה של שסק , בשל וטוב , אבל בשלב מסוים נמאס לאכול אותו כמו שהוא. מה עוד אפשר לעשות איתו ?
 

דפוש

New member
היי

בין התאריכים 1/5-6/5 רצו פה בפורום הרבה מתכונים עם שסק. אני לא יודעת לעשות קישורים ולכן לא אוכל לתת את המתכונים. אבל ניסיתי בחיפוש הפשוט שמצוי בצד שמאל של הדף, ומצאתי דיון מלא בנושא. מקווה שעזרתי במשהו.
 

שיגריס

New member
מתכון: סורבה שסק באדיבות הרברונן

החומרים: חצי קילו שסק נקי מגרעינים (אין צורך לקלף) כוס וחצי מים מינרלים כוס סוכר מיץ מחצי לימון 1 חלבון ההכנה: מכינים סירופ מהמים והסוכר. מקררים. לבלנדר מכניסים את שאר החומרים ומבלנדרים היטב (אם "הולך קשה" אפשר להוסיף מעט מסירופ הסוכר). לבלנדר היטב, פירושו: לפחות 5 דקות, עד שהכל מתבלנדר כמו שצריך. מסננים היטב מג´יפה ומוסיפים את סירופ הסוכר ומערבבים היטב. אם יש מכונת גלידה - מכניסים פנימה. אם אין - לפריזר בכלי אטום, אחרי חצי שעה מוציאים ומערבבים ושוב לפריזר, ושוב אחרי חצי שעה ושוב להקפאה סופית הצעת הגשה: לפרוס אננסי טרי לפרוסות דקות, להניח מעל כדור ענק של סורבה, לצקת מעל רוטב נענע (20 עלי נענע טריים, 5 כפות מים, 5 כפות סוכר ומיץ מרבע לימון טרי לבלנדר היטב) ולהניח עלה נענע מלמעלה.
 

שיגריס

New member
מתכון: מרק פירות שסק ורצועות תפוז

גם מתכון של "הרברונן" מהפורום: החומרים: ליטר מים מינרלים 600 גרם סוכר קליפת תפוז פרוסה לרצועות דקות ככל האפשר חצי קילו (או יותר) שסק פרוס, ומגורען (קלוף - אם רוצים) מקל וניל מקל קינמון כמה מסמרי ציפורן 10 עלי נענע פרוסים דק ככל האפשר ההכנה: מכינים סירופ סוכר מהסוכר והמים ומכבים האש. חולטים במים רותחים למשך 5 דקות את רצועות התפוז ומסננים. מוסיפים את כל המרכיבים חוץ מהנענע לסירופ הסוכר (את מקל הוניל חוצים לאורכו ואת הציפורן שמים בבד גאזה) מבשלים כ 20 דקות (עד שהשסק רך דיו אבל לא מדי) מכניסים את עלי הנענע אחרי כיבוי האש מוציאים את הציפורן, הקינמון ומקל הוניל (שאת תוכנו מחזירים פנימה) מקררים היטב ומגישים. יפה להגיש מעל כדור סורבה פירות (למשל שסק...) כמובן שניתן לגוון בפירות אחרים אהובים. קרמבולה למשל מוסיפה המון לצבעוניות של המנה.
 

שיגריס

New member
ומתכון של אורן גירון:שסק צלוי עם קר

שסק צלוי עם קרם וניל וקוקוס מוצרים ½ ק"ג שסק קלוף ללא גרעינים, חתוך לחצאים מקל וניל - חתוך לארבע 300 גרם סוכר מיץ מלימון אחד מצרכים לקרם: ½ ליטר חלב קוקוס 1 מקל וניל חצוי 5 חלמונים 120 גרם סוכר 40 גרם קמח תהליך הבישול -------------------------------------------------------------------------------- מכניסים את השסק למים רותחים למשך דקה עד לריכוך הקליפה, מעבירים למי קרח וקולפים את הקליפה.למעבד מזון מכניסים סוכר ומקל וניל, מערבבים במהירות גבוהה כ- ½ דקה. בתבנית מסדרים את השסק אחד ליד השני כאשר החלק התחתון מונח כלפי מטה. מפזרים מעל השסק סוכר ושופכים מיץ הלימון. מעבירים לתנור בחום גבוה למשך 12 דקות. אופן הכנת הקרם: מרתיחים חלב קוקוס ומוסיפים מקל וניל חצוי. בקערה מערבבים חלמונים, סוכר וקמח, בוחשים היטב עד קבלת עיסה חלקה. להשוואת הטמפרטורה בין התערובות לוקחים חצי כוס מהחלב ומעבירים לקערה, מערבבים בקערה ושופכים הכל לתוך הסיר עם החלב. תוך כדי ערבוב מתמיד במשך כדקה, מסירים מהאש, מעבירים לכלי אחר ומערבבים ערבוב קצר נוסף. מכסים בניילון נצמד ומקררים במשך שעה-שעתיים נוספות. בצלחת הגשה מסדרים את השסק ומליו את הקרם ומקשטים עם עלי נענע.
 
למעלה