שלום שלום

shukpuck

New member
שלום שלום

כן, אני בחיים... לא, בדרך כלל אני לא סמויה אפילו... לא, בשנה האחרונה כמעט ולא יצרתי כלום..
אבל התגעגעתי.
ואני צריכה עיצה מהמומחיות כאן..

חברה טובה ילדה ונתנה לי את המשימה הכיפית לשדרג לה את העריסל.
האמת שאני חושדת שזו לא ממש של אותה החברה כי המסגרת עץ נראית אחרת, אבל לא מצאתי בגוגל את המוצר המדוייק.
בכל מקרה - הרעיון הוא לעטוף חיצונית את העריסל בקווילט עם תיפורים ברגל חופשית או ראג קווילט עם תיפורים.
וכאן אתן נכנסות לתמונה -
אני שוברת את הראש איך לעשות את זה. האם לעשות קווילט כשהבד של העריסל הוא הבד התחתון? (ואז אני מפחדת שהתיפורים לא יצאו משהו...) האם ראג קווילט - לעשות יריעות ואז להדביק לכל פאה של הערסל ולחבר ידנית בין הפאות?
האם ממש להוציא גיזרה ואז "להלביש" על העריסל (אני פחות חזקה בזה)

חשוב שזה לא יהיה מסובך מדיי אחרת עד שאני אסיים את זה כבר הילדה תהיה גדולה וכבדה מדיי בשביל הערסל

אני מחפשת פתרון שיפשט ויזרז לי את העבודה.
המון תודה מראש למנסות לעזור.

maybesure

New member
להוציא גזרה

זה סה"כ מרובע. קחי מידות שלו.
אני הייתי עושה עם קשירה בפינות בין המוטות. לא הייתי מחברת את הכיסוי ישירות לעריסל כי היא בטח תרצה לכבס אותו מפעם לפעם.
לא הייתי ראג קווילט, לא נראה לי מתאים להשכיב על כל התפרים הבולטים תינוקות קטנטנה
הייתי עושה שכבה בד ושכבה פליז, מחברת אותן יחד עם קצת תיפורים. הפליז נותן רכות, הוא קל משקל.

מ י כ ל פ

New member
הי לך חברה

נראה לי שהגזרה היא מלבן שהוציאו לו את הפינות כדי לעשות בוקסינג
כמו אורית לא הייתי שמה שם ראג קווילט
כדי להעתיק את הגזרה קודם כל תבדקי אם יש שם אפשרות להוריד את המקור לכביסה ואז זה כבר הכי פשוט
בכל מקרה אני הייתי מכינה צורה כמו פריסה של קוביה (ללא הפאה העליונה) עם שרוכים בפינות בלי לחבר בתפר בין הפיאות של הדפנות
ואז כשמכניסים הפינות של הפאות של הצדדים נקשרות בשרוכים
והכי חשוב - להראות לנו תמונות בסוף !!!

דנא6

New member

התגעגעתי. מאד . אבל אני יודעת למה נכנסת (אני חושבת...) אז התאפקתי...
לעניננו... כתבת שאת רוצה לעטוף את העריסל חיצונית-רק אני הבנתי שאת בעצם רוצה שהוא יהיה יפה מבחוץ? אם זה מבחוץ אז לדעתי רג קווילט כן יפשט לך את העבודה מהבחינה של תיפורים יותר פשוטם (אני לא מתה על המראה אבל זה ענין של טעם...) הייתי מוציאה גיזרה-זאת בסך הכול מן קופסה. אם אני לא הבנתי ובעצם היא רוצה עוד ריפוד לעריסל-כלומר זה צריך לבוא מהצד הפנימי אז ראג קווילט לא בא בחשבון. לחבר לעריסל-אפשר גם עם סקוטשים בפינות אבל גם שרוכים זה פיתרון מוצלח.
עוד דבר-הייתי עושה רק בד ומתחתיו פליס לצורך התיפורים- מצד שני אולי בקיץ זה יהיה חם מידי? אז אולי שתי שכבות של כותנה יהיו מספיק?
לא לשכוח להראות לנו מה יצא! ויש גם יעוץ פרטי למי שנזקק ...

shukpuck

New member
עוד מידע בפנים - לכולן!

היי,
אכן הכוונה היא לצפות מבחוץ, לכן אין בעיית תפרים לא נוחים.
מבחינת מבנה העריסל - אצלי זה יותר פירמידה מלבנית קטומה בקצה (הפאה למטה היא ריבוע של 15 ס"מ על 15 ס"מ) (הפירמידה עומדת על ראשה) אז גיזרה זה טיפלה יותר מסובך. לא בלתי אפשרי אבל יותר מסובך.
והוצאתי את הבד מהמסגרת. (בגלל זה גם לא צילמתי...) מאחר ואצלי זו מסגרת שבנויה קצת אחרת (כיחידה אחת ולא מוטות) זה פחות מתאים קשירה אלא יותר לחבר את זה לצד החיצוני של הבד המקורי.

אם אני אעשה ראג קווילט, זה באמת יותר פשוט, אבל אצטרך בד פנימי גם (ליצור את הראג במלואו ואז לחבר לעריסל). אני חוששת שזה יצא מאד כבד.

לעשות שתי שכבות - טלאים ופליז עם תיפורים זאת אופציה. האם מישהי יודעת איך פליזלין דו צדדי נדבק על פליז?

דנא6

New member
לא כל כך מסתדרים

מנסיוני עובד רק על קטעים קטנים מאד כי המגהץ צריך להיות ממש לא חם ואז קשה לדוצ להדבק. יש ריפוד כותנה שנדבק בגיהוץ-אולי כדאי לשאול בבוסתן הגליל...

shukpuck

New member
הממ..

יש לי אקרילן מתגהץ
יש לי פליזלין דו"צ
יש לי משטח כותנה לא מתגהץ.
מאחר ואני כבר לא ממש תופרת חבל לי לקנות עוד משהו.

רציתי לעשות תיפורים לפני ההצמדה לבד המקורי של העריסה, אז או אקרילן עם עוד כותנה זולה מלמטה. או משטח כותנה (שחבל לי עליו כי עדיין חולמת לתפור שמיכה אמיתית מתישהו).. מה את אומרת? (אתן אומרות?)

מגיעה לביקור ביום שישי ובשמחה אעזור לך.

ממש מעבר לבית שלך אשמח להיפגש איתך.
ולתת לך כמה רעיונות וטיפים.
יש לך את הטלפון שלי.

shukpuck

New member
הוווווו איזה כיף!!

מתי את מגיעה? (בבוקר יש לי פגישה)

בשעות אחה"צ המאוחרות

אמצא גם לך זמן זה בטוח.
רק הכיני לך את כל העבודה והשאלות,
ההסברים יבואו ממני.
בכייףףף

דנא6

New member
אקרילן מתגהץ...

כי נראה לי שזה יפשט לך את ענין התיפורים. ולמה עוד כותנה מתחת? לא יספיק המשטח אקרילן?

shukpuck

New member
כי נראה לי שיהיה סיוט לתפר עליו ישירות

סיבים יכנסו למכונה וימשכו וכאלו.

לימיצ

New member
שוקי?!

שלום שלום

אין לי פתורנים, אבל אני הייתי הולכת על משהו שבא מעל, עם גומי, ולא מחברת ישירות למוצר עצמו...

למעלה