שלום שאלה

roey1r

New member
שלום שאלה

מישהו יכול להגיד לי אם המשפט הבא נכון ואם לא בבקשה הסבר למה? "1-5 כוח מתפרץ 6-15 מסה 15-20 ומעלה סיבולת " תודה מראש

MidNight Flame

New member
בהחלט לא אבל...

כל המרכיבים מושפעים אחד מהשני. ולא נכון כל כך לומר שזה כוח מתפרץ, הייתי מגדיר את זה יותר ככוח מקסימלי (1-5), עבודה על כוח מתפרץ תהיה בסטים מהירים יותר בטווח שמזכיר יותר טווח של היפרטרופיה.

roey1r

New member
אוקי תודה חשבתי שככל שעושים יותר

קצת חזרות עם משקל יותר כבד אז זה מנפח יותר.

MidNight Flame

New member
חשיבה לא נכונה,

טווח ההיפרטרופיה מוגדר כ6-15 כשלרוב מקובל לעבוד ב6-12 כשהמטרה היא מאסה.

אלי ו.

New member
לא בדיוק

צריך להבדיל בין כח מתפרץ לכח מירבי. ההבדל הוא בעיקר במשקל, בכח מירבי נרים משקלים גבוהים מאוד (80% RM1 <) בעוד בכח מתפרץ נרים משקלים נמוכים הרבה יותר. ההבדל בין אימוני כח מתפרץ וכח מירבי לבין שאר שיטות האימון הוא גם במנוחה. בעוד בראשונים ננוח מנוחה מלאה בעבודה על מסה וסבולת המנוחה תהיה קצרה יותר. ראה גם במאמרים, רמי ירון כתב פעם מאמר על סוגי כח שונים. נדמה לי שהכותרת למאמר היא "כח".

קטריס

New member
כן אבל גם בכוח מתפרץ עובדים לרוב

בטווחי חזרות של 1-6. לדוגמא 6 סטים של 2 חזרות ב-70% ממשקל העבודה הרגיל שלנו (במשקל עבודה רגיל אני מתכוון למשקל בו היית משתמש לעבודת כוח מירבי ב-2 חזרות). בנוסף אפשר גם לעבוד באופן מתפרץ בעומסים כבדים מאוד. המשקל כמובן לא יזוז מהר בכלל, אבל רק עצם העובדה שאתה מנסה להזיז אותו כמה שיותר מהר כבר נותנת בוסט רציני למע' העצבים. כמובן שמבחינה אידיאלית צריך להשתמש ברצועות גומי כדי להימנע מללמד את מע' העצבים לעבוד חזק בהתחלה וקל בסוף (להוציא עבודה בתרגילים אולימפיים. לכן אני לומד עכשיו cleans וכל הצלעות שלי חבולות
). בנוסף יש להבדיל בין המונח STRENGH שמשמעו הוא פשוט כוח, לבין המונח POWER שמשמעו כוח+מהירות. לכותב ההודעה הראשית - הגבולות בין כל טווח חזרות הם הרבה יותר מטושטשים ממה שאתה חושב. אפשר להעלות מאסה יפה מאוד על עבודת 3 חזרות. אנשים מוסיפים כוח גם על עבודת 8-10 חזרות. אנשים גדלים גם על עבודת 15-20 חזרות. מבחינה אידיאלית, ה"מוקד" של הכוח נמצא ב-1-5 חזרות, ה"מוקד" של המאסה ב-6-12 חזרות וה"מוקד" של הסיבולת בחזרות גבוהות. אבל כל "מוקד" "מקרין" את ההשפעה שלו לשני צדדי הסולם במידה די גדולה.

למעלה