שלום+שאלה על אופציות

מצב
הנושא נעול.
שלום+שאלה על אופציות

שלום+שאלה על אופציות
פיטרו אותי ממקום העבודה ואני יודע שהיו לי שם אופציות. מה זה אומר? מה המשמעות של אופציות לגבי? יש לזה משמעות בכלל אם מפטרים אותי או שזו סתם מילה לא רלוונטית אם אני כבר לא עובד שם?

קפיץ קפוץ

שלום+שאלה על אופציות
פיטרו אותי ממקום העבודה ואני יודע שהיו לי שם אופציות. מה זה אומר? מה המשמעות של אופציות לגבי? יש לזה משמעות בכלל אם מפטרים אותי או שזו סתם מילה לא רלוונטית אם אני כבר לא עובד שם?
קפיץ קפוץ
המון תודותתתתת.

שיר ורד

New member
אתה צריך לקרוא את הסכם האופציות

קפיץ קפוץ
המון תודותתתתת.
עליו חתמת. בדרך כלל מוגדרת בהסכם, תקופת זמן קצרה בין 30 ל 150 יום מסיום העבודה, בה העובד רשאי לממש את האופציות, אם לא יעשה כן בתקופה הנ"ל ימחקו האופציות.

לא חתמתי על דבר כזה.

עליו חתמת. בדרך כלל מוגדרת בהסכם, תקופת זמן קצרה בין 30 ל 150 יום מסיום העבודה, בה העובד רשאי לממש את האופציות, אם לא יעשה כן בתקופה הנ"ל ימחקו האופציות.
לא חתמתי על דבר כזה.
קיבלתי טופס מודפב בוורד, בו כתוב שהחברה מעניקה לי אופציות, כתוב כמה אופציות ומה השווי שלהם, והטופס חתום על ידי כוח-אדם. יכול להיות שמשהו פה לא תקין? או שזה התמסמס איכשהו? (ו-
על התשובה)

תשובה

לא חתמתי על דבר כזה.
קיבלתי טופס מודפב בוורד, בו כתוב שהחברה מעניקה לי אופציות, כתוב כמה אופציות ומה השווי שלהם, והטופס חתום על ידי כוח-אדם. יכול להיות שמשהו פה לא תקין? או שזה התמסמס איכשהו? (ו-
על התשובה)
תשובה
בדוק מהו המועד שבו מוענקות לך האופציות. אם במועד תחילת העבודה או במהלך תקופת העבודה - אתה זכאי לקבל אותן או את שווין. אם המועד לקבלתן הוא תאריך או וותק בעבודה שטרם הגיע זמנם, לא תהיה זכאי לקבלן. אם הטופס לא ברור, פנה לאגף כוח-אדם לברר מהן זכויותיך. אם אתה לא מקבל תשובות ברורות - פנה בכתב. זה עשוי לעזור.

שיר ורד

New member
נראה לי שמשהו לא תקין

לא חתמתי על דבר כזה.
על התשובה)
נראה לי שמשהו לא תקין
עובד המקבל אופציות אמור לחתום על מסמך בו מוסברים כל הפרטים הטכניים לגבי מועדי פקיעה, מימוש, מכירה ועוד. לרוב המסמך כולל הרבה מונחים טכניים משפטיים ומתחום שוק ההון וקצת קשה להבין אותו במיוחד אם הוא כתוב באנגלית (כראוי לחברה שנרשמת בחו"ל).

מצב
הנושא נעול.
למעלה