שלום רב

מצב
הנושא נעול.

חליל צד

New member
שלום רב

שלום רב
אתמול פוטרתי מעבודתי לאחר שנת עבודה מלאה במשרה מלאה, המעביד נתן לי מכתב פיטורין ואמר לי שאני יכולה להשאר חודש ימים או ללכת עפ"י בחירתי, במידה ואעזוב היום את מקום העבודה, האם אני זכאית לתשלום עבור חודש זה מאחר ועפ"י הידוע לי חובת המעביד לתת הודעה של חודש ימים מראש, ממתי אני זכאית לקבל את הפיצויים עבור שנה זו? איך אני מחשבת את גובה הפיצוי(האם הגובה הוא כגובה כל משכורת חודשית?), כמה ימי מחלה מגיעים לי?(לא ניצלתי לחלוטין את ימי המחלה), האם אני זכאית לדמי הבראה? אודה מאד על תשובתכם. יום טוב

תשובה

שלום רב
אתמול פוטרתי מעבודתי לאחר שנת עבודה מלאה במשרה מלאה, המעביד נתן לי מכתב פיטורין ואמר לי שאני יכולה להשאר חודש ימים או ללכת עפ"י בחירתי, במידה ואעזוב היום את מקום העבודה, האם אני זכאית לתשלום עבור חודש זה מאחר ועפ"י הידוע לי חובת המעביד לתת הודעה של חודש ימים מראש, ממתי אני זכאית לקבל את הפיצויים עבור שנה זו? איך אני מחשבת את גובה הפיצוי(האם הגובה הוא כגובה כל משכורת חודשית?), כמה ימי מחלה מגיעים לי?(לא ניצלתי לחלוטין את ימי המחלה), האם אני זכאית לדמי הבראה? אודה מאד על תשובתכם. יום טוב
תשובה
לגבי חודש ההודעה המוקדמת: אם תעבדי בפועל את חודש ההודעה המוקדמת הוא ייחשב כחלק מהתקופה לצורך חישוב זכויות שתלויות בוותק, כמו חופשה שנתית ופיצויי הפיטורים, וכמובן, שככל שתעבדי בפועל יותר, הזכויות יגדלו. את כמובן זכאית להחליט כי את לא מעונינת להמשיך ולעבוד במקום, ואז תהיי זכאית לתשלום עבור החודש הזה, אך יחסי העבודה יסתיימו במועד שבו תודיעי שאת לא רוצה לבוא לעבוד באותו חודש, והתקופה לא תיספר במניין הוותק. לגבי פיצויי פיטורים: אם פוטרת לאחר שנת עבודה, את זכאית לפיצויי פיטורים: החישוב הוא כזה: אם עבדת במשכורת חודשית, הרי שאת זכאית לפיצויים בגובה המשכורת האחרונה כפול וותק במקום העבודה בשנים, במקרה שלך - שנה אחת (אם זה קצת יותר הוסיפי את חלקי השנה לחישוב). אם עבדת במשרה לפי שעות, וכל חודש השתנתה המשכורת בשל שינוי בהיקף העבודה, עשי ממוצע של 12 המשכורות האחרונות (שאלה למעשה כל המשכורות שלך) והממוצע הוא המשכורת האחרונה לצורך חישוב פיצויי הפיטורים. דמי הבראה: אם סיימת לעבוד שנה במקום העבודה את זכאית לדמי הבראה של 5 ימים בתעריף של 307 ש"ח ליום. אם עבדת בהיקף משרה מלא, תקבלי 100% מהסכום, אם לא - אז בהתאם לחלקיות המשרה. חופשה שנתית: עבור השנה הראשונה את זכאית ל-14 ימים קלנדריים (ימי לוח) כחופשה שנתית. (בשבוע עבודה בן 5 ימים מדובר ב- 10 ימי עבודה; בשבוע עבודה בן 6 ימים מדובר ב- 12 ימי עבודה). אם לא ניצלת ימי חופשה במהלך תקופת העבודה, תהיי זכאית לתשלום עבור הימים שנצברו לרשותך בתום תקופת העבודה ועד למקסימום הנ"ל. אין זכאות לתשלום עבור ימי מחלה שלא נוצלו. הערה חשובה: אם את נמנית על עובדי המגזר הציבורי, הרי שכל המידע שנתתי לך לגבי דמי הבראה, ימי מחלה שלא נוצלו וחופשה ישתנה (למגזר זה זכויות שהן עולות על הזכויות שבחוק), ואת צריכה לברר במקום העבודה מהן זכויותייך לפי חוקת העבודה או התקשי"ר או הסכמים קיבוציים שחלים עליך.

מצב
הנושא נעול.
למעלה