שלום רב :)

מצב
הנושא נעול.

סיימתי את חופשת הלידה שלי לפני כשבוע והודעתי על המשך חל"ת עד תחילת נובמבר . בינתיים היתה לי פגישה עם המנהלת במקום עבודתי , זוהי מנהלת שהתחלפה בזמן שהייתי בחופשה. במהלך השיחה עלו דברים שהובילו בסופו של דבר להחלטתי להתפטר כדי למצוא עבודה בשעות יותר מתאימות [אחרת אאלץ להמשיך לעבוד ימים מלאים מ-13 בצהריים עד 22:00 ושישישבת פעם בחודש] . עדיין לא הודעתי על התפטרותי ובסוף נובמבר ימלאו שלוש שנים לוותק שלי אם אני מודיעה כעת האם החל"ת יכול להיחשב כתקופת הודעה מוקדמת ? וכמה זמן צריך להודיע מראש? למיטב ידיעתי מדובר על חודש כיוון שעבדתי מעל לשנה -האם זה נכון ? תודה מראש

שיר ורד

New member
ההודעה מראש

סיימתי את חופשת הלידה שלי לפני כשבוע והודעתי על המשך חל"ת עד תחילת נובמבר . בינתיים היתה לי פגישה עם המנהלת במקום עבודתי , זוהי מנהלת שהתחלפה בזמן שהייתי בחופשה. במהלך השיחה עלו דברים שהובילו בסופו של דבר להחלטתי להתפטר כדי למצוא עבודה בשעות יותר מתאימות [אחרת אאלץ להמשיך לעבוד ימים מלאים מ-13 בצהריים עד 22:00 ושישישבת פעם בחודש] . עדיין לא הודעתי על התפטרותי ובסוף נובמבר ימלאו שלוש שנים לוותק שלי אם אני מודיעה כעת האם החל"ת יכול להיחשב כתקופת הודעה מוקדמת ? וכמה זמן צריך להודיע מראש? למיטב ידיעתי מדובר על חודש כיוון שעבדתי מעל לשנה -האם זה נכון ? תודה מראש
ההודעה מראש
אם עבדת במשכורת , את צריכה לת הודעה מראש של חודש, אם בשכר קצת פחות. תקופת חל"ת יכולה לחפוף תקופת הודעה מראש. אם החלטתך סופית , כדאי לזרז את הענינים, גם לטובתך וגם לטובת המעסיק. בהודעת ההתפטרות תצייני שההתפטרות היא לשם טיפול בילד. אם יש אפשרות להשיג אישור שתאלצי לעבוד בשעות שציינת, תנסי להשיג את האישור לפני הגשת מכתב ההתפטרות. (למשל לבקש מהמנהלת לקבל סיכום ראיון שבו יהיה כתוב מפורשות שתמשיכי לעבוד בשעות אלו). זה יעזור לך בשני דברים: קבלת דמי אבטלה ללא תקופת המתנה של 90 יום, מרגע סיום יחסי עובד מעביד. המעסיק יתקשה להתחמק מתלשום פצויים, במידה ותמצאי עבודה אחרת בשעות עבודה "נורמליות".

מצב
הנושא נעול.
למעלה