שלום רב

חן M

New member
שלום רב

ברצוני לספר על מקרה... לפני כערך חצי שנה הייתי בתקופה מאסיבית של אימונים שכללו: אימוני ריצה ארוכים,אימוני אומנויות לחימה,וחד"כ. כמובן שלצערי בתקופה הזאת לא היה לי יותר מידי זמן לנוח במשך היום ולא ישנתי הרבה בלילה -כתוצאה מלימודים ועבודה. התזונה שלי לא הכי מסודרת שבעולם. איפשהו בתקופה הזאת החלו להופיע אצלי כאבים עזים בשוק[טיביה] ימין ושמאל כששמאל היתה יותר בעייתית. אני המשכתי להתאמן אך הפסקתי לרוץ ועדיין הכאב לא חלף... לפני חודשיים בערך הפסקתי כמעט לחלוטין להתאמן והכאב ירד בזמן מנוחה או ביום יום אך במגע האזור עדיין "מורגש"... או לאחר מאמצים קלים יחסית כמו עמידה ממושכת או קפיצה מגובה או ריצה של כמה עשרות-מאות מטרים והאיזור שוב מתחיל לכאוב. הלכתי לאורטופד והוא שלח אותי למיפוי עצם במיפוי הופיעה קליטה והממצאים היו שברי מאמץ בטיביה ימין וטיביה שמאל כבשמאל יותר משמעותי.. זה היה נשמע לי הגיוני ובגלל זה מאז שאמרו לי שיש לי שברי מאמץ באמת הפסקתי לחלוטין לבעוט עם הרגל באומנויוצ הלחימה. אך חוץ מהמיפוי שלחו אותי גם לרנטגן וכשחזרתי עם הממצאים לאורטופד היה בחדר אורטופד אחר שהסתכל ברנטגן ואמר שהוא לא רואה שבר מאמץ וגם לא רואה סימן שהיה שבר והוא רואה דרך הרנטגן שאולי יש "ציסטה" בשוק שמאל. את הממצאים של המיפוי הוא שלל ואמר שהקליטה היא מפוזרת מידי והוא אמר לי ללכת לעשות סי טי לשם "הספורט"... הלכתי לסי טי ולא מצאו שם ממצאים פתולוגיים אבל היה רשום על האבחנה שהזריקו לי דיו... וזה לא נכון כי הכניסו אותי לצילום מבלי להזריק לי שום חומר לא בהזרקה ולא בשתייה. אני אמור ללכת עם הדיסק של הסי טי לאורטופד ושיראה את הממצאים. בכל מקרה השאלות שלי הן כאלה: -האם בבדיקת סי טי חייבים להזריק או לשתות חומר כלשהו? -דרך רנטגן אפשר לראות אם היה שבר שהחלים או שברי מאמץ? אפשר לראות דרך שם ציסטה? -מה מעידה קליטה מפוזרת במיפוי? -באם אחרי חודשיים של מנוחה כמעט מוחלטת הכאב כמעט נעלם אך עדיין שיש הרגשה שיש שם משהו... מה זה יכול להיות? -האם ציסטה אמורה לכאוב ביום יום? בזמן מאמץ?ריצה[אפשט של האימפקט עם הרצפה]?או בזמן בעיטה?[אפקט של מגע בין הטיבה החלק בו אני בועט לבין שק אגרוף או אדם] -האם אני אמור להתייעץ רק עם אורטופד או שיש מומחה אחר שאני אמור להתייעץ איתו? תודה רבה בכל מקרה :)

liri8n

New member
תשובות ל- שאלות

האם בבדיקת סי טי חייבים להזריק או לשתות חומר כלשהו? לפני 3-4 שנים עשיתי סי טי ולא שתיתי כלום. האם ציסטה אמורה לכאוב ביום יום? בזמן מאמץ?ריצה[אפשט של האימפקט עם הרצפה]?או בזמן בעיטה?[אפקט של מגע בין הטיבה החלק בו אני בועט לבין שק אגרוף או אדם] לפי מה שאני יודע ציסטה לא פוגעת בפעילות היומיומית אבל היא מחלישה את העצם ע"י כך שהיא מקשה על העצם וגורמת לה לנזק לטווח הארוך. אני גם יודע שציסטה יכולה להיות סרטנית וזה כבר סיפור אחר. -האם אני אמור להתייעץ רק עם אורטופד או שיש מומחה אחר שאני אמור להתייעץ איתו? תבדוק עם האורטופד מה הצעדים הבאים...

חן M

New member
דוקטור תקרא את השאלות שלמטה

-האם בבדיקת סי טי חייבים להזריק או לשתות חומר כלשהו? -דרך רנטגן אפשר לראות אם היה שבר שהחלים או שברי מאמץ? אפשר לראות דרך שם ציסטה? -מה מעידה קליטה מפוזרת במיפוי? -באם אחרי חודשיים של מנוחה כמעט מוחלטת הכאב כמעט נעלם אך עדיין שיש הרגשה שיש שם משהו... מה זה יכול להיות? -האם ציסטה אמורה לכאוב ביום יום? בזמן מאמץ?ריצה[אפקט של האימפקט עם הרצפה]?או בזמן בעיטה?[אפקט של מגע בין הטיבייה החלק בו אני בועט לבין שק אגרוף או אדם] -האם אני אמור להתייעץ רק עם אורטופד או שיש מומחה אחר שאני אמור להתייעץ איתו?

תשובות

1. ב- CT אורתופדי בד"כ לא שותים ולא מזריקים. 2. לרוב כן. 3. לא ניתן לדעת. 4. תלוי בסוג הציסטה, יש כאלו שלא כואבות כלל ויש כאלו שכואבות כל הזמן. 5. תחילה אורתופד ואם יש צורך האורתופד יפנה אותך להתייעצות.

למעלה