שלום רב!

אסף1122

New member
שלום רב!

רציתי לדעת בבקשה מה הכוונה ב "הפרעה בזהות מינית/זהות לא מאורגנת/ לא חד משמעית/לא מגובשת/בלתי ברורה" בהקשר של אישיות גבולית.. מכל חיפושיי ומחקריי לא הצלחתי להבין למה הכוונה.... תודה וחג שמח!
 
נראה לי

שהכוונה היא שהאדם לא בטוח האם הוא נמשך לנשים או לגברים.
האם הוא/היא סטרייט, הומו, בי, טרנס וכו'.
 

אסף1122

New member
אז זהו ש

אמנם לא קיבלתי תשובה ברורה מה זה כן - אבל כן קיבלתי תשובות מגיסתי הפסיכולוגית שזה לא קשור לזהות מינית מהסוג הזה... (כלומר לא מדובר בלאיזה מין אתה נמשך ומה הרגשת המגדר המיני שלך) אלא משהו שקשור להתפתחות השלבים המיניים או משהו כזה.. את בטוחה בתשובה שלך שזו הכוונה בהפרעת בזהות המינית בהקשר של אישיות גבולית?
 
מה זאת אומרת "בדוקה"

איך נבדוק בדיוק?
אנחנו אפילו לא יודעים מי כתב זאת, באיזה הקשר ובמה מדובר.

יש הגדרות של הפרעת אישיות
יש הגדרות של זהות מינית
כל ארבעת האופציות אפשריות: אפשר להיות
אדם בלי הפרעת אישיות ובלי הפרעה בזהות מינית
אדם בלי הפרעת אישיות ועם הפרעה בזהות מינית
אדם עם הפרעת אישיות ועם הפרעה בזהות מינית
אדם עם הפרעת אישיות ובלי הפרעה בזהות מינית

על מה אנחנו מדברים?
 
לא.

אני לא בטוחה בכלום.
תמיד שומרת על קמצוץ של ספק.

מותר לשאול מאיפה לקוח המשפט הזה?
אתה בטוח שזה בהקשר של הפרעת אישיות גבולית? אולי זה פשוט מתייחס לאדם מסוים עם הפרעת אישיות גבולית?
 

אסף1122

New member
או קיי...

במאמר הראשון מפורט כך: "ההתנהגות הלא יציבה קשורה לבעיית זהות בסיסית שמתבטאת בחוסר ודאות וחוסר בטחון בזהות, בבעיה של דימוי עצמי, זהות מינית לא מאורגנת ולא חד משמעית ,קושי בבחירת מקצוע , קושי בהתחייבות למטרות וערכים , לימודים וכו'."

לאחר שקראתי את שני המקורות, אני מבינה ככה:
כמו שאנשים עם הפרעת אישיות גבולית מתנהגים באופן בלתי יציב בתחומים רבים של החיים שלהם (החלפת מקצועות, חברים וכו') כך הם מתנהגים באופן לא יציב גם בתחום המיני. הם עוברים מקיצוניות לקיצוניות בתחומים רבים, וגם בתחום המיני.

חוסר ודאות, חוסר ארגון, חוסר יציבות -- אלה מילות המפתח.
 

אסף1122

New member
מה שאני לא מבין

זה את הכוונה שלהם לכך. התשובה שנתת מסתמכת על היגיון בריא והבנת הנקרא. עם זאת. מה שאני מנסה להבין, זה ממישהו שמבין בתסמינים של הפרעת אישיות גבולית - כיצד מתבטאת אותה הפרעה לזהות המינית ומה הכוונה בלא מאורגנת, קיצונית, וכו'. או אולי בכל זאת הכוונה היא לזהות מיגדרית? כלומר למשל קיצוניות במצב רוח אפשר לפרט - מצב רוח כועס, מיד לאחר מכן עצוב, מיד לאחר מכן שמח. גם זהות מינית לא מאורגנת - זה סתום. זה לא ברור כלכך, למה הכוונה בדיוק, והכי טוב זה שמישהו שמבין או מומחה באישיות גבולית יתן תשובה... לא?
 
לא הבנתי מה אתה לא מבין

שוב - נסה לתת הקשר.
כן כתוב שם למה הכוונה, אבל כנראה כשאתה מחפש "כוונה" אתה מחפש הסבר אחר שעוד לא הבנתי מהו.

מה לא ברור לך? מה הכוונה בהפרעת אישיות גבולית? אין כוונה שם. זו הגדרה, לא כוונה. אתה כנראה מנסה להבין איך כל המלל שם בא לידי ביטוי ביום יום אצל אדם המוגדר כאדם עם הפרעת אישיות גבולית, או אדם עם הפרעה בזהות מינית או אדם שגם וגם...

ובכן, זה בא לידי ביטוי באופן שונה מאדם לאדם. הפרעת אישיות זו הגדרה כל כך רחבה עם כל כך הרבה עניינים שאצל אנשים שונים זה יבוא לידי ביטוי קצת אחרת.
למה הדבר דומה? נגיד כשאני אומרת "שפעת" אצל אחד יש רק חום וכאבי שרירים, אצל השני חום וכאבי אוזניים, אצל השלישי כאבי גרון ושיעול, אצל הרביעי כולם ביחד וכו וכו'. כולם שפעת. אתה קורה את כל רשימת האפשרויות של שפעת ושואל "אבל מה הכוונה??" הכוונה היא שכשחולים בשפעת אפשר להרגיש כל מיני דברים ועדיין להיות תחת ההגדרה של שפעת.

אותו הדבר עם אבחנות כמו "הפרעת אישיות" הכוונה היא שיש מגוון של תסמינים אופייניים שבאים לידי ביטוי מעט שונה מאדם לאדם.

ואולי כשאתה אומר "מה הכוונה" אתה מתכוון שאינך מבין את המילים המקצועיות? למשל כשכתוב בקישור הראשון משהו כמו "פרעת אישיות גבולית (borderline personality disorder – BL) הינה תסמונת עם יציבות פנימית רבה, צורה קבועה של ארגון ומבנה אישיות (לא מצב רגרסיבי) ולא מדובר על מעבר בין נוירוזה לפסיכוזה. הגנות האופי מחזיקות מעמד ומונעות דיסאינטגרציה פסיכוטית..."
והכוונה שלך שאתה לא מבין מה כתוב שם?
 
למעלה