שלום רב, שאלה

מצב
הנושא נעול.

תמריק

New member
שלום רב, שאלה

שלום רב, שאלה
אני בתחילת הריון ומאד רוצה להתפטר. אני עובדת 18 חודש במקום העבודה. הבנתי שאם עבדתי 10 חודשים רצופים מתוך 14 לפני יום העזיבה או 15 מתוך 22 (נכון בשני המקרים) - אהיה זכאית לדמי לידה. שאלותי הן: א' האם אהיה זכאית לדמי אבטלה בתקופה שעד הלידה (כי מי יקבל אותי בזמן הזה)? אם אני לא עובדת בזמן שנותר עד ללידה - מתי משלמים לי את דמי הלידה ועל סמך אילו תלושים? הרבה תודה!

שיר ורד

New member
תשובה

שלום רב, שאלה
אני בתחילת הריון ומאד רוצה להתפטר. אני עובדת 18 חודש במקום העבודה. הבנתי שאם עבדתי 10 חודשים רצופים מתוך 14 לפני יום העזיבה או 15 מתוך 22 (נכון בשני המקרים) - אהיה זכאית לדמי לידה. שאלותי הן: א' האם אהיה זכאית לדמי אבטלה בתקופה שעד הלידה (כי מי יקבל אותי בזמן הזה)? אם אני לא עובדת בזמן שנותר עד ללידה - מתי משלמים לי את דמי הלידה ועל סמך אילו תלושים? הרבה תודה!
תשובה
כן, תהיי זכאית לדמי אבטלה, אחרי תקופת המתנה של 90 יום כמקובל לגבי כל מתפטר. דמי הלידה ישולמו לאחר שתגישי את התביעה לדמי לידה. את התביעה את יכולה להגיש החל מ 6 שבועות לפני התל"ם באישור רופא נשים לגבי התל"ם. דמי הלידה יחושבו על סמך 3 חודשי העבודה שקדמו להפסקת עבודתך (אם תסיימי לעבוד בסוף החודש בדיוק, זה יהיה על פי 3 חודשי העבודה האחרונים). 6 שבועות מחופשת הלידה יהיו לפני הלידה, ולא תהיי זכאית לדמי אבטלה בגין אותה תקופה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה