שלום רב, שאלה בבקשה:

• פותח הנושא typ
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

typ

New member
שלום רב, שאלה בבקשה:

שלום רב, שאלה בבקשה:
אני מעוניין לשים כ- 100K במק"מ, ואני לקוח בנק לאומי: 1. האם ישנם יתרונות נוספים במק"מ מלבד חוסר סיכון ? 2. האם יש קשר בין משך הזמן בו אני מעוניין לשים את הכסף לבין הריבית שאבל חזרה? 3. האם יש סוגי מק"מים? 4. איזה מק"מ אתם ממליצים לי לרכוש?(חשוב לי לציין כי אני מעוניין לשים לתקופה של כשנתיים - שלוש. תודה מראש.

klapim

New member
תשובה

שלום רב, שאלה בבקשה:
אני מעוניין לשים כ- 100K במק"מ, ואני לקוח בנק לאומי: 1. האם ישנם יתרונות נוספים במק"מ מלבד חוסר סיכון ? 2. האם יש קשר בין משך הזמן בו אני מעוניין לשים את הכסף לבין הריבית שאבל חזרה? 3. האם יש סוגי מק"מים? 4. איזה מק"מ אתם ממליצים לי לרכוש?(חשוב לי לציין כי אני מעוניין לשים לתקופה של כשנתיים - שלוש. תודה מראש.
תשובה
1.אין כמה סוגי מקמ,ישנם מקמים שהפדיון שונה אבל כולם מהנגים אותו דבר. 2.אם אתה רוצה להקיע לשנתיים שלוש,לא מומלץ כלל מקמ,בגלל שבטוח תהיינה עליות ריבית ואם אתה מושקע במקמ לא תהנה מעליית הריבית במקרה שלך עצתי,פקמ הטוב והפשוט ובלי בלובולי מוח. בהצלחה

אם אתה בטוח בהעלאות ריבית ``נוספות``

תשובה
1.אין כמה סוגי מקמ,ישנם מקמים שהפדיון שונה אבל כולם מהנגים אותו דבר. 2.אם אתה רוצה להקיע לשנתיים שלוש,לא מומלץ כלל מקמ,בגלל שבטוח תהיינה עליות ריבית ואם אתה מושקע במקמ לא תהנה מעליית הריבית במקרה שלך עצתי,פקמ הטוב והפשוט ובלי בלובולי מוח. בהצלחה
אזי פקמ הוא המכשיר הגרוע ביות שכן מקמ מגלם את העלאת הריבית הקרובה בעוד הפקמ לא אלא אם כן רצית להמליץ על ריבית משתנה

conundrum3

New member
פק"מ הוא לרוב בריבית משתנה

אזי פקמ הוא המכשיר הגרוע ביות שכן מקמ מגלם את העלאת הריבית הקרובה בעוד הפקמ לא אלא אם כן רצית להמליץ על ריבית משתנה
פק"מ הוא לרוב בריבית משתנה
השאלה היא לכמה זמן הוא סגור. אני אישית ממליץ, אם כבר הולכים על פק"מ, לבחור בפק"מ יומי או שבועי, לא ארוך יותר. אז באמת ניתן יהיה להשיג את עדכוני הריבית, בהתאם לריבית המשתנה בשוק. הפק"מ ייפתח מדי שבוע, וללא הוראה ממך ייסגר מחדש. לא פחות חשוב לדאוג שהבנק ייתן ריבית ראויה (פחות מפריים מינוס 2.2% זה לא ראוי. אפשר יותר כמובן). כמו כן חשוב לוודא עם הבנק שגם בחידוש הפק"מ ישמר אותו מנגנון ריבית של פריים מינוס אותו השיעור שנקבע בפתיחה. שמעתי על מקרים בהם הסגירה לתקופה הראשונה היתה מצויינת (פריים מינוס 1.7% למשל), אבל בחידוש השבועי, עודכנה הריבית לריבית התעריפית (פריים מינוס 3% ואולי אף למטה מכך). אציין שמק"מ אינו הכרח רעיון כל כך רע, גם בתקופה של עליית ריבית. אמנם במק"מ אין עדכון מדי שבוע, אך התשואה שהוא נותן היום כוללת כבר את הערכות השוק לעליות ריבית. כך, אם הריבית תעלה באמת כפי שצופה השוק, לא יהיה הבדל בין השניים. אם הריבית תעלה פחות - המק"מ יתברר כעדיף. אפשר גם לסגור במק"מ ל-4-5 חודשים ובעת הפקיעה לגלגל למק"מ ארוך יותר (של שנה למשל). הכל תלוי בהערכותיך לגבי עליית הריבית במשק. חשוב גם לשים לב לעמלות הקיימות במק"מ, אשר אינן קיימות בפק"מ (חשוב להשוות תשואה נטו בניכוי עמלות בשני המכשירים, אחרת תהיה זו השוואה קלאסית של תפוחים מול אגסים. אני מעדיף תפוחים). מק"מ לשנתיים - שלוש אין. מה שיש זה אג"ח שחר לתקופה כזו, אשר מתנהג בדומה למק"מ (עם תנודתיות חריפה יותר בגלל הטווח היותר ארוך שלו). ניתן כיום לקבל שם כמעט 6% ברוטו. לא בטוח שהריבית תעלה כל כך גבוה, ולפיכך השקעה במכשיר זה נראית לי אפשרות טובה, אם כי ברמת סיכון טיפה יותר גדולה. מכל מקום, הפערים בריביות צריכים לדעתי להסתכם לשברי אחוזים בלבד. אפילו אם נניח פער של 1% (שזה המון), יוצא שפער התשואה בין המסלול הגרוע ביותר לטוב יותר במקרה שלך מסתכם לכ-1000 ש"ח בשלוש שנים. לא ממש היסטרי (אם כי כמובן כדאי להשקיע טיפה מחשבה).

rimonari

New member
לדעתי...

תשובה
לדעתי...
לך על מק"מ לחצי שנה...אבל לא דרך הבנק. סביר להניח שבמקרה הגרוע תפסיד העלת ריבית אחת, וגם זה באמצע תקופת האחזקה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה