שלום רב ברצוני לשאול מספר שאלות ואשמח לעזרה..

TAPUZ NINJA

New member
שלום רב ברצוני לשאול מספר שאלות ואשמח לעזרה..

אני חייל משוחרר ואני מעוניין ללמוד במכינה קדם אקדמית כדי לשפר בגרויות... אך לצערי ללא מלגה לא אוכל לעשות זאת. ופה מגיעות השאלות, מהיכן אני משיג מלגת לימודים? בדקתי בגוגל וכל מה שמצאתי זה מילגות לעולים חדשים, מילגות ללוחמים (אני לא הייתי לוחם כול השירות, סוג ב' כבר אמרתי... כי המילגות רק ללוחמים ואנשים כמוני שלא היו כול השירות לוחמים ובאמת זקוקים למילגה כניראה גם לא יקבלו אותה... לפחות לא את המילגות מהקרן להכוונת חיילים משוחררים) ניסיתי לפנות לקרן להכוונת חיילים משוחררים אך לא ממש עונים שם לטלפון ( לפחות כשאני ניסיתי) וגם למייל לא הכי משיבים. אני דיי עובד עיצות כרגע כי אני לא ממש יודע מה לעשות... אשמח לכול עזרה והכוונה מכם בקשר לנושא זה, תודה רבה.

TAPUZ NINJA

New member
אבל הם לא ממש עוזרים

כתבתי את זה בהודעה שהם לא ממש עוזרים למי שלא היה לוחם כול השירות ובכלל הם כמעט ולא עונים לטלפון

kineret5

New member
לגשת למכללה/אוניברסיה במה אתה

רוצה ללמוד מכינה, ולבדוק אם להם יש הצעות למילגה עבורך, בד"כ לרוב יש לש למוסדות הקדמיות רשימה של עמותות לסיוע שיכולו להפנות אותך אלהן. יש גם חונכות פר"ח שיכול לסייע לך במילגה. אפשר גם לפנות להכוונה לחיילים משוחררים-הם עוזרים! אני אישית מציעה שקודם תעשה את הצעד לפנות לביתי ספר לבדוק אפשרויות דרך מוסד הלימודים בו אתה רוצה ללמוד. בהצלחה

shiridag

New member
תגובה!

היי, קודם כל, מלגות למכינה הן נפרדות לגמרי ממלגות ללימודי תואר ראשון! אני מניחה שהמלגות שדיברת עליהן ללוחמים / עולים חדשים הן לדוגמה מפעל הפיס / אימפקט / קרן גרוס וכל אלה... המלגות האלה כלל לא מיועדות למכינה!! תדע לך שבניגוד למה שאתה חושב דווקא כן עוזרים בהכוונת חיילים משוחררים בנושא הזה בפרט, מעודדים חיילים משוחררים להשלים ולשפר את הבגרות שלהם במכינות השונות. אתה יכול לפנות ישירות ליועצת המכינה שבה אתה מעוניין ללמוד. מקבלים עד 100 אחוז מימון למכינה ולעתים גם דמי מחייה לפי מצב סוציו-אקונומי מהקרן להכוונת חיילים משוחררים ! אם אתה רוצה לדעת פרטים נוספים על מכינות ומלגות תפנה להכוונת חיילים משוחררים.

TAPUZ NINJA

New member
ניתי אך לא ממש עונים ביחידה להכוונת חיילים

משוחררים . גם שלחתי להם מיילים אך החזירו תשובה רק על המייל הראשון ששלחתי וגם בתשובה לא התייחסו לנושא הזה כלל, שלחתי להם מייל הכולל 2 שאלות אחת על המלגות ואחת על סיסמה לאתר, על המלגות לא התייחסו כלל ולמרות שזה היה מייל אחד הם החזירו לי תשובה רק על השאלה הפשוטה של הסיסמה. מאז שלחתי להם עוד מיילים על המלגות אך נכון לעכשיו עדיין לא קיבלתי אף תשובה מהם. גם בטלפון הם לא הכי עונים ולמרות שבהרצאות שלהם גם אני שמעתי שהם מעודדים שיפור בגרויות וואף נותנים מלגות מלאות למי שצריך למכינות לשיפור בגרויות אז כניראה צריך להתאמץ קצת יותר משחשבתי כדי ליצור איתם קשר ובכלל שלא הייתי לוחם כול השירות אז אני עוד יותר בעדיפות שניה.

shiridag

New member
תגובה נוספת...

קודם כל אני שוב מבהירה שאין כל קשר לזה שלא היית לוחם בבקשת מלגה למכינה!! זה אך ורק לפי מצב כלכלי. תפנים.. (מלגות לתואר ראשון זה כבר משהו אחר). לגבי הכוונת חיילים משוחררים לאיזו לשכה אתה מתקשר / שולח מיילים? זה הטלפון של לשכת ירושלים, אני בטוחה שיעזרו לך. 02-6251735/6. אגב, אתה יכול להתלונן שלא עונים לך בלשכה מסויימת והם יעזרו לך בנושא הזה. בנוסף- יש פורום באתר של הכוונת חיילים משוחררים שאתה יכול לשלוח הודעה ולקבל מענה של עד 24 שעות. בד"כ עונים מהר מאוד. כמו כן- גם שם תוכל לכתוב שלא עונים לך ואת השתלשלות העניינים בלשכה המסויימת שאליה פנית. בהצלחה!!

למעלה