שלום עכשיו: חוזרים לרחובות

הנסיךH

New member
שלום עכשיו: חוזרים לרחובות

לאחר ההחלטה לגרש את ערפאת החליטו בתנועה "שיש כעת כמיהה בציבור לאופוזיציה ולמחאה". על הפרק: הפגנות וקמפיין על שלטי חוצות. בתנועה מבקשים גם להפסיק להצטייר כ"פרו פלסטינים" תנועת שלום עכשיו החליטה "לחזור לפעילות ברחובות" ראשי שלום עכשיו חיפשו במרץ במשך ימים אחר סיסמה מתאימה שתוביל את הקמפיין, שאמור להתחיל כבר בימים הקרובים. הסיסמה שנבחרה הערב היא: "לצאת מהשטחים, להתחיל לחיות בשלום עכשיו מאמינים כי כעת, "כשנדמה כי הממשלה אימצה את מדיניות הכוח נטו, נוצרו סדקים בדעת הקהל ובתדמיתו של ראש הממשלה, סדקים שמאפשרים לתנועה להתחיל להזרים דם חדש בעורקי הפעילות.

הגל

New member
תמיד רלוונטי

לבקש שלום פשרה ופיוס. לדעת לסלוח לטעת תקווה לשלול אלימות ושימוש בכוח ולדרוש במשא ומתן לפתוח אולי ידידי אנו חלוקים על הדרך, אבל נדמה לי שלפחות בשאיפה לגיע לסוף הקטל שנינו שותפים. אני מזמין אותך להצטרף ולקחת חלק להקשיב ולא רק לשמוע.

masorti

New member
גם צ'מברליין חשב כמוך.

ההסטוריה הוכיחה שהוא טעה וצ'רצ'יל צדק. ברור ששנינו רוצים בסוף הקטל. אבל אין לי שום ענין לשמוע הטפה לכניעה לאויב. פעולה כזו תביא רק להמשך שפיכות הדמים ולהעמדת ישראל בסכנת חיסול.

../images/Emo45.gif

גם לי אין כל עניין בהטפות המאוסות עד זרא לכניעה לאוייב. בייחוד מעוררת בי תחושת קבס הטפתו של הפודל ביילין, כי נצחונו הדמוגרפי של האוייב קרב והולך וכי בזמננו הקצוב (10 שנים) עלינו להיכנע לדרישותיו, תהיינה אשר תהיינה, כל עוד אנו יכולים עדיין למסור את כתב הכניעה. האם אני הוא היחיד שעולה בו תחושת בחילה כזו למראה פרצופו הנלוז של הפודל הזה?..

קוכולין

New member
לא, דווקא עולה בי גאווה

לראות אדם אינטליגנטי כל כך, שרואה את המציאות נכוחה, ויכול לעמוד איתן מול בריונים פשיסטים מסוגך.

קוכולין

New member
צ'רצ'יל וצ'מברליין

בסיטואציה אחת ומסויימת- במלחמה נגד היטלר- הבין צ'רצ'יל שרק כוח יעזור- באופן זמני. אבל בכל שאר חייו, למשל במשברים בעיראק ובאירלנד, הבין צ'רצ'יל שאי אפשר לכבוש עם ושיש להתקדם לחיסול הכיבוש. כך עשה באירלנד (הוא תמך בעצמאות מלאה לאירלנד ופשוט הוכשל), וכך גם בעיראק שמינה לה מלך עצמאי. צ'רצ'יל היה היום, כמעט בלא ספק, תומך בשמאל הישראלי. דווקא הימין דומה לצ'מברליין בהאחזותו באשליות שאבד עליהן הכלח, אפשרות לכיבוש הפלשתינאים בכוח, ובחוסר הבנתו של המציאות. רק למען הדיוק ההיסטורי

masorti

New member
הסיטואציה הנוכחית...

היא בדיוק המקבילה של אותה סיטואציה בה צ'מברלין תמך בהתפשרות וצ'רצ'יל תמך בהפעלת כוח. אני אזכיר לך שהן המשטר הנאצי והן המשטר הערפאתי הינם משטרים דיקטטוריים ולאומניים החותרים לחסל את הריבונות של שכניהם. אירלנד מעולם לא דיברה על "מרחב מחיה" על חשבון בריטניה ולא שאפה להשליך את תושבי לונדון לים האירי, ואילו עיראק מעולם לא היוותה איום על בריטניה. השמאל הוא זה שנאחז באשליה שאבד עליה הכלח, לפיה ניתן להתפשר על קוי 1967 עם הארגון המייצג את פליטי 1948. רק למען הדיוק ההסטורי.

למעלה