שלום, עזרה בבקשה!!!

ARMSTRONG 6

New member
שלום, עזרה בבקשה!!!

אני מחזיק ברשיון לרכב מזה כשנה. אני מעוניין להוציא רשיון לאופנוע עד 500 סמ"ק. 1. כמה אמור לעלות כל הסיפור? 2. מהם התנאים הדרושים להוצאת רשיון כזה (גיל, מספר שיעורים וכו'...) 3. האם יש הגבלות מיוחדות על רוכבים צעירים? אם כן, מהן? 4. והשאלה החשובה ביותר - למישהו יש המלצה למורה טוב (וזול) באיזור ירושלים? תודה מראש.

בורגמן

New member
כ 1000 שקל

אין בעיית גיל או הגבלות 15 שעורים--85 בערך לאחד אגרה--105 טסט-300עד 400 וניירת-50 פחות או יותר

ינון 82

New member
ירושלים

לא משנה לאיזה בית ספר תלך בירושלים, כולם אותו דבר. אתה מגיע למגרש טסטים עם עוד 300 תלמידים על 2-3 מורים, זורקים לך אופנוע, מלמדים איפה כל דבר ותסדר לבד. אין לך מה לחפש מורה שיהיה אישי ויתן לך תשומת לב כל השיעור. עשיתי רשיון בלתי מוגבל בבית ספר "עוז" שנמצא מול המגרש טסטים, המחירים שלהם טובים והם נחמדים. חוצמזה הם לא שונים מהשאר.

קותי

New member
כנ"ל בי"ס עוז בירושלים

נחמדים, לא יקרים (שיעור 75 ש"ח) וחוץ מזה כמו כל השאר. זורקים אותך במגרש ויאללה, תתרגל את השמיניות לטסט. באופן עקרוני, אין מורה לרכיבה בשלב הלימוד הראשוני שילמד אותך לרכב. בטח לא בזול. הם מכינים אותך לעבור טסט. לרכב לומדים אחר כך, בעיקר בקורסים של רכיבה נכונה.

קותי

New member
נצל"ש הוראת רכיבה וטסטים

בעוונותי עשיתי בשבוע שעבר את הטסט ללא מוגבל (ולפני שמישהו יעיר משהו, עברתי ויש לי רשיון בלתי מוגבל
). לפני הטסט נתנה לי הפקידה כמה ניירות ואמרה: תחתום פה, פה, פה ופה, וגם פה מאחורה וגם שם ... סתם מכיוון שלא היה לי מה לעשות, הצצתי על מה אני חותם. ובכן, הפתעה: חתמתי על מסמך שאמר שלימדו אותי המון דברים כמו: פניות, בלימות, הטיות, העלאת מורכב, הורדת מורכב, הרכבה, בלימה עם בלם קדמי, אחורי ועוד המון סעיפים של רכיבה נכונה. פתאום הבנתי שכל נושא לימוד הרכיבה על אופנוע הוא בעצם רמאות משותפת שלנו, הרוכבים יחד עם המורים לרכיבה. נראה לי בעצם שמשרד התחבורה הוציא תוכנית שלמה של רכיבה נכונה. כולל כל הדברים שלומדים אצל גידי פרדר בקורסי אופנוען מאומן (איך אני יודע? עשיתי את א'+ב'). אבל מורה שינסה ללמד את זה, בעיקר מתחילים, יצטרך המון שיעורים, ויצטרך לגבות הרבה יותר כסף על שיעור כי הוא יצטרך להקדיש זמן רציני לכל לומד. בדיוק כמו בקורסים של גידי. אז המורים "מסבנים" ולא מלמדים כדי לשמור על מחיר זול וריווחיות. התלמידים לא מתלוננים כי הרי בדיוק כמו פותח שרשור זה, מחפשים מורה זול, והרוכבים לא יודעים לרכב. אחר כך מופיעים כאן בפורום ושואלים מה זה היגוי הפוך, כדי לנסות לחסוך את הקורסים של גידי פרדר. ואני מודה שגם אם הייתי יודע מראש את הענין, הייתי הולך על השיטה הקיימת. כי גם אני ישראלי. לפחות לא ניסיתי לחסוך אחר כך, והלכתי לקורסים של גידי. מדינת החפיף. ואני בפנים.

למעלה