שלום. עבדתי 11 וחצי חודשים

מצב
הנושא נעול.

ופוטרתי האם אני זכאית לפיצויים? עבדתי 8 שעות כל יום!! המעביד שלי טוען כי לא מלאו לי שנה ולכן לא מגיע לי פיצויים. אני שמעתי שאם אני עובדת 11 חודששים מלאים אני זכאית לפיצויים. מחר יש לי פגישה עם המעסיק שלי והייתי רוצה להוכיח לו שחור על גבי לבן שיש חוק שאומר שאם עבדתי 11 חודשים מגיע לי פיצויים. האם את יכולה להפנות אותי לדבר כזה? תודה .

שיר ורד

New member
אין חוק כזה

ופוטרתי האם אני זכאית לפיצויים? עבדתי 8 שעות כל יום!! המעביד שלי טוען כי לא מלאו לי שנה ולכן לא מגיע לי פיצויים. אני שמעתי שאם אני עובדת 11 חודששים מלאים אני זכאית לפיצויים. מחר יש לי פגישה עם המעסיק שלי והייתי רוצה להוכיח לו שחור על גבי לבן שיש חוק שאומר שאם עבדתי 11 חודשים מגיע לי פיצויים. האם את יכולה להפנות אותי לדבר כזה? תודה .
אין חוק כזה
אבל, סעיף 3 בחוק פצויי פיטורים קובע. פיטורים סמוך לפני סוף שנת עבודה ראשונה, יראו אותם - אם לא הוכח היפוכו של דבר - כאילו נעשו מתוך כוונה להימנע מחובת תשלום פיצויי פיטורים ואין פיטורים כאלה פוגעים בזכות הפיצויים. לכן, אם המעביד יצליח להוכיח שהפיטורים היו מסיבה אחרת ולא נועדו להתחמק מתשלום פצויים, לא תהיי זכאית לפצויים. את ההוכחות הוא יצטרך לספק לבית הדין אם וכאשר תגישי תביעה לפצויים.

מצב
הנושא נעול.
למעלה