שלום. מישהו מכיר תוכנת קורלדראו?

אורי-

New member
שלום. מישהו מכיר תוכנת קורלדראו?

CORLDROW? או משהו דומה? מחפש כל מידע שהוא. . . (עדכונים לתוכנה? התוכנה מוכרת / בשימוש בכלל?) המידע הוא עבור מישהו , לא עבורי , מכאן שאני לא יכול לתת פרטים נוספים. סליחה ותודה.

kozo1

New member
קבל פרטים

CorelDRAW היא תוכנת ציור/עריכה ווקטורית בדומה ל-Freehand, Illustrator. הגירסה הנוכחית של התוכנה היא גירסה 12 (יצאה לשוק לפני כשבוע). בד"כ משווקת כחבילת תוכנה CorelDRAW Suite הכוללת את Corel Photopaint (תוכנה די טובה דומה לפוטושופ) ו-Corel R.A.V.E תוכנה ליצירת אנימצית פלאש (כמו Macromedia Flash) ועוד כמה תוכנות עזר קטנות לא רעות. התוכנה תומכת בעברית באופן מלא כברירת מחדל מלא מגירסה 10 (ואולי אפילו 9) ללא צורך בגירסה מיוחדת שמשווקת בארץ כמו: Photoshop ME או Freehand שנקנה אצל המשווקים בארץ. בתוכנה בשימוש בארץ אם כי לא באופן נרחב ולעיתים לא מוכרת כ"כ ע"י בתי דפוס או הוצאה לאור אבל ע"י ייצוא תמונות מהתוכנה בפורטים גנריים כמו EPS, TIFF, AI ניתן לתקשר בקלות עם גורמים חיצוניים. למיטב ידיעתי אין לתוכנה נציג בארץ וניתן לקנות אותה במחיר סביר בחו"ל או דרך ebay בערך ב-160-500$ לכל החבילה, ואם אתה סטודנט אפילו במחיר נמוך יותר (אני קניתי עותק חוקי ומלא ב-75$ דרך eBay). מהתנסות שלי בתוכנה משך כמה שנים, התוכנה מאוד קלה ללימוד עצמי, ובעלת פונקציות וגמישות רבה. אמנם אין ספרות העברית אך יש באנגלית. מבחינת פונקציות בתוכנה יש לה תכונות ייחודיות לא רעות (קצרה היריעה מלפרט) אך מאידך גם חסרות בה תכונות אחרות שייתכן ותמצא אותן שימושיות. באופן כללי התוכנות מאוד כבדות וקצת איטיות ביחס למתחרות ובהשוואה למתחרים. במידה ואתה מעונין בתוכנה חזקה, קלה ללימוד שתומכת בעברית במחיר סביר, מומלץ לבחון את האופציה הנ"ל, וניתן להתחיל דרך הורדה של גירסת התנסות לתוכנה באתר החברה. במידה ואתה רוצה קצת יותר, כדאי לשקול את האלטרנטיבות האחרות.

פליכטי

New member
תיקון

מחיר חבילה מלאה חדשה (גרסה 12) הוא 399$ (לא נגיע עד 500) וכרגע יש ב-ebay מישהו שמציע את גירסה 11 חדשה באריזה תמורת 234$. אישית, אני אוהב את התוכנה ומשתמש קבוע ומרוצה.

פליכטי

New member
משום מה מה אדום לי בעיניים

אני חייב לגשת לאופטימטריסט ... משהו נראה לי פה שונה ...

אורי-

New member
תודה , תודה. עוד קצת.

אכן הכוונה היא לתוכנה מתחום הגרפיקה. פרטים נוספים: (קשה לכתוב בשביל מישהו שמברר בשביל מישהו אחר
) יש כבר את הקורל דרו 5 (מגיע ל12 אמרתם...) , עותק חוקי מאוד , השדרוג שלו יותר זול מרכישה חדשה? יש בכלל אפשרות לעשות עדכונים לתוכנה? נתבקשתי לברר גם על תוכנה נוספת ששכחתי את השם שלה
, אבל אשמח לשמוע אם ישנן תוכנות גרפיקה נוספות שמתאימות / שנפוצות בשימוש אצל בעלי המקצוע בתחום דפוס. מניח שמחר יצוצו אי אלו שאלות נוספות. תודה מראש , בכל מקרה , המשך שבוע נעים לכולם. נ.ב. נזכרתי בעוד שאלה: עדיך PC רגיל או מקינטוש לשימוש עבור תוכנות הגרפיקה? (בהנחה והמחשב ישמש בעיקר לגרפיקה). תודה.

kozo1

New member
תשובות - חלק ב'

ניתן לשדרג מגירסה 5 לגירסה האחרונה במחיר של 179$ (מחיר רישמי). לגבי התוכנה ששכחת את השם שלה אז התכונה היא לא
מבחינת פלטפורמה, החל מגירסה 12 Corel לא תומכים יותר במקינטוש ולכן זה מצמצם את האפשרויות במידה ותחליט לבחור בתוכנה זו. באופן כללי, העדפה PC או מקנטוש לעבודות גרפיקה ? השוק היום קצת השתנה בשנים האחרונות ומחשבי PC מספקים פלטפורמה טובה מספק לעבודה בסביבה גרפית. אך עדייןעדיין ניתן לראות את השייר הקולונליאלי של מחשבי MAC בתחום זה. בגדול אין כ"כ הבדל בין עבודה בשתי הפלטפורמות, וניתן להעביר קבצים מפלטפורמה אחת לשניה ללא בעיה.

FourAces

New member
נו טוב... שיהיה

"בגדול", עד שלא תנסה לא תבין את ההבדל בעבודה לגרפיקה על מקינטוש מול פיסי. ואגב, אני מתכוון ל*גרפיקה" בקנה מידה להפקה, לא למה שמנסה לעשות כל ילדון זב חוטם שגנב פוטושופ או השיג פריהנד.

preacher

New member
ספר לנו במטותא...

אנחנו הילדים זבי החוטם שגנבנו פוטושופ (עלה 1050 דולר לא כולל מע"מ לגנוב אותה אבל מי סופר) רוצים לדעת.

uri_a

New member
אני אספר לך קצת ../images/Emo132.gif

ראשית אגיד, שאני כבר מזמן לא פנאט כמו שהייתי לגבי מלחמתי במחשבי הפיסי הנלוזים
אין לי ספק במקומות מסויימים בארצנו, יהווה פיסי מחשב נכון יותר מאשר ידידי המק (למשל במקומות שעובדים עם תוכנות שמטעמים כלכליים נכתבו כך שיתמכו אך ורק בwindows) אבל אין מה לעשות, מק הוא עדיין מחשב טוב יותר, נכון יותר ובעל יכולות גבוהות יותר, בכלל, ובישומים גרפיים בפרט. רוצים יותר פירוט? בבקשה, כאן (ללחוץ על הקישור ל- PC myths debunked שבצד ימין של המסך ולקרוא....ולקרוא...ולקרוא....
) בילוי נעים

preacher

New member
הצחקתני ידידי

אחרי עלעול קצר באתר הבנתי שאין שם שום דבר שנוגע לגרפיקאים - רק דברים כמו "מק קל יותר ללימוד" (תודה רבה, אחרי 23 שנה של שימוש במחשב אני לא צריך ללמוד) או "חווית המחשוב נעימה יותר" או "אמנם הוא יותר יקר אבל זה שווה לטווח הארוך" (yeah right) או "המהירות פחות חשובה בבתי ספר" (מה שלא ממש משנה לי). בקיצור, שטויות לא רלוונטיות. יש לך משהו יותר קונקרטי להגיד? האייקונים יותר יפים? כי בינתיים הפיסי שוחט אותו מבחינת מהירות ויכולת. כשיגיע ה-G5 אולי העניינים ישתנו.. ואולי לא.

uri_a

New member
רוצה שיחה רצינית?

שיחה שמבוססת ידע? או שיחת "הצחקתני"? באופן כללי אין הרבה על מה להתווכח, ואני גם לא ממש מעוניין להתווכח (עובדה, במרכז ההדרכה שלנו שוכנות להן בניחותה זו לצד זו כיתת מחשבי פיסי וכיתת מחשבי מק, כל אחת ומטרותיה שלה...) רק הערונת (לא ויכוח, הערונת) - ה-G5 כבר פה, ואפילו לא מעט זמן... וכן, הוא עשה שינוי לא קטן (או למעשה תוספת לא קטנה) למאזן הכוחות הזה של מק-פיסי.

preacher

New member
צודק, צודק. G5 כבר כאן

ומסתמן שהוא סגר את הפער, אם כי נראה לי שרק במערכות היקרות. אבל אני לא ממש מבין בזה. העניין הוא שלמעלה כאן בפתיל הובע יחס מזלזל ל"זבי חוטם" שמשתמשים בפיסי לפרויקטים לא רציניים. היות שכאן לידי יושב לו PC כפול מעבדים ועוסק בהפקת תצ"א של 30,000 פיקסלים לאורך ולרוחב, רציתי לדעת אם כותב ההודעה אכן יודע מה הוא שח או סתם מדבר מתוך אהבה למק, כזו שמבוססת על רגש יותר מהגיון.

uri_a

New member
דווקא במקרה דנן

אתה יכול להיות יותר מבטוח שכותב ההודעה יודע גם יודע מה הוא שח.... הרבה יותר ממני וממך גם יחד..... ויש לי הרגשה (וגם היא מבוססת למדי) שאם היה יושב לידך חברנו ה-G5 כפול המעבדים היית נהנה הרבה יותר ממהירותו, ויכולותיו בהפקת אותו תצ"א... ושוב, ולסיכום (מבחינתי) - טוב לך עם הפיסי? יופי! אין לך ברירה, ופיסי זה מה שהגוף שבו אתה נמצא החליט לקנות? באסה, אבל זה מה יש... לאחרים טוב עם המק? יופי גם להם... (או בעצם לנו
) איש במערכת הפעלתו יחיה, ובא לציון גואל

ובמחיר של 'ספינת הדגל' המקינטושאית

(לא הייתי מתנגד לעשות עליה איזה סיבובון
)אפשר לקנות שלוש אוניות מערכה מסוג פי-סי. זה, בערך, ההבדל היחיד...

SCaToPHaG

New member
לא בדיוק.

דואל-G5 מצוייד בכל טוב עולה בסביבות 18 אש"ח אם אני זוכר נכון. במחיר הזה קונים בין 1.5 ל-2 פיסים טובים.

SCaToPHaG

New member
האתר באמת מאכזב

לחלוטין לא מקצועי, ולחלוטין לא עונה על ההאשמות שיש נגד המאק/בעד הפיסי. yay! עוד דיון מאק VS פיסי! כן! כן!

FourAces

New member
ובכן

ראשית, מי שגנב את התוכנה תמורת סכום מלא, אינו נכלל בהגדרה אשר באמצעותה בחרתי להביע את סלידתי מגנבת תוכנות בכלל, ושימוש בלתי חוקי בפרט. שנית, כמו שכתבתי, ההבדל בין מק לפיסי בעבודה לגרפיקה הוא לא משהו שתמיד קל להסביר אותו באופן וירטואלי, כך שלרוב, רק מיי שהוא נטול מניירות ויתנסה בו יוכל להבין את הכוונה. מעבר לכך, אולי במקום לנסות להסביר, ננסה את זה אחרת. שאלה: איזו קונפיגורציה של תחנת עבודה, מבוססת פיסי בעל מעבד אינטל או תואם, מסוגלת להתמודד עם הפרוייקט הבא: עיצוב והפקה של קטלוג תערוכה למוזיאון מספר עמודים : 412 מספר תמונות : 12,255 מתוכן 348 תמונות עמוד במשקל כ - 240 מגה כ"א מספר איורים : 1,128 טקסט: 8,336,129 מילים לצורך העבודה משמשות 3 תוכנות : InDesign 2.0 ME לעימוד הקטלוג, Photoshop 7.0 לעיבוד תמונה ו-Illustrator 10 לאיורים. במהלך העבודה, כל שלושת התוכנות פתוחות ולעיתים, יש צורך לבצע טיפול במקביל במספר תמונות (נניח אחת גדולה + 5 או 6 קטנות) ובקובץ העימוד. רמז : הפרוייקט הנ"ל החל על פיסי ועבר למק על קופיגורציית הפיסי שהחל אותה נדון בהמשך.

ronnymp

New member
אחלה תוכנה - גם אני משתמש בה ../images/Emo45.gif

COREL-DRAW אני כנראה קצת בפיגור מבחינת הגרסאות אני עדיין בגרסה 9 התוכנה מלווה אותי בשימוש שוטף עוד מגירסה 4 שלה ( תמיד גרסאות רשמיות ) יש לי לכל גירסה את הספרות העיברית גם כן - כנ"ל גם לגרסה האחרונה שברשותי - 9 אחלה תוכנה - ממליץ עליה בחום רב למרות שברור לי שמספר המשתמשים האדוקים בה - די מועט ( לפחות אם משוים למתחרה שלה - ה-פריהנד ... ) בעניין המחירים - ת'אמת - לא מעודכן ראיתי שכבר ענו לך פה בפירוט לגביהם אז ....... נשאר לי כנראה רק להצטרף להמלצות החמות עליה

llainy

New member
תוכנה מצויינת

אני מכירה את גרסאות 9 ו-10, ולדעתי התוכנה עולה בהמון תחומים על הפריהנד. מומלץ.

למעלה