שלום, מישהו יכול לספר לי על גיבוש

riluman

New member
שלום, מישהו יכול לספר לי על גיבוש

דובדבן? הגיבוש שעושים אחרי שעוברים את הראיון...לא גיבוש יחט"יות. תודה.

riluman

New member
אני לא חושב, גיבוש דובדבן, או בעצם

גיבושון, לפי מה שאמרו לנו לפני יומיים בראיון דובדבן מיועד רק למי שעבר את הראיון בהצלחה והוא יום אחד...

fresco69

New member
עד כמה שידוע לי...

מאותרי דובדבן מתגייסים באוות היום של צנחנים ועושים את אותו גיבוש יחטיות. רק שמי שמאותר דובדבן עושה את הגיבוש יחטיות לדובדבן, רוב הסיכויים שאם הוא יסיים הוא גם יעבור. זה מה שידוע לי, תקנו אותי אם אני טועה.

matan5165

New member
יותר פרטים ?

אני הייתי בבקום השבוע ( דרך הבצפר ) ממה שאני הבנתי אתה מתגייס קודם לצנחנים ואחרי שבועים אם אתה טוב אתה ניגש לגיבוש דובדבן אני טועה ?

matan5165

New member
סבבה....אז?

טוב סוי שבלבלתי... אתה יכול אז פחות או יותר להסביר לי איך מגיעים לדובדבן..? ואיזה גיבוש יש אחרי שבועים שאתה מתגייס לצנחנים ?

הקאובוי

New member
אין לך מה להצטער אחי

לדובדבן מגיעים אנשים שסימנו במנילה אפשרות ראשונה דובדבן\צנחנים (זה בא יחד) בגיבוש צנחנים היו טובים (אפילו טובים מאוד) וקיבלו מכתב שהם "מאותרי דובדבן" עכשיו כל מה שנשאר להם זה להתגייס לצנחנים, לעבור בהצלחה את גיבוש היחטיות-דובדבן שלהם, לסיים מסלול,לעצור מבוקשים,להשתחרר,לגדל זיפים,לנסוע להודו וכו' וכו'

matan5165

New member
אחלה....עו שאלה...

סבבה תודה עוד משהו קטן.. אחרי שאני מסיים את הגיבוש של צנחנים אני אמור אחרי חודש לקבל מכתב בדואר ששם מה יהיה רשום ? מה האפשרויות? איך זה הולך ? ממה אין לי ידע סורי אמור להיות רשום או עבר או נכשל או עבר-מאותרי דובדבן ? אם אני לא מאותר דובדבן אין לי סיכוי להגיע לשם ?

fresco69

New member
תראה...

חודש אחרי הגיבוש (פלוס מינוס), נשלח אליך מכתב עם ארבע אופציות. 1. ברוך הבא לצנחנים! התקבלת לצנחנים. 2. התקבלת לדובדבן, כלומר כרגע אתה מאותר דובדבן ועליך לעבור גיבוש. 3. התקבלת לצנחנים על תנאי מקום, כלומר אתה מגיע לבקו"ם בגיוס צנחנים וצריך לחכות שמישהו יוותר על המקום שלו. 4. אנו מצטערים אך לא התקבלת לחטיבת הצנחנים.

matan5165

New member
OK מה עם 3 ?

הכול נראה מצויין... מה עם אופציה 3 ? שווה להתגייס לצנחנים בצמצב כזה ? באמת מישהו יוותר על המקום שלו?

fresco69

New member
תראה אם אתה באמת רוצה....

אז כן, למה לא ? בטוח יהיה מישהו שתהיה לו איזה פאלטה מסוימת בבדיקה הרפואית, ואנשים מקבלים שטיקים מסוימים בראש עד הגיוס ופתאום רוצים משהו אחר. יש כאלה שלא יסרבו פינוי כי הם אולי ירצו גיבוש למשהו מובחר יותר. לך תדע, אם אתה באמת רוצה אז תגיע לבקו"ם ותחכה כמו גדול למקום שיתפנה.

arpanet

New member
מה רשום במיכתב?

משהו כזה, 1. עברת את המיונים הראשונים ליחידת דובדבן 2. עליך לעבור עוד גיבוש לאחר הגיוס 3. בלה בלה בצורכי הצבא 4. בהצלחה. זה בתמצית

riluman

New member
לצערי אני לא מדבר על מה שאתם מתכוונ

מתכוונים. יש שתי אופציות להיות מאותר דובדבן. הראשונה היא מו שהסברתם פה, ללכת לגיבוש צנחנים, להיות טוב, ואז להיות מאותר דובדבן. הדרך השניה, בה אני נמצא, היא לסיים גיבוש מרכזי, אני הייתי בגיבוש מטכ"ל וטייס, אחרי זה לעשות גיבוש משני, אני הייתי ב- 669, ואחרי זה מקבלים במקום גיבוש צנחנים רק ראיון צנחנים, ומי שמאוד רוצה מקבל ראיון דובדבן/צנחנים...לפי מה שאמרו לי בתחילת השבוע בראיון עצמו, יש שני גיבושים לאחר הגיוס, גיבוש יחט"יות וגיבושון דובדבן. שני דברים נפרדים, שהגיבוש דובדבן הוא רק יום אחד מאוד מאוד קשה...עכשיו, אם מישהו שהיה יכול לספר לי עליו זה יעזור לי מאוד...

arpanet

New member
מה אתה רוצה לדעת על הגיבוש

ואגב הוא לא היה יום אחד למיטב זיכרוני. הוא היה "3" ימים. התחלנו אותו ביום שני בלילה עד חמישי בבוקר.

riluman

New member
אתה בטוח שעל זה אני מדבר? היה

לך ראיון דובדבן? בטוח שאתה לא מדבר על גיבוש יחט"יות? ואני רוצה לדעת על מה הדגש העיקרי של הגיבוש? כושר? כמו בגיבוש מטכ"ל או כל מיני דברים אחרים כמו גיבוש 669 לדוגמה? ...וכמה הוא קשה לעומת גיבושים אחרים? הרבה זחילות?

arpanet

New member
כן, היה לי ראיון לדובדבן

1. אני מדבר על גיבוש יחטיות. 2. דגש עיקרי? אין... פשוט תסיים בלי כל הבולשיט מסביב. 3. לא עשיתי גיבושים אחרים פרט לשייטת ככה שאני לא יכול להשוות. אבל הגיבוש יחטיות באמת לא נורא.

riluman

New member
יכול להיות ששינו את השיטת מיון....

האחראי על המיון לדובדבן אמר לנו בפירוש שמי שעובר את הראיון עושה גיבוש קשה מאוד של יום אחד...לא גיבוש יחט"יות...אבל תודה בכל מקרה.

arpanet

New member
מה פתאום

לא שינו כלום. אתה פשוט עושה ת הגיבוש יחטיות בצוותים שלכאורה נקראים "מאותרי דובדבן". אם ת'צריך לדעת עוד משהו, על המיונים או היחידה אשמח לענות.

למעלה