שלום מה שלומכם

מאיר183

New member
שלום מה שלומכם

שתי שאלות 1- מה דעתעם על האנטי וירוס וייפר -vipre 2- שאלה שנייה בקשר לנוד 32 יש לי כמה וירוסים בהסגר כבר תקופה דיי ארוכה השאלה אם הם תמיד צרכים להיותר בהסגר או באיזשהו שלב הם מתנקים ומשתחררים אוטמט ? אשמח קצת ליותר הסבר בעניין תודה מראש

Y. Welis

New member
נדמה לי ששמעתי עליו. משתמש במנוע של קספרסקי

ההסגר הוא לעד. אפשר לשחרר אם ידוע לך שהקובץ תקין, אבל בעיקרון התוכנה מוחקת אחרי פרק זמן (פעם בכמה זמן היא בודקת לפי העידכונים, אם אחד מהחשודים שם עדיין נחשב לחשוד). אם יש שם הרבה, מחק את כולם.

מאיר183

New member
יובל, תודה רבה לך ,אני ינסה את הוויפר

כמה ימים הוא נשמע טוב וקליל על הנייר אבל נראה איך הוא בשטח כמו שאומרים . היה 40במספר כולם בדקתי אותם מתוכנות ישנות שמזמן הסרתי אותם מהמחשב והם לא בשימוש אצלי כיום, כמו בבילון ,משחקים ישנים תמונות שהורדתי בעבר , מחתקתי את כולם מהסגר אחד אחד עשיתי סריקה מלאה ליתר בטיחון והכל בסדר הם לא חזרו חזרה חח .

שוּלה

New member
תרשה לי לחדד את הפוקוס

זה לא שהוירוסים בהסגר, אלא הקבצים שלך בהסגר, כי הם נגועים או חשודים כנגועים בוירוס. בדיוק כמו שאם הייתי חוטף צרעת היו שמים אותי בהסגר, לא את הצרעת. באופן טכני אתה צודק: גם את הצרעת שמים בהסגר. אבל זאת דרך מאד מצחיקה לראות את הדברים. אז נשאלת השאלה - למה שמים קובץ נגוע בהסגר? כדי שתנסה לתקן אותו ידנית, או כדי שתחלץ ממנו את המקסימום שאפשר להציל, ואז תמחק אותו לנצח.

מאיר183

New member
תודה אחי אני מודה לך מאוד

shimio10

New member
איך אתה מתקן קובץ נגוע ?

איך מחלצים אותו מהוירוס ? האנטיוירוס לא יודע לעשות REPAIR אף פעם..

שוּלה

New member
תרשה לי לחדד את הפוקוס

אתה לא מחלץ את הקובץ מהוירוס, אלא את הוירוס מהקובץ. כמו בגוף האדם, הוירוס חייב תא כדי לעשות משהו שיכיל אותו. לגבי ההצהרה המוזרה השניה: אנטיוירוסים כן יודעים לנקות קבצים מסויימים. זה אפשרי, עם חלק מהוירוסים, ועם חלק מהקבצים. חוץ מזה יש סוגים שונים של קבצים - לכל אחד יש שיטת "חילוץ" אחרת. אם למשל יש לי ZIP עם קובץ אחד נגוע, לא צריך לזרוק הכל לפח. ואם יש לי DOC נגוע, אני אפתח אותו עם תוכנה אחרת שיודעת לקרוא קבצים מסוג זה.

shimio10

New member
אף פעם האנטיוירוסים לא עשו אצלי REPAIR

(נורטון, AVAST, AVIRA , MCAFEE , AVG הם לא הצליחו, ותמיד היה מלא וירוסים. במשחקים,תוכנות, PDF . עם איזה תוכנה תפתח DOC נגוע ? ואיתה לא תחשוש בכלל לפתוח ?

ZipUser5

New member
הבחנה יפה, רובם באמת לא 'מצטיינים' בתיקון

ישנן כמה סיבות מרכזיות. אחת מהן היא שבמקרים רבים, מדובר בקבצים אשר לא מכילים דבר מלבד קוד זדוני (כלומר, לא מדובר בקובץ שהודבק אלא בגוף הוירוס עצמו) במקרה שכזה, ברור שעקירת הקוד הזדוני תשאיר אותך עם קוד חסר משמעות. סיבה נוספת היא שלעיתים מדובר בוירוסים פולימורפיים שגורמים לקובץ נזק כבד אשר מעבר ליכולתה של תוכנת אנטיוירוס לתקנו אלא אם עודכנה באלגוריתם יעודי לשם כך (ולכן, העובדה שאנטוירוס לא מסוגל לתקן קובץ מסוים כעת, לא בהכרח אומרת שהקובץ אינו ניתן לתיקון, או שלא יתוקן בעתיד - ומכאן יעילות תיקיית ההסגר). כמובן שאלו אינן הסיבות היחידות. תמיד אמרתי שהחוכמה האמיתית היא למנוע הדבקה מלכתחילה. אם המערכת 'נפרצה' (הודבקה), לא קל יהיה לוודא שהיא נוקתה לחלוטין אלא לאחר פירמוט (וגם לזה, סייג).

Y. Welis

New member
כי רוב הקבצים היום הם הוירוסים עצמם

ה'נגיעות' היא דבר נדיר למדי, וכדאי ש-שולה יבדוק את המידע שלו בנושא. דוגמא אופיינית ל'נגיעות' היא וירוסים פולימורפיים, כמו virut לסוגיו או sality. הוירוס הזה מצרף את הקוד שלו לקובץ הפעלה כלשהו, כך שכאשר הקובץ 'מתבצע' (כלומר נטען לזיכרון), הוירוס מתבצע לפניו, וכך ממשיך להדביק. במקרה כזה אגב, יש אנטי וירוסים שיודעים לנקות את הקוד של הוירוס מהקובץ המקורי, אבל בדרגות הצלחה שונות (כי לעיתים גודל הקוד של הוירוס אקראי, וקשה לומר מתי הוא מסתיים).

Y. Welis

New member
כבד אותנו בצעד הראשון...

או שפשוט שלח את הקבצים שבהסגר של NOD32, לאתר כמו virustotal, ובדוק מה נאמר עליהם שם. מוכן להתערב שכולם בלי יוצא מן הכלל קבצי מקור של הוירוסים/רושעות השונים. באשר לוירוסים הפולימורפיים שהזכרתי - קרא עליהם ברשת. היו נפוצים לפני שנתיים שלוש. מאז פחות.

למעלה