שלום. מבקשת להתייעץ - קונכיות הנקה

חבובי

New member
שלום. מבקשת להתייעץ - קונכיות הנקה

קודם כל תודה על הטלפונים והקישורים שקיבלתי להודעתי הקודמת בעניין יועצות הנקה. רציתי לשאול בעניין "קונכיות הנקה": בקורס הכנה ללידה, אמרו לנו שמי שהפטמות שלה קטנות מידי או הפוכות, עליה להכין את השד להנקה בעזרת הקונכיות הללו - ולהרכיב אותן כ7 שעות ביום. העניין הוא שכשאני שמה אותן הפטמה כואבת והופכת לרגישה מאוד (ונשארת רגישה גם אחרי שאני מורידה את הקונכיות) השאלות שלי הן: האם להמשיך בכל זאת עם קונכיות ההנקה, כדי להכין את הפטמה? האם אני לא גורמת נזק יותר מתועלת? האם יש דרך אחרת מועילה יותר להכנת הפטמה להנקה? יש לציין שהפטמות שלי מגיבות לגירוי, אך הן קטנות. תודה רבה!

1טלטלים

New member
לחבובי

אני מקווה שאת מתכוונת לפטמות סיליקון'כי יש כמובן גם קונכיות שמטרתן להגן על שד לא בזמן הנקה אלא כאשר חיכוך עם חזיה,בגד גורם לאי נוחות או יש גם כאלה שנועדו לאסוף חלב שמטפטף(בתחילת הנקה). כעיקרון,כל אמא מסוגלת להניק לא משנה איזה צורת פטמה יש לה גדולה,קטנה, הפוכה או שטוחה,כי יונקים מהשד(יותר נכון,הילה) ולא מהפטמה.כמובן,לעתים פטמות סיליקון מצילות הנקה ,אך שימוש בהן הוא רק ביחד עם יועצת הנקה מוסמכת שממליצה על כך,כי ברגע שמלבישים פטמת סיליקון זה משה לגמרי את התפיסה של תינוק(טבעית) ויכולה לגרום לפחתת החלב,גירוי וייצור החלב. (כלל ראשון בהנקה-תפיסה טובה והצמדות טובה של תינוק).לפי מה שידוע לי כבר לא ממליצים "להכין" שדיים להנקה,גם אם פטמות שלך שטוחות או הפוכות. לרוב תינוק מבליט אותן ברגע שמתחיל לינוק ,אם תינוק מתקשה בכך יש צורך לפנות ליועצת הנקה מוסמכת על מנת שתדריך ותכוון.בכלל לא ממליצים להתעסק אם שדיים בהריון ו"להכין"אותן להנקה,בהנקה הן מכינות את עצמן. לעתים,גם שינוי תנוחה או תפיסה עושות את העבודה ללא פטמות/קונכיות. אני מצרפת לך כמה קישורים שתוכלי לקרוא ולהתעדכן וכמובן,תבקשי מתנה ללידה-יועצת הנקה שתגיע אלייך ישר אחרי לידה ותיתן לך אינפורמציה נכונה ומעודכנת וכמובן עזרה בהרבה נושאים. ביי בינתיים ולידה קלה,את מוזמנת להצטרף אלינו בכל עת אמא של טל מקווה שעזרתי ואם טעיתי במשהו או פספסתי,אסתר,תמי ויועצות הנקה בהסמכה ישלימו.

חבובי

New member
לטלטלים1. אני לא מתכוונת לפטמות סיל

סיליקון, אלא לכמו כוסות שיש בהן חור שיוצאות ואקום שאמור לשאוב את הפטמה (באחד הקישורים ששלחת לי יש תמונה של ה"קונכיות" האלה). המדריכה בקורס אמרה לנו שהן גם מיועדות לאיסוף חלב שמטפטף בתקופת הנקה, ובזמן ההריון הן מיועדות להכנת הפטמה להנקה). בכל אופן, הבנתי מדברייך שעדיף שלא אמשיך להשתמש בהן ולא אתעסק עם הפטמות לפני הלידה. לגבי מדריכת הנקה, אני לא בטוחה שאוכל להרשות לעצמי (מבחינה כלכלית), לצערי, להיעזר במדריכה. אני יודעת שיש גם מדריכות בהתנדבות, ואני אנסה להיעזר בהן עד כמה שאפשר. תודה על עזרתך!

1טלטלים

New member
לחבובי עוד חידוד קטן

לגבי מדריכות הנקה ויועצות הנקה,יש הבדל ביניהם.מדריכת הנקה היא לא יועצת ז.א לא למדה בקורס זה או אחר שמוכר ליועצות הנקה,לא השלימה את 2500 או 4000 שעות קליניות ו לא נגשה למבחן בינלאומי שמסמיך ליועצות הנקה(אגב יש גוף בינלאומי שמטפל בדברים כאלה),לכן חשוב לי שתדעי להבדיל בין השניים.יש מרכזי הנקה בארץ שנותנות ייעוץ חינם.מדריכות הנקה לרוב עובדות בהתנדבות. מצרפת לך דף עם מידע חיוני וטלפונים,הרבה בריאות ולידה קלה וכמובן נסי לחפש עוד חומר ברשת לגבי קונכיות/פטמות סיליקון ובכלל על הנקה. וכמובן,יש את קו החם של ליגת לה לצ'ה 1-800-350-440 ,ניתן לשאול שאלות בכל הנושאים הנוגעים להנקה וייעוץ הנקה. כל הכבוד על התעניינות מוקדמת בהנקה!!!!

קונכיות הנקה

whoever told you about these does not understand breastfeeding. Nipples are NOT IMPORTANT in breastfeeding. We do not have to make them larger, stand out, or do anything to them becuase the baby does not feed from the nipple, but rather he feeds from the breast. If the baby opens a big mouth, he will latch onto the breast, not on teh nipple, so what does it matter if it is small, flat, or inverted?? Only people who do not understand breastfeeding talk about nipples. The only nipple that presents a problem is a large long nipple which causes the baby to latch only on the nipple and suck only on the nipple. Here is a picture of a breast. Notice that the area where the milk is is far from the nipple in the lactiferous ducts, so the baby has to latch onto as much of the areola below the nipple as possible, and not the nipple at all!! The nipple is only the place of exit of the milk, the passageway from deep in the breast to the baby's mouth. If he latches only on the nipple, he will not remove the milk from the breast. He has to squeeze the breast with his tongue in order to get the milk out.​

למעלה