שלום לכם

שלום לכם

אני קצת חדשה...... ואחרי שהצצתי בפורום שלכם אני מנסה גם להיעזר.... אני גרושה כבר שנתיים ויש לי 3 ילדים. חוויתי מערכת יחסים אחת שנמשכה 10 חודשים ועכשיו אני המערכת יחסים נוספת שנמשכת כבר 3.5 חודשים. המצב הוא שבשתי מערכות היחסים אני מרגישה "חנוקה" מאהבה מצד בן הזוג, הם מבחינתם מוכנים להתחתן אתי כבר אחרי יומיים ...ומרעיפים עלי שפע של אהבה מה שמיד יוצר פערים בין מה שאני מרגישה לבין מה שהוא מרגיש. התופעה הזו מאד מלחיצה אותי מכיוון שאני נמצאת עוד בשלבים הראשונים של ההיכרות והם מבחינתם כבר רצים הרבה קדימה...זה מגיע למצב שאני לא יודעת מה אני מרגישה כלפיו...אם אני באמת אוהבת אותו או שאני אוהבת אותו בגלל שהוא מתלהב ממני... זה אולי נשמע קצת טפשי...אבל זה תופעה שכבר חוזרת עליה בפעם השניה...ואין לי מושג איך להתמודד איתה.

בן דו

New member
האלוהית!../images/Emo24.gif

תלתל שלום טוב לקרוא כאן על צרות טובות, אך גם צרות טובות הן צרות... אני מציע לך לראות לא את הפער בין מה שאת מרגישה לבין מה שהוא מרגיש, אלא את מה שיש בין מה שאת אומרת להם לבין מה שאת חושבת, או מרגישה... אין אפשרות לראות את זה אחרת- בני הזוג האלה מגיבים למה שאת אומרת. למי שאת מציגה את עצמך... יכול להיות שתמצאי שישנם נושאים שאת לא מדברת עליהם בינך לבין עצמך אך מציגה כאילו יש לך תשובות ואת שלמה. אנשים נמשכים לאנשים שלמים עם תשובות. בעיקר כאלה שאין להם. האם את שלמה עם אובדן החופש והעצמאות שלך בכניסה לקשר מחייב? לי לא נראה. ונראה לי ששם הפער. לי נראה שהפחד להישאר לבד משתיק אצלך את הכנות והאותנטיות. עם אותם פרטנרים. שיתוף וחשיפה של אותם חששות בפני אותם פרטנרים יעשה אותך מאוד אנושית ופחות 'אלוהית' בעיניהם. ומוטב כך. בן דו

קודם כל ../images/Emo51.gif../images/Emo39.gif

קראת אותי מאד נכון, אני אכן לא מוכנה לקשר מחייב, אך זה משהו שאני מבהירה להם די מהר, אני גם אדם שמדבר על מה שהוא מרגיש עם הפרטנרים שלו, אך הם לדעתי מסרבים לשמוע ולהבין ומעדיפים להמשיך בדרך שלהם ובקצב שלהם ולצערי לבסוף הם מאבדים אותי אי שם מאחור (ובכלל...) אני מאד מקווה שאני לא "אלוהית" בעיניהם וזה גם משהו שאני משדרת להם...

r e d head

New member
שלום גם לך

אני מכירה שני סוגים של גברים שאחרי יומיים רוצים להתחתן כאלה שזה עובר להם אחרי ארבעה ימים...ז"א המתלהבים הנעלמים או גברים תלותיים שחיבים אישה בבית כדי לחיות. ת'אמת גם אני לא יודעת אך להתמודד עם גבר מלחיץ כנ"ל אולי אם תחנקי אותו בחזרה הוא יתקרר זה עובד ככה אצל כמה גברים שהכרתי. וזאת היתה תשובתי חצי בצחוק חצי ברצינות ובמחשה נוספת, אולי יש אפשרות בה את תנהלי את מערכת היחסים ותכווני אותה לדרך שבה את רוצה להיות ובקצב שלך. אם הוא רץ ואת הולכת לאט, כדי להשאר קרוב הוא יצטרך להאיט או שהוא יאבד אותך. בהצלחה

ophra

New member
ריצה מהירה קדימה

קצב לא מתאים של התקדמות במערכת יחסים היא אחד הקשיים הגדולים ביותר שנתקלתי בהם בפרק ב' בחיים בניגוד להכרות בגילאים צעירים יותר הפגישה בשלב הזה מתרחשת כאשר יש לך כבר חיים כמעט מלאים (אם לא מלאים +
) עבודה ילדים שכונה בית עיסוקים אחרים רחמנא ליצלן ועוד.... כדי למצוא מקום, אנרגיה והיקף ל"מערכת יחסים" צריך להתאמץ זה כבר נשלף מהשרוול כמו פעם... את הבעיה שאת מציגה אני מכירה מחברה קרובה (איתי אף אחד לא רצה להתחתן
) אבל לא פעם ולא פעמיים נתקלתי/נו בפער בין התהליך שעובר על חלק נכבד מהגברים לאחר פירוק פרק א' ותהליך אחר שעובר על נשים... (התנצלותי מוגשת מראש לכל בעלי הטוסטסטרון על ההכללות שיופיעו עכשיו על המסך....
) עובדתית - יותר גברים "ממהרים" להכנס בחזרה למערכת יחסים זוגית-גלובלית-מחייבת, ויותר נשים, לעומת זאת, "מבלות" פרק זמן משמעותי בחייהן ללא בנזוג. אפשר להסביר את זה בכך שגברים מבוגרים פונים לנשים צעירות ומשאירים את הנשים בנות גילם ללא מבחר אלטרנטיבי אבל בעיני יש הסבר נוסף / אחר: גברים זקוקים יותר לאשה לצידם שתעניק להם תחושת "בית" בעוד נשים מקבלות את תחושת הבית מעצמן, ילדיהן והחברה שסביבן. ביציאה מפרק א' נשים רבות מגלות את עצמן מחדש כאילו מתעוררות לחיים חדשים נהנות מהנשיות שלהן פעם נוספות (או אפילו בפעם הראשונה בחייהן) נהנות מהעצמאות והכוחות שהן מגלות פתאום בעצמן (על אף ויחד עם הקשיים) לגברים אמרו כל השנים שהם "המין החזק" ולפתע הם מרגישים שאולי בעצם זה לא כך, ולא מרגיש להם מספיק "חזק" לבד את הנשים כינו "המין החלש" (טוב, נו, "המין היפה"
) ולפתע הן מרגישות חזקות לגמרי לבד.... עד כאן ההכללות. אינני יודעת דבר וחצי דבר על מערכת היחסים הנוכחית שלך או על זו הקודמת לה או על זו שקדמה אבל ממניין החודשים שתיארת אולי מה שבאמת יעשה לך טוב עכשיו הוא לגלות את עצמך בתוך הסיפור הזה ורק אחר כך להפגיש את עצמך עם גבר בשלב הזה יהיה קל יותר למצוא את הגבר המתאים (וזה כבר כן מנסיון...
) עפ

למעלה