שלום לכם - שאלה בקשר לשפה האירית

d a p h n a

New member
שלום לכם - שאלה בקשר לשפה האירית

אני נורא נורא רוצה ללמוד לדבר אירית, שבעיני היא שפה נורא יפה. התחלתי ללמוד לבד בעזרת הספר והקלטת של מיאל או'שיל, אבל אני מודה שאין לי כל כך את המשמעת הנחוצה ללמידה עצמית של שפה (ותעיד על כך העובדה שלמרות הבטחות חוזרות ונשנות לעצמי, אני כלל לא מתאמנת על הלטינית שעבדתי שנתיים ללמוד באוניברסיטה). האם ישנה מסגרת כלשהי בארץ שאפשר ללמוד בה את השפה האירית? לחילופין, האם יש, או האם מישהו כאן מעוניין, לעשות קבוצת לימוד מסודרת לשפה הזו בעזרת החומרים ללמידה עצמית הקיימים?

thesheep

New member
לגבי למידה בארץ ושאר ירקות

עד כמה שידוע לי, אין מקום בארץ שמלמד אירית. לגבי קבוצות לימוד מסודרות - נשמע נהדר!! אמנם יש לי רק מילון וקצת מבטא עילג אבל זה יכול להיות ממש כיף. את במקרה מהמרכז או מכירה אנשים במרכז שמעוניינים?

Justin Angel

New member
בשמחה

אני בשמחה אצטרף לקבוצת לימוד לשפה הגאלית-אירית :) למעוניינים, את המעט גאלית-אירית שאני יודע למדתי מתוכנת לימוד איכותית. צרו עימי קשר, ואשלח לכם בשמחה.

okidoki

New member
בטח שאני רוצה

ללמוד את השפה הזו תאמרו איפה ומתי ומיד אני מתיצבת

d a p h n a

New member
טוב, אני רואה שיש די הרבה מעוניינים

אז מי שבאמת מעוניין להצטרף לקבוצת לימוד לאירית באיזור המרכז, שישלח אליי מסר, ואני כבר אארגן את העסק.

מאי15

New member
agus=and

זה הדבר היחידי שאני יודעת. חה. (ואני גרה פה כבר חצי שנה...
)

jonbaum

New member
אירית

אני חי באירלנד כבר 4 שנים ואני יודע בדיוק את כמות האירית שצריך בשביל לתפקד בצורה מלאה בחברה האירית, כלומר אף מילה.....

היא לא נחוצה כדי להסתדר בדבלין

ואני גם משוכנע שבכפרים כמעט כל האנשים יידעו אנגלית. אין שום צורך ללמוד אותה כדי להסתדר באירלנד, אבל לשם הבנת התרבות והרחבת אופקים זה יכול להיות נחמד... אם יהיה איזה קורס מסודר (שלא נופל לי על הלימודים) אשמח להצטרף.

hazelnut

New member
יש באינטרנט אתרים ללימוד עצמי של

השפה האירית. הם גם מדגימים איך להגות את המילים (ז"א, עם קול). כאירית במקור ששולטת באירית, אני מאד ממליצה. הנה אחד, לדוגמא, וקל למצוא עוד: http://www.maths.tcd.ie/gaeilge/gaelic.html

okidoki

New member
תודה רבה לך אבל...

ללמוד לבד זה לא אותו הדבר כמו ללמוד עם הדרכה מסודרת אחרת במקום ללכת לאוניברסיטה אפשר היה לקחת את כל הקורסים דרך המחשב או בהתכתבות לדעתי השפה האירית נשמעת ממש יפה ודי מעניין אותי לדעת עוד על התרבות וללמוד דברים הקשורים לכך ומקווה בס"ד להגיע יום אחד גם לביקור באירלנד עצמה

למעלה