שלום לכם,צריכה עצה

שלום לכם,צריכה עצה

נישארה לי גבינת כנען במקרר. יש לי 14 ילדים מפונקים באוכל.יש למישהו מתכון פשוט(דגש על מהיר) שהם יאהבו?
 

noa scotland

New member
מה עוד יש לך במקרר/פריזר/בית?

אפשר לגורר את הגבינה לתוך חביתנ ולהגיש עם סלט, אפשר להכין בגריל, על פרוסות לחם, עם זיתים וגבינה צהובה מגוררת, או עם סרדינים, מאד קשה לענות כשהמרכיב היחיד הידוע הוא.. גבינת כנען, ובלי להכיר את הטעם של הילדים.
 
ילדים ממשפחות הרוסות שלא ממש מכירים

סוגי מאכלים.לרוב או שאין אוכל או שיש לחם עם שוקולד. אני מנסה להרגיל אותם לאכול בריא וטעים. האם יש מתכון למשהו מתוק?
 

noa scotland

New member
חביתיות גבינה - מתוך השף הלבן

מעתיקה לך את זה לכאן, את כמובן לא חייבת להשתמש דוקא בקליפות הדרים מסוכרות ורוטב פסיפלורה, ואילתורים יכולים להיות הוספת ריבה, או צימוקים, או חמוציות וכו' למלית, ולרוטב פשוט לדלל ריבה במעט מיץ תפוזים או אפילו מים. בהצלחה! חביתיות גבינה וקליפות פרי הדר מסוכרות ברוטב פסיפלורה מצרכים לחביתיות 1/3 כוסות קמח 1/3 כוסות חלב תנובה 3 ביצים 2 כפות סוכר 2 כפות ברנדי קורט מלח 50 גרם חמאת תנובה מומסת למלית 1 ק"ג גבינת תנובה 9% 250 גרם גבינת כנען מפוררת 1/2 כוס סוכר 100 גרם קליפת פרי הדר מסוכרות קצוצות דק 1 כפית קליפת לימון מגוררת 2 כפות ליקר תפוזים לרוטב פסיפלורה 1/2 1 כוסות מחית פסיפלורה ( מפירות טבעיים ) 1/2 כוס מים 3 כפות סוכר 8-10 מנות אופן הכנה 1. שמים את כל מרכיבי החביתיות במעבד מזון ומעבדים לבלילה חלקה, מעבירים לקערה ומקררים חצי שעה. 2. מחממים במחבת טפלון מעט חמאה וכשהמחבת חמה יוצקים לתוכה בעזרת מצקת מעט מהבלילה מטלטלים את המחבת לכל הצדדים כדי שהבלילה תתפשט באופן שווה ומטגנים דקה, הופכים לטיגון הצד השני. באותו אופן מכינים את שאר החביתיות. 3. מערבבים בקערה את מרכיבי המלית, ממלאים את החביתיות ועורכים בתבנית. שמים בסיר את מרכיבי הרוטב ומביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות על להבה נמוכה. מצננים ומקררים. 4. לפני ההגשה, מחממים תנור לחום בינוני ( 180 צ. ), מורחים את החביתיות בחמאה מומסת, מחממים כ- 10 דקות ומגישים חם עם רוטב פסיפלורה צונן.
 
למעלה