המתכן הנ"ל מתאים לכל סוגי החמוצים
שציינת. מלפפונים חמוצים/סבתא שלי * על כל ל' מים להוסיף כף מלח ולהמיס את המלח היטב במים - לשטוף מלפפונים (עדיף קטנים), לקטום קצה אחד ולחתוך לעומק 3-2 סמ'. - שמים המלפפונים בצנצנת ומוסיפים את המים - מוסיפים שמיר, שום קלוף וחרוץ (חורצים אותו לשחרור טעמים) ורבע פרוסת לחם. - שמים בשמש יומיים, המים נעכרים. - אם הצנצנת קטנה: להפוך אותה על הראש ונער תוך כדי כמה פעמים. אם הצנצנת גדולה, יש לשפוך את תוכנה לקערה ואת תוכן הקערה חזרה לצנצנת מס' פעמים. פעו' זו יש לבצע במשך יומיים. - מחזירים לשמש ונותנים למים להצלל מעט. - מוציאים מלפפון וטועמים. * כל התהליך אמור לקחת כשבוע-גג אני הכנתי גם עם כרוב, גזר וכרובית.