שלום לכל המשתתפים-יש לנו בעיה

לימור26

New member
שלום לכל המשתתפים-יש לנו בעיה

לפני הכל-אני מצטערת שנעלמתי,התחתנתי והתחלתי לעבוד (אני מורה) ולעניינו..פיצי, החתולה שלנו בבעיה, כבר כמה חודשים יש לה התקפות אלימות שלה נגד עצמה-איך זה קורה? הרגלים האחוריות שלה תוקפות את הפנים שלה..זה נראה מוזר, נראה כאילו הרגליים שלה הן אישיות נפרדת ממנה, זה מפחיד, זה נראה כמו התקף עצבים, היא עושה קולות של מריבה, ושאני צועקת די, לא, היא באה, תוקפת אותי ובורחת. הווטרינר טוען שיתכן שזו אלרגיה, והוא טען שאם זה יחמיר היא תטופל באופן קבוע בפרוזק... זה נשמע לכם מוכר? מה עושים? לפעמים היא ממש אומללה ואגב, זה קורה כל יום! כמה פעמים ביום.. אני מתוסכלת ומרחמת עליה...תודה וחג שמח

אולי כואב לה בפה/אזניים../images/Emo35.gif

לבאג שלנו היתה דלקת שיניים, והיא התנהגה כאילו האוכל תוקף אותה. היא הייתה נורא רעבה, התחילה לאכול וישר ברחה בצעקות
עד היום, חודשים לאחר עקירת השן הכואבת, היא עדיין לא מסכימה לאכון מאותה קערית, ועל אותו שולחן. קחי אותה לווטרינר לבדיקה.

לימור26

New member
שלום לילדה בלבן...

לקחנו אותה הכל היה בסדר באוזניים ובשיניים הם לא רואים בעיה פיזיולוגית כלשהי, רק משהו נפשי או אלרגי...
אני ממש חסרת אונים

Michelle1

New member
לימור

קודם כל ברוכה השבה ומזל טוב על כל השינויים שחלו בחייך. לגבי המקרה שאת מתארת: פרוזק מקובל היום מאד לשימוש ברפואה וטרינרית כתמיכה לבעיות התנהגות מסוג compulsive behavioral disorder. מדובר בהתנהגויות בהן הכלב או החתול תוקף את עצמו באופן שיטתי וכפייתי ללא סיבה נראית לעין (בדרך כלל מסתתרת מאחרי זה בעיה של חוסר מספיק בפעילות או ריגושים, לחץ נפשי ויש גם גורם גנטי בבעיה זו). הפרוזק מעלה את רמת הסרטונין במח, ומגביר את התחושות הנעימות לעומת השליליות. מוכח כמפחית של אגרסיביות ובהחלט מתאים לבעיות מסוג אלימות כפייתי . הבעיה: א. לא ברור לי הקשר בין פרוזק לאלרגיה. תבררי עם הרופא למה בדיוק הוא מתכוון. ב. פרוזק מקובל כתרופה תומכת במקביל לטיפול התנהגותי. אם החתולה צריכה יותר הפעלה או יותר ריגושים או משהו בבית מאד מלחיץ אותה יש לטפל גם בזה! האם חלו שינווים מהותיים בבית לאחרונה (נראה לי שהתשובה ברורה: נישאת, אולי עברתם דירה וכדומה?) מה היחס בין החתולה לבעלך הטרי? יכול להיות שמדובר בסוג של קנאה וגם בזה צריך לטפל! לסיכום: אם הבעיה נשמעת מוכרת: כן. אם טיפול בפרוזק מקובל: כן. אם זה מספיק? לא- צריך גם לתמוך בחתולה ולברר מה מעיק עליה ולטפל גם בזה. בהצלחה!

לימור26

New member
מישל -המון תודה על תשובתך../images/Emo140.gif

אני עשיתי סלט-פרוזק לא קשור לאלרגיה, ההשערות שעלו הן שאולי מדובר באלרגיה ותנו לה חיסון עם סטרואידים וזה הרגיע מעט לכמה ימים ואז חזר שוב וההשערה השנייה היתה שמדובר בבעיית התנהגות ולכן ניתן לה פרוזק באופו קבוע. בתשובה לשאלתך-לא היו שינויים, למרות החתונה אני ובן זוגי גרים יחד כבר שנתיים. החתולה היא שלו יותר מאשר שלי, הוא גידל אותה לפני שהגעתי והיא מאוהבת בו קשות..כל הזמן "מדברת" איתו, נצמדת אליו, ישנה איתו ועליו, הולכת אחריו כמו כלבלב, לכן אולי באמת יש גם עניין של קנאה.. שינוי מגורים לא היה-היא גדלה פה. טוב אז כנראה שפרוזק יהיה הפתרון שיעזור לה.. המון תודה!

לימור26

New member
שכחתי לשאול-איך אני יכולה לברר

מה מעיק עליה? איך אפשר לתמוך בה מעבר לתרופה? ושוב תודה..

לילךLilach

New member
היי לימור

כמו תמיד מישל ענתת תשובה מעולה ומדוייקת !! בנוסף ראי מאמר: COMPULSIVE, STEREOTYPIC AND DISPLACEMENT DISORDERS IN DOGS AND CATS מקווה שהוא יעזור ויסביר יותר. לפי מה שהבנתי אז ההתנהגות האובססיבית של כלבים וחתולים ,דומה לזאת של בני אדם במובן הזה שכל מיני לחצים ושינויים גורמים להדגשה של ההתנהגות , זאת הסיבה שנותנים בתור תרופה חומרים מרגיעים. בדרך כלל כדי להצליח בטיפול יש לתת טיפול תרופתי מלווה בטיפול התנהגותי ,אז נכון שחתול לא ישב בדיוק על ספת הפסיכיאטר ויספר לו את צרותיו ,אבל מטפל התנהגותי לחתולים ,יוכל לאבחן את התנהגות החתול ולתת לכם טיפים מועלים ל: כיצד יש להתנהג עם החתול כדי להוריד את רמת החרדות שלו ולמנוע ממנו להיכנס למצב של לחץ וסטרס שגורמים להתנהגות האובססיבית להופיע. מטפלים התנהגותים בחתולים שהוזכרו בפורום: ענת משונרא babe10 המליצה בחום על: ד"ר נועה הראל ממרפאת המרגנית בר"ג - התמחתה בבעיות התנהגות אצל ד"ר עופרה גלילי בבית דגן.

לימור26

New member
לילך המון תודה!! ושמחה שעזרתם לי

תודה מכל הלב על התמיכה והעזרה בכל בעיה, אתם מ ק ס י מ י ם!

Flames

New member
יש תרופות טובות יותר מפרוזק, ../images/Emo41.gif

פרוזק מביא, לפחות אצל בני אדם (אני לא בטוחה איך זה אצל כלבים), גם לתופעות לוואי כגון אי שקט גדול, בעיות בעיכול וכו´. יש תרופות טובות שיש להן את ההשפעות החיוביות של הפרוזק, אבל אין להן את תופעות הלוואי האלה.

למעלה