שלום לכולן. אני חדשה כאן
יש לי מס' שאלות-

pninaf16

New member
שלום לכולן. אני חדשה כאן../images/Emo13.gif יש לי מס' שאלות-

שלום, נעים להכיר
אני אמא לארבעה ילדים. הגדול בן 10, הקטן בן חצי שנה. רק לאחרונה התחלתי להתעניין בנושא החיסונים, והופניתי, ע"י חברה מפורום אחר, לפורום הזה
אני ממש מתלבטת לגבי חיסונים לקטן (וזה למרות שאת 3 הגדולים חיסנתי). רציתי לדעת היכן ניתן לקרוא או לשמוע מידע מהימן על הנושא. וגם אשמח לשמוע מה דעתכן על הנושא. דבר נוסף - נחשפתי לאחרונה לשפת הסימנים לתינוקות. מישהי יודעת כיצד ניתן ללמוד יותר על הנושא + לרכוש ספר/ כרטיסיות של שפת הסימנים? תודה

אווףףף תפוזבל מחק את ההודעה

אני אנסה לשחזר: אז קודם כל תתחילי מהשרשור הזה: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1571&MessageId=141099545 אח"כ תעשי קצת חיפוש פה על חיסונים, יעלו לך המון שרשורים משם תעברי לבלוג של רוןבלב1 ולאתר "חוסן" או ללכת להרצאה שלהם ממליצה גם ללכת להרצאה של ד"ר רוזנטל בדיאדה או לפחות לקרוא את הספר שלו. יעזור גם אם תפרטי איזה חיסונים נתת כבר, ובנוגע לאיזה את מתלבטת, ככה נוכל להתמקד יותר. בנוגע לשפת הסימנים, היה על זה שרשור פה לא מזמן, ממה שאני מבינה את לא צריכה סימנים שאחרים קבעו, את מכירה את התינוק שלך ואת יודעת איזה תנועות הוא יכול לבצע, אז פשוט תתחילי כבר בבוקר לסמן את הפעולות בתוספת המילה ותחזרי על זה כל הזמן שאת עושה את הפעולה - הוא כבר יבין מה את רוצה ויסמן לך... הכי טוב פשוט לקפוץ למים
ברוכה הבאה ושמחה שהצטרפת

יצא לאחרונה ספר חדש בנושא חיסונים.

נקרא "האמת על החיסונים" בהוצאת פוקוס. זה הספר הכי מעודכן ומקיף שיש בעברית. מומלץ לרכוש ולקרוא. בנוסף, יש סרט שנראה לי מרתק (ראיתי רק שלוש דקות ממנו) על חיסונים, שעמותת חסון דאגה לתרגם לעברית. את יכולה לפנות לעמותה ולרכוש אותו ממנה. שני אלה נראים לי התחלה מצויינת. חיסונים זה נושא מאוד גדול ומורכב. גם אני התחלתי מלשאול שאלה בפורום הזה, אבל מתשובות מקריות של גולשים קשה לקבל תמונה מלאה. עדיף לדעתי להתחיל בקריאה מסודרת ואח"כ לבוא עם שאלות יותר נקודתיות. ככלל אצבע, רופאים המכירים בנזקי החיסונים ממליצים לא לתת שום חיסון עד לגיל שנה. אחרי גיל שנה זה תלוי בהרבה גורמים: האם יש רגישות אישית או משפחתית, המצב הבריאותי של הילד, עונת השנה ועוד ועוד.

pninaf16

New member
תודה../images/Emo13.gif

באמת נושא די מסובך.... ותודה על ההמלצות לקריאה. אני מתחילה לקרוא עכשיו
+ איך אני יכולה לעשות חיפוש בפורום כדי למצוא את השירשורים לגבי שפת הסימנים לתינוקות? האמת שהתחלתי כבר מסימנים בסיסיים - חלב, לשתות, לאכול, לישון ועוד. אבל הייתי רוצה לקבל עוד מידע על הנושא. תודה:)

big lul

New member
לי יש את הספר

"שפת סימנים לתינוקות - איך לדבר עם התינוק בטרם יודע התינוק לדבר". הזמנתי אותו באינטרנט מהאתר של הוצאת אח. הספר נחמד, אבל נראה לי שאפשר בלעדיו. אפשר לחפש עוד סימנים ברשת. באתר "באופן טבעי" יש מידע וקישורים לאתרים בנושא.

פולספגן

New member
זאת גם דעתי

מגדירים מילון סימנים ופועלים על פיו. מה שהתינוק לומד, זה מה שהוא יודע ואין הסכמה בינלאומית על כך.

למעלה