שלום לכולם

שלום לכולם

שלום לכולם, אני לא כל כך יודעת מאיפה להתחיל היות ויש לי מיליון ואחת שאלות ותהיות לגבי הגירה לקנדה. בקצרה: אנו זוג נשוי בשנות השלושים + שני ילדים תאומים בני ארבעה חודשים. אני מורה לחינוך מיוחד ובעלי שוטר. מעוניינים לבדוק את האפשרות לעבור לקנדה. על פי בדיקת נקודות נראה כי יש לנו 67 נק' אך בעלי שכח לרשום כי לי יש 16 שנותלימוד כך שנראה כי הניקוד הוא גבוה יותר. התחלנו בבירור אצל משרד עורכי דין הנמצא ליד שגרירות קנדה. עד כמה זה פשוט באמת למצוא שם עבודה בהנחה שאתה מגיע עם אישור של תושב קבע? האם אוכל להמשיך לעסוק בהוראה? האם יש בקנדה קהילות יהודיות? מה השכר הממוצע וההוצאות הממוצעות? האם באמת החיים שם ורודים כפי שזה מתואר? תודה לכל העונים ואשמח לתובנות וניסיון של אחרים.
 
67 או 100 זה לא משנה

למצוא עבודה - לחלק פשוט ולחלק לא. החיים ורודים - לחלק ורודים ולחלק שחורים. יש קהילות יהודיות (דאה?) אפשר לעסוק בהוראה, בכפוף לרישוי מקומי. שכר ממוצע למשפחה בשנת 2005 64,800 בשנה.
 
המשך

לרן פורסט- אני מודה לך על התייחסותך אך על סמך תשובותיך אני מבינה ששאלותיי היו כלליות מידי אחרת איני יודעת כיצד להתייחס לתשובותיך.... היה לי ברור כי יש קהילות יהודיות אך באילו מרכזים ומה מיוחד בקהילות (מלבד שהן יהודיות)? ברור שחיפוש עבודה הוא יחי לכל אחד אך בהשוואה לכאן, מה לגבי מקומות עבודה? איזה מקצוע הוא נדרש ובמה כדי להתמקצע במיוחד עד למעבר לשם? מה השכר של מורים וכיצד מתבצע תהליך המרת התעודה והאם אפשר להתחילו עוד בארץ כבר? אודה מראש על ההתייחסות הרצינית...
 
במרכזים העירוניים הגדולים יש קהילות יהודיות

ככל שהעיר קטנה יותר, ככה הסיכויים למצוא בה קהילה יהודית קטנים יותר. מה שמיוחד בקהילות האלה, וזה שוק אדיר להרבה ישראלים - זה שהקהילות האלה מתנהלות כמו מועדון חברים. תצטרפי, תשלמי, תהיי בקהילה ותוכלי לשלוח את הילדים לחוגים. כמו מתנס, אבל עם אווירה יהודית כלשהי. עכשיו... תגידי מה את מצפה מקהילה יהודית ונראה מה אפשר לסדר לך.
 
נו, אלא באיזה דולר? זיממבוי?

ושער ההמרה לשקל הישראלי לא כ"כ רלבנטי. יותר רלבנטי להשוות לעלויות המחייה בקנדה.
 

3Style

New member
אני יוצא מתוך נקודת הנחה שרוב הדברים "שם"

יותר זולים מ"כאן". ואני לא יודע למה הוספתי גירשיים, נראה לי מתאים.
 
ההנחה שלך שגויה.

יש דברים בקנדה שיותר זולים מישראל (בשר למשל) ודברים יותר יקרים (ירקות) דלק יותר זול בקנדה, חניה יותר יקרה. שכירות יותר זולה, קניית דירה יותר יקרה (הכוונה לשכירת/קניית נכס מקביל) השאלה היא מדד הביג-מק. כמה שעות עבודה אתה צריך לעבוד על מנת לשלם את שכר הדירה/משכנתא/קילו עגבניות. שער ההמרה פחות רלבנטי.
 

3Style

New member
אני רוצה לצרף שאלה הקשורה לנושא:

בתור אחד בתחילת תהליך ההגירה (וללא שום ספקות לגביו) אני רוצה לשאול איך ההרגשה לעבור לקנדה מישראל? מה ההבדל? אילו דברים טובים ואילו דברים רעים יש בהשוואה לישראל? (חוץ ממזג האוויר, במיוחד בוויניפג) תודה ושבוע טוב לכולם.
 

Spring Mind

New member
פירוט על האפשרויות בקנדה

בסופו של דבר, קנדה היא מדינה מדהימה והאפשרויות בה מרובות. איך אמרה פעם מישהי בפורום? "קנדה היא ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות וישראל היא מדינת המגבלות הבלתי נגמרות". אני חושבת שהיא די מיצתה את כל העניין במשפט אחד... האמת היא שהכל תלוי בכם. יש אנשים (כמוני) שבעיניהם קנדה היא כמעט מושלמת - למעשה החיסרון היחיד בה מבחינתי הוא שמשפחתי המורחבת, מה לעשות, גרה בישראל ונבצר ממני לראותם מתי שבא לי. לעומתי, יש אנשים שטוענים שקנדה היא מקרר משעמם... להערכתי מדובר באנשים שקשורים מאוד למשפחה המורחבת ולחברים הישראלים, אנשים שמרגישים אבודים כשהם רחוקים מישראל. לגבי עניין ה"מקרר", חשוב לציין שהחורף באזור טורונטו הוא אמנם קר אבל הקור נסבל כשלא צריך לבלות זמן רב בחוץ, ושמדובר בסך הכל בחמישה חודשי קור בשנה ולא עשרה כפי שטוענים כמה מלעיזים שלא בצדק. חוץ מזה אני טוענת שהקור בקנדה הוא ממש כמו החום בישראל: נסו לבלות זמן איכות בחוץ בקיץ הישראלי ותבינו על מה אני מדברת... בקיצור למי ששונא קיץ מזיע ועצבני, מי ששונא חמסינים - ימצא בקנדה מדינה שכייף לגור בה. מבחינה חברתית ואוכלוסיה יהודית: ודאי שיש קהילות יהודיות בכל עיר גדולה, במיוחד בטורונטו, אבל גם בעניין זה אני חוזרת למנטרה הראשונית: הכל תלוי בכם. יש מי שבוחרים להשתלב בקהילה, לבקר בבתי כנסת, להתנדב, להכניס את הילדים לבתי ספר יהודים או סתם להגיע למפגשים ישראלים כמו יום העצמאות או מופעים בעברית. מי שרוצה משתלב יפה ומכיר אנשים; ניתן בקלות יחסית לבנות רשת חברתית ישראלית. זה רק עניין של רצון וזמן. מבחינת תעסוקה: שוב – אתם קובעים. מי שרוצה עובד, מי שרוצה עושה כסף. שום דבר לא בא בקלות, קחו בחשבון שנה ראשונה קשה ואפילו קשה מאוד – אבל כמו שהפרי המתוק ביותר היה פעם פרי בוסר מר, כך גם קנדה. בהתחלה קשה אבל כשעולים על הגל – אז עולים! שיהיה לכם בהצלחה! נ.ב. אני לא יודעת לאיזה משרד עורכי דין ליד השגרירות התכוונתם, אבל אם זו עו"ד איטל ויינברג – דעו שאתם בידיים טובות! היא פשוט מעולה! אנחנו שילמנו לה לא מעט והיה מי שהעיר לנו שזה מוגזם, אבל אנו לא שילמנו על החצי שעה למלא את הטפסים אלא על העובדה שהם מולאו במקצועיות שלא התירה מקום לספקות/טעויות/בקשת מסמכים נוספים וכדומה, כך שהתיק עבר חלק ומהר.
 

Spring Mind

New member
זה באמת מצער

אני מניחה שיש אנשים עם ניסיון שונה משלי... אני דיברתי רק בשמי ובעקבות נסיוני האישי עם איטל, שעזרה לנו לאורך כל הדרך במסירות שבדרך כלל לא מאפיינת עורכי דין בישראל...
 

fermat7

New member
לא צריך עו"ד

כמו שאמר המושבניק, הטפסים פשוטים למילוי ואת יכולה לעשות זאת בקלות בעצמך. אם יש לך עודף כסף, את מוזמנת לחלק אותו ביננו ואנחנו נמלא לך את הטפסים
 
יש להבדיל בין "לא חייבים" לבין "לא צריך"

לא חייבים, נכון, אין דרישה כזו. אבל צריך? יש כאלה שצריכים. יש כאלה שעם עו"ד יעלה להם פחות מאשר בלעדיו.
 

fermat7

New member
עקרונית אתה צודק, ההתנסחות מעט מטעה

מה שהתכוונתי הוא שהניירות כתובות ע"י השלטונות הקנדיים בצורה מאוד ברורה ואין דרישה להגשה דרך עו"ד. כלומר, האח הקנדי התכוון שהמגיש הישראלי יגיש הבקשה בעצמו.
 

nyanus

New member
כאן נמחקה הודעה

כאן נמחקה הודעה על ידי הנהלת הפורומים
 
למעלה