שלום לכולם

המלצה - מון בלאן הקינוח טעים בטרוף

מתכון: מון בלאן רכיבים: 700ג’-1 ק"ג ערמונים 400 מ"ל חלב 100 ג’ סוכר תמצית וניל 40 ג’ חלבון (בערך 1) 40 ג’ קמח גיל 40 ג’ סוכר 40 ג’ חמאה 150 ג’ שוקולד מריר מאיכות טובה אופן הכנה: לבשל את הערמונים בקליפתם. להוציא ולקלף בעודם חמים. אפשר לקצר את זמן הבישול בשימוש בסיר לחץ. להעביר את הערמונים הקלופים לסיר עם החלב, הסוכר ותמצית הווניל ולבשל עד שהערמונים רכים-נימוחים. לצנן את הערמונים בתוך החלב. בד"כ הוא נספג לחלוטין. להעביר את הערמונים הנימוחים למועך תפוחי אדמה – המועך האיטלקי, זה שיש לו ידית והוא נסגר. להעביר את המחית דרך חורי המועך ולערום אותם על צלחת. אם מחית הערמונים נראית מעט סמיכה ודחוסה מידי אפשר לערבב אותה עם קצפת מוקצפת. מאוד רצוי שלא למעוך את הערמונים לפני שמועכים אותם, מאחר וזה יותר מחית כבדה מאוד. לערום את הערמונים על צלחת בצורת הר. לפזר על ההר קקאו מאיכות טובה שמעבירים דרך מסננת. אפשר לפזר על הקקאו גם אבקת סוכר דרך מסננת. יש המוסיפים זילופי שוקולד מומס (מאיכות טובה), ולסיום, שמנת מוקצפת מומתקת לפי הטעם, אותה מערימים על ראש ההר בצורה של שלג. מקשטים בפיסות מרנג, תלתלי שוקולד ומארון גלאסה – למאושרים שיש). לעיתים מוגש הקינוח בתוך צלחת אפויה מיוחדת: לערבב את החמאה עם הסוכר. להוסיף את החלבון ואת הקמח ולערבב היטב. לחתוך עיגול של נייר אפיה בקוטר 28 ס"מ. למרוח את העיגול בתערובת הזו, בשכבה דקיקה. לאפות את העיגול בחום ל 180 מעלות, במשך 12 דקות. להוציא מהתנור בעודו חם, ולעגל את שולי העיגול כדי לקבל כלי קיבול גלי. הכי נוח לעשות זאת על קערה הפוכה, מוגבהת מעט. לצנן עד שהמאפה יתייצב ויתקשה. למיס את השוקולד ולהבריש בו את כל הצד הפנימי של הקערה. לצנן. הערות: התמונה של ניצי מקור המתכון: nitsi_18 WALLA הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

נירהמ1

New member
טניה - איזה קינוח מהמם../images/Emo99.gif../images/Emo51.gif

פשוט נראה משגע.
 
הוא גם מאוד טעים

עשיתי את הקנוח מערמונים מוכנים (אריזה בוואקום) טעים בטירוף כמו שכבר כתבתי גם מאוד פשוט. לא עשיתי את הצלחת השוקולד. אולי בפעם הבאה אנסה גם את מלוא המתכון. תהנו. שווה
 

נירהמ1

New member
חבל שדרומית לא כאן - יש לה קינוח

ערמונים מהמם. קינוח הונגרי שנקרא "קסטניה פירה" - לא זוכרת איך כותבים את זה בהונגרית. אחד הקינוחים הטובים שאכלתי. אם אמצא את המתכון אביא אותו גם לכאן.
 

chli

New member
טניה הר של כייף ממש מעדן../images/Emo3.gif

יופי של מתכון תודה. מאוד אוהבת ערמונים ...למשל מחית ערמונים מסוכרת מחוממת מעט ומעליה כף גדושה קרם פרש יממממי. נתת לי חשק חההה שבת שלום לך
 

nicki3

New member
טניה, המון בלאן נראה הכי הכי הכי

וזה גם הקינוח הכי אהוב אצלנו. תודה על המתכון
 
נירלה קבלי את הקינוח של דרומית

קינוח ערמונים הונגרי (gesztenyepure) רכיבים: 16 מנות 3 יחידות של מחית ערמונים 2 שמנת מתוקה שליש כוס ליקר שוקולד מוצרט. הכנה: ל-16 מנות, שמתי במיקסר 3 יחידות של מחית ערמונים, 2 שמנת מתוקה ושליש כוס ליקר שוקולד מוצרט. (כל ליקר שוקולד יתאים, אבל ליקר משובח רק מוסיף...). מקציפים היטב עד לקבלת מוס. שמים בגביעים ומזליפים מלמעלה בעזרת שק זילוף שמנת מתוקה מוקצפת היטב וממותקת במקצת. מגרדים קצת שוקולד מריר מעל הקצפת. אפשרות נוספת: למעוך את מחית הערמונים היטב בעזרת מזלג, להוסיף ליקר שוקולד משובח ולערבב היטב עד שהמחית חלקה אבל די סמיכה. ההמשך כמו באפשרות הקודמת. זאת למעשה ההגשה ההונגרית הקלאסית. האופציה הראשונה היא במרקם מוסי, והאופציה השניה היא במרקם של פירה סמיך. הערות: אני מכינה את הקינוח ממחית ערמונים שאני קונה או משיגה מבודפשט ונמכרת בצורה של חפיסה שמזכירה חפיסת מרגרינה. נמכרת בכל סופר הונגרי. המחית שנמכרת בארץ שונה ממנה לחלוטין. אפשר להכין בעונת הערמונים מחית דומה. פשוט מבשלים את הערמונים עד לריכוך וטוחנים אם אבקת סוכר. זה המרקם הנכון. מקור: ד ר ו מ י ת 1
 

נירהמ1

New member
טניה - תודה רבה - בינתיים

מצאתי אותו וגם שיבצתי אותו בקובץ מתכוני ערמונים שאני מכינה.
 
נירלה קבלי את הקינוח של דרומית

קינוח ערמונים הונגרי (gesztenyepure) רכיבים: 16 מנות 3 יחידות של מחית ערמונים 2 שמנת מתוקה שליש כוס ליקר שוקולד מוצרט. הכנה: ל-16 מנות, שמתי במיקסר 3 יחידות של מחית ערמונים, 2 שמנת מתוקה ושליש כוס ליקר שוקולד מוצרט. (כל ליקר שוקולד יתאים, אבל ליקר משובח רק מוסיף...). מקציפים היטב עד לקבלת מוס. שמים בגביעים ומזליפים מלמעלה בעזרת שק זילוף שמנת מתוקה מוקצפת היטב וממותקת במקצת. מגרדים קצת שוקולד מריר מעל הקצפת. אפשרות נוספת: למעוך את מחית הערמונים היטב בעזרת מזלג, להוסיף ליקר שוקולד משובח ולערבב היטב עד שהמחית חלקה אבל די סמיכה. ההמשך כמו באפשרות הקודמת. זאת למעשה ההגשה ההונגרית הקלאסית. האופציה הראשונה היא במרקם מוסי, והאופציה השניה היא במרקם של פירה סמיך. הערות: אני מכינה את הקינוח ממחית ערמונים שאני קונה או משיגה מבודפשט ונמכרת בצורה של חפיסה שמזכירה חפיסת מרגרינה. נמכרת בכל סופר הונגרי. המחית שנמכרת בארץ שונה ממנה לחלוטין. אפשר להכין בעונת הערמונים מחית דומה. פשוט מבשלים את הערמונים עד לריכוך וטוחנים אם אבקת סוכר. זה המרקם הנכון. מקור: ד ר ו מ י ת 1
 
יש לי עוד מתכון לקינוח עם ערמונים

לא זוכרת של מי הוא אז סליחה מראש. מתכון: קרם ערמונים ושוקולד לבן רכיבים: 4 מנות: לקרם ערמונים: 250 גרם ערמונים קלופים 1/2 ליטר חלב 1 מקל וניל 75 גרם סוכר 125 מ''ל שמנת מתוקה לקרם שוקולד לבן: 200גרם שוקולד לבן 250מ''ל שמנת מתוקה 5 כפות מסקרפונה לקישוט: פולי קקאו גרוסים אופן ההכנה: אופן הכנה: לקרם ערמונים: 1. מבשלים ערמונים, מקל וניל וחלב כחצי שעה, עד שרוב החלב נספג בערמונים, מעבירים למעבד מזון (עם מקל הוניל) וטוחנים למחית חלקה. 2. מוסיפים את הסוכר ומבשלים תוך ערבוב כמה דקות עד שהסוכר נמס והתערובת מסמיכה מעט. 3. מצננים היטב. מקציפים את השמנת לקצפת יציבה, מאחדים תערובות וזולפים לתוך כוסות ויסקי (''אולד פשן'') או מרטיני עד חצי הגובה. לקרם שוקולד לבן: 1 מרתיחים שמנת, מסירים מהאש, מוסיפים שוקולד ומערבבים עד שנמס, מצננים היטב. 2 מקציפים לקצפת יציבה, מוסיפים את המסקרפונה וזולפים מעל קרם הערמונים עד שפת הכוס, מקשטים בפולי הקקאו. תהנו.
 

נירהמ1

New member
המתכון לקינוח הזה של יניבניב../images/Emo39.gif

וגם הוא נמצא בקובץ שלי.
רבה
 
נירה ש"ש ובוקר טוב-קינוח עם ערמונים

מתכון: בראוניז בליווי מוס ערמונים ורוטב שוקולד חם רכיבים: חומרים לבראוניס: 6 ביצים 160 גר' שוקולד מריר נמס 1 כוס סוכר 220 גר' חמאה רכה 1 כף אגוזים קצוצים(לא חובה) חומרים למוס הערמונים: 400 מ"ל שמנת מתוקה 400 מ"ל ממרח ערמונים (ניתן להשיג כמעט בכל סופר). 35 גר' אבקת סוכר 4 חלבונים (הלבן של הביצה) חומרים לרוטב שוקולד חם: 200 גר' שוקולד מריר משובח 125 גר' סוכר 175 גר' מים אופן הכנה: לבראוניס: מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. שמים את כל המרכיבים בבלנדר ומערבבים לעיסה אחידה. יוצקים את העיסה לתוך תבנית מרובעת בגודל של 20X20 לפחות 5 ס"מ גובה, מרופדת בנייר אפייה משומן היטב בחמאה ומקומח. אופים כ- 45 דק' עד שהבראוניס מקבלים קרום יבש. מוצאים מהתבנית לאחר שהתקררו מעט וחותכים לחתיכות של 5/5 ס"מ. להכנת מוס הערמונים: מקציפים את השמנת עד קבלת שמנת יציבה מאוד. בעזרת מרית מקפלים את ממרח הערמונים בעדינות לתוך השמנת, עד קבלת תערובת אחידה. במערבל מזון מקציפים את החלבונים עד לקבלת קציפה קשה ולהוסיף בהדרגה את אבקת הסוכר. מקפלים בעדינות רבה את תערובת הערמונים עם קצף הביצים. יוצקים לכלי קיבול ומצננים במקרר לפחות שעה. להכנת רוטב השוקולד: שמים את כל המרכיבים בסיר ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד 3 דק' על אש בינונית תוך כדי בחישה מידי פעם. במידה ורוצים רוטב סמיך יותר מבשלים עד לקבלת סמיכות רצויה. הערות: מקור המתכון: עושים חיים וטעים הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

נירהמ1

New member
טניה'לה - תיכף אשרשר קובץ של

מתכונים ערמונים שגם הבראוניס הזה נמצא בו. הולך?
אשרשר אותו בהודעה נפרדת כדי שיראו אותו.
 

chli

New member
נירוש מחכה לך../images/Emo24.gif

בטוח קובץ עשיר תודה יקרה מאוד ושבת שלום
 
למעלה