שלום לכולם

מצב
הנושא נעול.

גלי III

New member
שלום לכולם

שלום לכולם
האם יש אתר שבו אפשר לשאול או לראות את כל חוקי העבודה, תנאי עבודה וכו. יש לי המון שאלות על הטבות שלא קיבלתי. פניתי לקו לעובד אך לא קיבלתי תשובות מספקות וחד משמעיות. המון תודה לעונים

גלי III

New member
אני בכל זאת אנסה כאן למרות שהשאלות

שלום לכולם
האם יש אתר שבו אפשר לשאול או לראות את כל חוקי העבודה, תנאי עבודה וכו. יש לי המון שאלות על הטבות שלא קיבלתי. פניתי לקו לעובד אך לא קיבלתי תשובות מספקות וחד משמעיות. המון תודה לעונים
רבות: 1. האם זה חוקי לפטר אדם במקום בלי שום הודעה הודעה מוקדמת? הפיטורים נעשו כשבועיים להיותי שם שנה. האם אני זכאית לפיצויי פיטורין מוגדלים (בגלל צורת הפיטורים שגרמה לי עוגמת נפש רבה?)

גלי III

New member
2. האם יש אפשרות שהם פיטרו אותי

רבות: 1. האם זה חוקי לפטר אדם במקום בלי שום הודעה הודעה מוקדמת? הפיטורים נעשו כשבועיים להיותי שם שנה. האם אני זכאית לפיצויי פיטורין מוגדלים (בגלל צורת הפיטורים שגרמה לי עוגמת נפש רבה?)
שבועיים לפני היותי שם שנה כדי לא לתת לי את כל ההטבות שזכאים להם אחרי שנה? ואיך אפשר להוכיח את זה שהם עשו זאת בכוונה להפטר ממני (ומאנשים אחרים?)

גלי III

New member
3. האם אני זכאית לפדיון ימי חופשה

שבועיים לפני היותי שם שנה כדי לא לתת לי את כל ההטבות שזכאים להם אחרי שנה? ואיך אפשר להוכיח את זה שהם עשו זאת בכוונה להפטר ממני (ומאנשים אחרים?)
ולחגי ישראל? אשמח מאוד אם מישהו מהמומחים כאן יענה לי בצורה חד משמעית כיוון ששמעתי תשובות שונות. תודה מראש

את זכאית לפדיון חופשה

ולחגי ישראל? אשמח מאוד אם מישהו מהמומחים כאן יענה לי בצורה חד משמעית כיוון ששמעתי תשובות שונות. תודה מראש
את זכאית לפדיון חופשה
- עובד שעבד 5 ימים בשבוע זכאי ל-10 ימי חופשה. מה שלא ניצלת תוכלי לפדות. ראי קישור מצורף. - גם לגבי ימי חג ישנם ימי חג מסוימים שהעובד זכאי לתשלום בגינם. ראי קישור מצורף. את יכולה לנסות לתבוע לבד. שימי לב שתצטרכי להוכיח שהפיטורים אכן נבעו מהסיבה הזו של התחמקות מתשלומם בלבד. חובת ההוכחה היא עליך. במקרה בו נדרשת הוכחה מורכבת יחסית אני בדרך כלל ממליצה לפנות קודם לעורך דין ולנסות לפנות במכתב עורך דין ואם זה לא ילך עם מכתב, להסתייע בעו"ד בתביעה עצמה.

בבקשה, להבא, נסי לכלול את כל

שלום לכולם
בבקשה, להבא, נסי לכלול את כל
שאלותיך בתגובה אחת. קשה לענות לך ככה. 1. קודם כל אני מצרפת לך קישור לאתר שיש בו את כל חוקי העבודה. תהני. 2. חובה לתת הודעה מוקדמת לפיטורים גם לעובד שעובד רק חודש. בקובץ החקיקה תמצאי את חוק הודעה מוקדמת, בדקי כמה ימים היה המעסיק צריך לתת לך. 3. בחוק פיצויי פיטורים, שגם הוא נמצא בקובץ החקיקה, יש סעיף (נדמה לי 11), שקובע שבמקרה שהעובד פוטר בסמוך לתום שנת עבודתו הראשונה כאשר המטרה היתה לחמוק מתשלום פיצויי פיטורים של העובד, הוא יוכל לתבוע את המעסיק על נסיון לחמוק ואם העובד יוכיח שזו אכן היתה מטרת הפיטורים הוא יזכה בפיצויים. אין כזה סעיף לגבי דמי הבראה, לכן תוכלי לתבוע רק את זכותך לפיצויים. 4. לא זוכרת מה היו שאר שאלותיך, אז אצטרך לשלוח את התגובה הזו ולחזור ולענות על שאר השאלות. זו הסיבה שאני מבקשת לרשום את השאלות יחד. פשוט יותר נוח לי.

מצב
הנושא נעול.
למעלה