שלום לכולם...

משרדית

New member
שלום לכולם...

הרבה זמן לא הייתי בפורום. אני עסוקה וזה טוב. אני מודה על הפורומים השונים שבהם אני נעזרת, ואני אישית גם עוזרת כשאני יכולה. שאלה: אם עובדים מהבית מה החוקים/כללים לגבי שלט לעסק אני רוצה לשים שלט באיזה מקום. על קיר על גדר? אולי שלט נייד על המדרכה מאין "חמור" ככה קוראים לזה מכיני השלטים אני גרה בבנין משותף אם מותר לשים ולא תהיה בעיה עם השכנים האם צריך להודיע לעירייה? או שהם כבר יגיעו אלי? אודה על תשובותיכם. חג שמח ושבת שלום לכולכם בברכה מירי/משרדית

LaSaponaria

New member
אם אני זוכרת נכון...

כל מה שב"מתחם" הבנין (כולל חצר/גינה) זה עניין של ועד הבית (שכנים). אם זה מחוץ, זה העיריה (אבל אני לא סגורה 100%). רק הערה קטנה: למקרה שאת עובדת מהבית ולא משלמת ארנונה עסקית על השטח בו את עובדת, אם וכאשר העיריה תגיעה, לא תהיה לך ברירה

לא יודע על החוקים, אבל

מאוד מקובל שאנשים שמים שלטים ונדיר מאוד שמישהו עושה לך צרות על זה. מכסימום, העירייה תדרוש מס שלטים (נגיד 100 שקל לשנה)

שימי לב - חשוב מאוד

אם העיריה אינה יודעת כי את מנהלת עסק בביתך, רצוי להשאיר את המצב כך. כאשר העיריה תראה שלט היא תחייב אותך לא רק במס עבור השלט אלא תשנה את סיווג הארנונה שלך לארנונה עיסקית, דבר אשר יכול להכפיל או לשלש את הארנונה שאת משלמת. חמור מזה, באם הדירה שייכת לך, הרי התקופה שבה מתנהל עסק בדירה אינה נלקחת בחשבון עבור קבלת פטור ממס שבח וכאשר מוכרים את הדירה משלמים את מלוא מס השבח.

למעלה