שלום לכולם!

geri17

New member
שלום לכולם!

יש לי בעייה שמעולם לא סיפרתי אותה לאף אחד ממכריי. אני נער בן 17 ובשלוש שנים האחרונות(מאז שנכנסתי לחטיבה עליונה) אני סובל מהזעת יתר. בוודאי אין לכם שום מושג בנוגע לסבל המתמשך שעובר עליי מדי יום ביומו. אני משאיר הודעה דווקא בפורום זה משום שהגעתי למסקנה חד-משמעית שהזעת היתר נגרמת מסיבות פסיכולוגיות בלבד. א) ההזעה אינה קשורה לחום או קור ונמשכת אך ורק כשאיני בבית. באופן מדהים אני מתחיל להזיע כבר בדרך לבי"ס, ובחזרתי הביתה הכל נפסק תוך שניות, לחלוטין. ב) התופעה התחילה רק במעבר לחטיבה עליונה - מה שמחזק את ההשערה שמדובר בתופעה פסיכולוגית ג) שללתי בזו אחר זו כל תאוריה שהעליתי בנוגע לאלרגיות וכו´ בקיצור, המוח שלי הוא זה שגורם לי להזיע, והורס את החיים שלי. אני רוצה להדגיש, שאני לא אדם מתבודד ושתקן ש"מפחד" מחברה. אמנם אני לא ראש מועצת תלמידים והפופולרי מהבנים אבל יש לי חברים, יש לי חוש הומור, אני חכם, אינטיליגנטי, ולא מרגיש שאני נחות ביחס לאחרים. לכן, אין לי שום מושג למה המוח שלי גורם לגוף שלי להזיע דווקא כשאני בסביבת אנשים שאינם בני משפחתי. אודה למי שיוכל לסייע לי לפתור את הבעייה (תכשירים למיניהם לא עזרו) - האם אני יכול לבצע תרגילי מחשבה עם עצמי, ריכוז, לנסות לא לחשוב על-כך, או דווקא כן לחשוב על כך, ובקיצור, כל מי שיסייע - אודה לו מכל הלב. תודה!

בן 35

New member
שלום geri17

הכרתי מישהי שהצליחה לפתור את הבעיה בעזרת היפנוזה היא הבינה את הסיבה לחרדות שלה שגרמו להזעות היתר שלה.(משהו שקרה לה בעבר הרחוק). אפשר להעזר ברפואה האלטרנטיבית (אפשר להפנות שאלה לפורום). בהצלחה

גרא.

New member
כדי שנוכל לעזור,פרט מעט יותר: האם

הזעת היתר מתמקדת באזורים רגישים כמו:כפות ידיים,בית השחי,אולי גם בכפות הרגליים?,או שהזעת היתר היא בכל הגוף?

geri17

New member
תגובה

הזעת היתר היא באיזור בית השחי בלבד ניתן לבצע היפנוזה עצמית?????? תודה

David L.

New member
היפנוזה...

היפנוזה מבצע בעל רישיון שמוסמך לעסוק בכך-פסיכולוג,פסיכיאטר, פסיכואנליטיקאי וכו´. בכל מקרה, כדאי לך לפנות לרופא המשפחה שיבדוק גם סיבות פיזיולוגיות לבעייה, ובמידת הצורך יפנה אותך לגורמים המתאימים בתחום רפואת הנפש- אם ימצא צורך בכך. בהצלחה!!!

גרא.

New member
הזעת יתר עלולה להופיע מסבות שונות

כמו חוסר איזון בפעילות הורמונאלית,במערכת העצבים,במערכת החיסונית,בתפקוד הלב והריאות,או במצב הרוח.והטיפול? תלוי בסבה ! לכן,גש לרופא המשפחה שלך לברור הסבה.עד אז,ועד בכלל,עזוב את רעיון השמוש בהיפנוזה בכדי לפתור את הזעת היתר שלך.היא כלל לא רלוונטית,ולא מיועדת לכך.

למעלה