שלום לכולם

אור161

New member
שלום לכולם

הבת שלי בת 6 בגן חובה וקיבלתי מרשם לריטלין אנחנו בדילמה קשה מה לעשות אני בעד ובעלי מעט נגד זה תעזורו לנו לפתור את התיסבוחת תודה

zivadina

New member
../images/Emo140.gifריטלין כן או לא?

שלום אור161 וברוכה הבאה אלינו. אני מציעה לך לתת לבעלך לקרוא את המידע שיש לנו על הפרעת קשב ורכוז. בקצרה: הפרעת קשב ורכוז היא הפרעה תורשתית אשר נובעת מחוסר בחומרים מסוימים במוח. מתן ריטלין מאפשר להגדיל את מלאי החומרים האלה למספר שעות, וכך הילד שלוקח ריטלין מתנהג כמו ילד "רגיל" למספר שעות. במספר השעות האלו הוא מצליח ללמוד איך ללמוד ואיך להתנהג כמו כל ילד רגיל, וזאת למידה שהוא מתקשה מאוד לעשות ללא ריטלין. הנסיון מראה שהטיפול שהכי עוזר להפרעת קשב ורכוז הוא: 1. טיפול תרופתי 2. טיפול התנהגותי 3. הדרכת הורים ובנוסף, לפי הצורך: ריפוי בעיסוק, אסטרטגיות למידה ועוד. המחקרים העדכניים מוכיחים שכדי להשיג שיפור בתפקוד אדם/ ילד ADHD, חובה לתת טיפול תרופתי. וחידה לסיום: מי מכם הוריש לילד את ה-ADHD?

אור161

New member
תודה על תשובתך

תודה על תשובתך אצלנו אור נולדה פגית בשבוע 26 אז יש לה את כל האופציות להיות ילדת ADHD ושנינו חושבים שגם אנחנו קצת תזזיתיים בעלי מספר שכמו שהוא זוכר את עצמו אף פעם לא ישב בשקט ואני עד היום עם קוצים אפילו יותר מבעבר לא יכולה לשבת במקום אחד הבעיה היא שאור יכולה להיות יום "כמעט" שלם מקסימה זה נדיר אבל אפשרי עד שמגיע השעמום ואז חבל על הזמן וגם הגננת אומרת שיש בעיה והיא צריכה עזרת תרופתית ובבית היא יכולה לשגע פילים

שש שבע

New member
קיבלת מרשם ממי?

מנירולוג, אחרי איבחון? כי אם כן, לכי על זה בלי נקיפות מצפון, זה יעשה לך את החיים קצת יותר קלים, ותאמיני לי תצטרכי את כל הכוחות שתוכלי לאסוף, גיסתי מורה בכתה בה יש כמה ילדי ריטלין, היא אומרת שזה מדהים איך הם לומדים כמו בובות 4 שעות ואחר כך כאילו נכנס בהם שד....

דליה.ד

New member
מצד שני

האם היה נסיון להבנייה התנהגותנית ושימוש באסטרטגיות כדי לסייע לילדה הקטנה? בתי אובחנה כadhd בגיל 4 בכל זאת טיפול תרופתי התחלנו רק בכתה א' מכיוון שבגן נעשתה עבודה מאוד רצינית בנושא של הבניית סדר יום, עיצוב התנהגות והתייחסות מותאמת לילדה.

למעלה