שלום לכולם :)...

sue aindianit

New member
שלום לכולם :)...

קודם כל אני לא מאמינה שמצאתי את הפורום הזה אנשים אף פעם לא מבינים אותי כשאני שואלת מה יהיה מזג האוויר מחר ... צוחקים עליי אומרים לי שזאת שאלה מטופשת ... :) אבל לא זה מה שרציתי לספר לכם אלא רציתי לשאול שאלה אומנם פסיכולוגית אני מתחילה להרגיש שינוים במזג האוויר ומשכנעת את עצמי שהחורף מגיע אוטוטו אז בגדול רציתי לשאול איך יהיה בספטמבר ?? ומתי ממש נתחיל להרגיש משמעותי את הכניסה של הסתיו האם זה יהיה בשבועיים הקרובים????... ממני סיון הנואשת לחורף!!!

../images/Emo128.gif החורף עוד לא מתקרב אפילו...../images/Emo13.gif

עוד לא הגענו לסתיו, וכבר שואלים על חורף?
בגדול, החודש הקרוב עוד יספק לנו ימים חמים ואפילו חמים מאוד...אם את רוצה סתיו, את תאלצי לחכות חודש בערך. חורף? רק מסוף נובמבר\תחילת דצמבר, בהערכה גסה. זה לא אומר שלא יהיו ימים גשומים ואולי סוערים עד אז, אבל החורף הרציני נכנס רק בתקופה שציינתי

Itamary

New member
בקשר לתחילת הסתיו...

שאלתה של סיוון הייתה במקום, מכיוון שמבחינה מטאורולוגית הסתיו מתחיל (פחות או יותר) בתקופת יום השוויון (21-22 בספטמבר), שזה באמת עוד שבועים ומשהו. בשום פנים לא עוד חודש כפי שאמרת.

DrunkGoat

New member
מבחינה אסטרונומית אתה מתכוון.

מבחינה מטאורולוגית, לעומת זאת, הסתיו נכנס בישראל באוקטובר (כשאתה אומר מטאורולוגית, אתה מתכוון לתופעות מטאורולוגיות, לא? אז באוקטובר באמת מתחיל להיות סתיוי כאן). בעצם, מבחינה מטאורולוגית כל שנה היא אינדיבידואלית, אין תאריך לסתיו. הסתיו מגיע כשמז"א מתחיל להיות סתיוי (ובכל מקום לסתיו יש הגדרה אחרת).. שים לב, השנה בלפלנד למשל התחיל הסתיו כבר בסוף אוגוסט (ירדו שם שלגים קלים ראשונים). בישראל הסתיו עוד מקרטע אבל תוך שבועיים-שלוש אני מאמין שזה כבר יהיה "זה".

Itamary

New member
אתה צודק עקרונית

אבל החלוקה לעונות מבוססת באופן יסודי על ארבעת התאריכים שאליהם התכוונתי (2 ימי השוויון, היום הארוך ביותר והיום הקצר ביותר), בכל מקרה מה שנאמר כאן שהסתיו יגיע עוד חודש, זה מוגזם לחלוטין. אין ספק שסוף ספטמבר, מבחינה מטאורולוגית טהורה, איננו קיץ אף פעם, כיוון שהאפיק הפרסי כבר איננו כמעט תמיד בסוף חודש זה (ברור שזהו הקריטריון המטאורולוגי שאליו התכוונתי, היעלמות האפיק הפרסי כסימנו של סוף הקיץ בישראל).

DrunkGoat

New member
נכון.

אני יודע איך מחלקים לעונות, אבל כולנו יודעים שזה לא מדוייק, לפחות לא בכל העולם. בכל מקום יש אקלים שונה והעונות שם מתחלפות בזמן אחר (הרי זה לא שבכל חצי הכדור הצפוני הסתיו מתחיל ב-23 בספטמבר.. ב-23 בספטמבר יכול להיות שרב בישראל, שלג כבד בסקנדינביה והוריקן בפלורידה, ואף אחת מהתופעות האלה לא מאפיינת את הסתיו..)

ובכן,

אם תבדוק בארכיוני המפות תגלה שיש מקרים שבסוף ספטמבר הפרסי עדיין קיים. בכל אופן, אתה מתחיל להרגיש סתיו איפשהו בתחילת אוקטובר. ספטמבר, הן מבחינת המשקעים והן מבחינת טמפרטורה, הוא חודש קייצי לכל דבר.

למעלה