שלום לכולם.

תמי97

New member
שלום לכולם.

אני חדשה בפורום, אני מטפלת ברפואה סינית ויש לי מטופלת שסובלת מבעיות רפואיות רבות. בטיפול האחרון היא סיפרה שהיא שוקלת לעבור להיות טבעונית והעלתה בפני שאלות שקצת התקשתי לתת עליהן תשובה מיידית לפני שאני מתייעצת, אז הינה אני מתייעצת איתכם. המבינים בתזונה טבעונית ובכלל בתזונה בריאה: מה הדרך הכי בטוחה לעשות שינוי כזה בחיים כך שלא יהיו תופעות לא רצויות ולא יגרם שוק לגוף? האם כדאי לעשות שינוי הדרגתי, כדי לאפשר לגוף להסתגל לשינויים, לדוגמא -להוריד בהתחלה את כל מוצרי החלב ורק לאחר כמה שבועות להוריד בשר ודגים או ביצים וכו', או פשוט להוריד חד וחלק את כל המזונות האלה במכה אחת, כולל פחממות ריקות, קמח לבן וכל המריעין בישין למיניהם? עלי לציין שנכון להיום היא אוכלת הכל. אשמח לקבל הצעות? בתודה מראש.

Bananaking

New member
........

מצ"ב המלצות למאמרים/אתרים שיעזרו - http://www.botanical-pharm.co.il http://www.mayerchissick.com/site/Library_Articles.asp?cat=55 http://www.ayahod.com ובהקשר לשאלה האחרונה שלך, כל המזונות בהם נקבת לא נחוצים לגוף, עדיף להוריד אותם בבת אחת וגם לעשות ניקוי גוף על מנת להיפטר מהרעלים. המידע באתרים הנ"ל יעזור להבנת הנושא. בהצלחה (-:

האלזה

New member
אני לא תזונאית אבל למה שהגוף יחטוף "שוק"?

תראי, כל מה שקשור לפחמימות ריקות- זה לא בהכרח קשור לטבעונות. נכון שיש הרבה טבעונים שאוכלים יותר מוצרים מקמח מלא, אבל זה לא נכנס בהגדרה של טבעונות. בקשר לשאלה שלך, אין שום סיבה להדרגתיות. הרבה אנשים נהיים קודם צמחונים ואז טבעונים כי פתאום הם מתעניינים בתחום ונהיים מודעים לסבל שבעלי החיים עוברים בכל תחום בתעשייה. זו הסיבה היחידה לדעתי לעשות מעבר הדרגתי. אם המטופלת שלך הגיעה כבר עכשיו להבנה שטבעונות זו הדרך בשבילה, אין סיבה לא לעשות זאת בבת אחת. עצה למטופלת שלך: שתקנה בחנויות טבע, שם יש מבחר גדול של מוצרים טבעוניים ואפשר לשאול אם מוצר הוא טבעוני בלי לקבל גבות מורמות. ושתבוא לפורום, תתיעץ, תחילף איתנו מתכונים. דבר נוסף, אולי כדאי לעשות עכשיו בדיקת דם, כך שתוכל להשוות בעתיד אם יש לה חוסרים שנובעים משינויי תזונה או שאלו חוסרים שהיו כבר קודם.

תמי97

New member
תודה על התגובות המהירות

אז לומר לה שתוריד את כל מוצרי החלב, פחממות לא מלאות, בשר, ביצים, דגים... מה עוד? מה המקורות התזונתיים המומלצים? אני זקוקה לעזרה כי אני לא מתמצאת בתזונה טבעונית וגם היא לא. דגנים מלאים, פירות, ירקות, מה עוד אפשר? תודה על עזרתכם.

האלזה

New member
בכיף!

להוריד: מוצרי חלב, ביצים, בשר, עופות דגים. שוב, למה להוריד פחמימות לא מלאות? אולי זה נחשב יותר בריא אבל זה לא קשור ישירות לטבעונות. להוסיף: קיטניות (אפונה, שעועית, פול, עדשים, חומוס...) בשילוב של דגנים (תירס, חיטה, אורז), השילוב בניהים נותן מקור מעולה של חלבון. גם קינואה היא מקור טוב לחלבון, רק שתיקח מתכון טוב, שלא תתבעס. להכניס לתזונה שקדים ואגוזים. ירקות- להתחיל לברר אילו ירקות ופירות הם בעלי ערכים תזונתיים גבוהים יותר (בננה, אבוקדו, פטרוזיליה- כוסברה, תאנים, רימון, זה מה שעולה לי בראש כרגע). כעבור מספר חודשים שתבדוק את ה- B12 שלה ואם צריך אז לקחת כדורים. זה המקור היחידי שהיא לא תשיג על ידי תזונה צמחית. שנתנסה כל מיני סוגים של חלב סויה, אולי גם שתנסה חלב אחר (אורז, קוואקר), המגוון רחב ואין המלצה גורפת. בחנויות טבע יש המבורגרים טבעוניים טעימים וגם מוצר שנקרא סייטן, מומלץ. אני בטוחה שנגעתי רק בקצה המזלג, אבל זה סיפתח טוב.

תמי97

New member
המון תודה

אז ככה: בננות, אבוקדו וחלק מהפירות לא יהיו טובים לה , כי היא סובלת מסינוסיטיס והמון ליחה בריאות, אף וגרון, גם חלב הסויה לא יהיה לה טוב מאותה סיבה וגם לא טופו. חלב אורז הוא אפשרות. יש בעיות במערכת העיכול והעיכול חלש מאוד, היא סובלת מצואה רכה, הרבה גזים והמון חום במערכת העיכול, אז קיטניות לא טובות לה וכך גם חומוס כי הוא קשה לעיכול. הודעתי לה שיתכן שהיא תצטרך לקחת כדורי ברזל במידת הצורך והיא אמרה שאין לה בעיה לעשות זאת. אהבתי את ההמלצה להמבורגרים הטבעוניים
את המוצר סייטן אני לא מכירה, אשמח לדעת ממה הוא עשוי. השאר יתאימו לה לדעתי. זהו, הבעיה שלא כל מזון יהיה טוב לה וזה מצמצם מאוד את האפשרויות ולכן אני צריכה מגוון של מזונות שיהיו ברשימה שאתן לה.

C H 4

New member
סייטן זה גלוטן (חלבון חיטה)

קיטניות לא טובות לה בכלל, או שכאלו שמגיעות מבישול ארוך אחרי השריה ארוכה זה בסדר? אני חושבת שאם היא עם בעיות, ומעוניינת לעבור לתזונה טבעונית, אולי נכון יותר להתיעץ עם תזונאי או להפנות אותה לאחד שלא יתערב לך בטיפול או שישלים אותו. פחות נכון להתיעץ ברשת עם אנשים אנונימיים לגבי מה שאת הולכת לקחת עליו אחריות מקצועית בסופו של יום. ביחוד אם קיטניות זו בעיה. כדורי ברזל גורמים לעצירות, לכן זה עלול לגרום לתופעות שיכולות להפריע לכן בטיפול, אני באופן אישי שייכת לאסכולה שחושבת שזה לא נכון לבנות תפריט שמראש דן את הבונה לשימוש בתרופות או תוספי תזונה. לגבי ליחה- אם היא סובלת מסינוסיטיס אז זה נכון שבננות, אבוקדו (וסויה?) לא טובים לה, אבל חלב הכי גרוע. מפתיע אותי שדווקא מחלב היא לא נפרדה עד כה ללא קשר לטבעונות. [שאלה- זה נכון שתפוזים גורמים לליחה?]

תמי97

New member
הי תודה על התשובה

אם קטניות בבישול ארוך לא יוצרות אפילו מעט גזים אז זה בסדר, יש שתי בעיות- 1, לאדם שהבריאות שלו מאוזנת קטניות גורמות לגזים אז לאדם שכבר יש בעיה כזאת תזונה חייבת להיות נטולת כל מזון שנוטה ליצור אפילו מעט גזים או נפיחות בטנית וקטניות בדר"כ אפילו בבישול ארוך יש סיכוי שיגרמו לכך, 2, אני לא בטוחה שהיא תתחיל לבשל תבשילים בבישול ארוך כי היא כמעט לא בבית, עובדת הרבה שעות. הבעיה בלהפנות אותה לתזונאי היא שתזונאי לא מבין את האבחנה הסינית וטחול חלש שהוא סינדרום שאיבחנתי לפי הרפואה הסינית לא יגיד לו כלום ולכן הוא לא יתייחס לזה בהמלצות שלו. תודה על המידע לגבי כדורי הברזל והעצירות. לגבי חלב-היא מתכוונת להפסיק לחלוטין עם מוצרי החלב כי ברור לה שזה רק מחמיר את הסימפטומים ולכן עלה הרעיון של טיבעונות, כבחירה יותר מתאימה למצבה כביכול, אבל נראה שגם בכך יש בעיה. וזה נכון- תפוזים ופירות הדר בכלל גורמים לליחה
תודה

C H 4

New member
אני מצטערת על הבוטות

אבל אני לא הייתי הולכת אליך לטיפול את לא מסוגלת לספק ללקוחה שלך תפריט מהימן על פי הידיעות של עצמך. את מגיעה לכאן לפורום, להתיעץ עם אנשים שהגיל הממוצע שלהם הוא נמוך מ20, גם המבוגרים ביננו לא למדו תזונה. את מסרבת להפנות את הלקוחה שלך לאיש מקצוע, משום שזה עלול לפגוע באיבחון שלך. בגדול, מה שאני חשה כאן, זה שאת מסכנת את שלום הלקוחה שלך בשביל ענייני אגו- כדי שחס וחלילה לא יפגעו בדעה/טיפול שלך, את מעדיפה למנוע ממנה עצות מקצועיות ומספקת עצות מפוקפקות (כן, העיצה שלי מפוקפקת. את לא מכירה אותי, את לא יודעת מה הרקע שלי, מה ההבנה שלי או אפילו איך התזונה שכתבתי עליה משפיעה עלי או על כל כותב אחר כאן לצורך העניין). זה מתווסף לכך שמהכירות עם נטורופטים ומטפלים אלטרנטיביים שונים, ידוע לי שלרוב במהלך הטיפולים המטפל כן בונה תפריט למטופל וזו חלק מההכשרה שלו. אם את חסרת ההכשרה הזו, אולי כדאי שתשובי לספספל הלימודים לפני שאת מנפנפת בתעודות ומטפלת באנשים באופן שאינו מקצועי.

JasmineFlower

New member
מסכימה איתך.. לא היה לי נעים להגיד קודם..

למרות שאפשר יותר בעדינות אבל עדנה לא היתה מזעזעת אולי. לא יודעת איזו דרך עדיפה אבל בכל מקרה צודקת. ולמטפלת: כמטפלת עם תעודה את חייבת לעשות את שיעורי הבית בצורה מקיפה ולא להתייעץ עם אנשים שלא בטוח שמבינים. מעבר לזה שזה לא מקצועי, האם המצפון שלך נותן לך שקט במצב כזה? את אומרת שיש לה בעיות רפואיות רבות, זה לא לעניין לשאול אותנו. או שתפני אותה לקולגה עם יותר נסיון או שתערכי עבודת מחקר מקיפה ותעבדי בצורה היעילה ביותר בתמורה לכסף שאת מקבלת (וגם אם לא ונניח שאת מתנדבת, אסור לך בשום צורה ואופן לקחת סיכונים מסוג זה).

doron1955

New member
אבל את אתה עושה בדיוק אותו דבר

קוראים לזה הפוסל במומו פוסל למה את מציגה את הידע של הפורום הזה כמפוקפק הפורום הזה מוכר וידוע ..הידע פה בהכרח הוא מהיימן ורציני כי יש לו קהל גדול של בעלי ניסיון עשרים שנים על הפלנטה זה הרבה זמן מי שבוחר בצימחונות נעשה מומחה בתזונה הזמן קצר מאוד והערה לעניין בישול קיטניות כדי להמנע מגזים רצוי להנביט את הקיטניות 24 עד 36 שעות או עד ששורשון מציץ מהתחת של הזרע ההנבטה הזאת מקצרת את זמן הבישול ומעלה את החיוניות ומקטינה את הגזים

C H 4

New member
אני עושה אותו הדבר?

אני לוקחת את המידע כאן כמידע מדעי רפואי? אני נמנעת מבדיקות נוספות אצל איש מקצוע? בפורום הזה יש הרבה כותבים שיש להם מושג כלשהו על מה שהם כותבים. יחד עם זאת לא כותבים כאן אנשי מקצוע. מידי פעם מתגלה שגם דברים שנחשבים קונצנזוס כאן בפורום אינם נכונים, לפעמים קורות תופעות שדעתו המהימנה לכאורה של אחד הכותבים משכנעת את הרוב שישמחו לכתוב ברצינות ונחישות את אותם דברים אע"פ שלמעשה אין לכך הוכחה או שהדעות חלוקות, הקונצנזוס זה לא מי שעונה ומגיב. לכל הודעה מגיבים כמה כותבים, יכול להיות שבמקרה דווקא לשואל מסויים יגיב כותב כלשהו שאין לו מושג על מה הוא מדבר. אני לא בונה את התפריט שלי על סמך הפורום. אני לא קובעת חוסרים שיש לי על סמך דעת הכותבים כאן, וגם לא קובעת את מה שמומלץ לי לאכול באופן כזה. אני נעזרת בפורום לשם מתכונים, לשם קבלת המלצות תזונתיות שאני לוקחת בערבון מוגבל, ולשם שיחות קלילות על מוצר כזה או אחר. הכי חשוב- אני מפעילה שיקול דעת, אני מודעת לכך שאני כותבת בפורום ולא נעזרת באיש מקצוע, אני בוחרת עד כמה אני מוכנה ליחס חשיבות לדברים שנאמרים על ידי קבוצת אנשים מהאינטרנט. לעומת זאת הלקוחה של המטפלת משלמת כסף כדי להעזר בשירותיה של אשת מקצוע, היא סומכת על המטפלת מתוקף ההכשרה המקצועית שקיבלה וסביר להניח שמאמינה שהעיצות וההנחיות שהיא מקבלת נאמרות מתוך מקום של סמכות, של השכלה מקיפה ושל נסיון טיפולי. על זה היא משלמת, אבל בפועל היא תקבל המלצות של חבורת פורומיסטים שצמחונים מספיק זמן כדי להרגיש מספיק טוב לתת המלצות. אם הלקוחה ההיא היתה מרגישה שעצות אינטרנטיות מספיקות לשם טיפול בעצמה, היא היתה גולשת בפורום רפואה סינית (או רפואה משלימה) ושואלת מה לעשות כדי להתגבר על הבעיות שיש לה. היא בחרה לא לסמוך על אנשי אינטרנט אנונימיים אלא לשלם על שירות מלא. חבל שבשם התשלום שלה, היא מקבלת בדיוק את הדבר הזה.

doron1955

New member
בשביל מה להיות בוטה ולהצטער על כל

באותו נשימה כל מי שהחליט להיות צימחוני או מתעניין בתזונה צימחונית יכול תוך עשר דקות להבין את כל התורה אין צורך ללמוד תזונאות כדי הפסיק לאכול בשר ואין צורך להפוך את זה לאיזה תורה מסובכת הפורומים התפוז מסתברים כמקום נהדר ללמוד מנסיון של האחר

JasmineFlower

New member
עדיין... ../images/Emo46.gif

מטפלת, עם תעודה, שלוקחת כסף על ייעוץ, לבחורה שיש לה בעיות רפואיות רבות ולא פשוטות, לא אמורה לשאול שאלות מקצועיות ולהסתמך על התשובות של משתתפי פורום ללא מומחה. עם כל הכבוד לנו ולנסיון שלנו, לא מדובר על מעבר לטבעונות רגילה אלא לצורך טיפול בבעיות רפואיות, שוב, לא פשוטות. זה לא לעניין בכלל.

doron1955

New member
לא הבנתי את כועסת ../images/Emo12.gif

ברוח הצימחונות יש חמלה יתכן והבקורת שלך מוצדקת זה לא מקדם אותנו הצלחתם לנפנף את המטפלת בבושת פנים למי זה טוב מה נורא כל כך בטיפול באנשים ובחיפוש טיפים בפורום קודם כל יש סיכויים מצויינים שהטיפים שמתקבלים בפורומים הם מעולים המשתתפים כאן חיים את החומר ומכירים אותו לא רק מספרים אלא מהבטן ..ומהניסיון כפי שציינתי אי אפשר לדעת מי מאחורי הניק אולי המטפלת הזאת אכן מצויינת אולי היא לוקחת מחיר מאוד סימלי ועוד הרבה ספקות ...

תמי יקרה

רק משחילה מילה קטנה בין כל עצות הזהב שכבר נתנו: אני אישית סובלת מסינוסיטיס כרוני מאז ילדותי ועד היום, אבוקדו, בננות, סויה וטופו לא משפיעים עליי לרעה כלל. ואני מה שנקרא "המקרה הקלאסי". לא הייתי שוללת אותם מהתפריט שלה בלי לנסות ולראות מה קורה. אחרי הכל אבוקדו זה הדבר הטעים ביותר בעולם, וטופו הוא מנת החלבון הקלה ביותר להכנה.

הדגים מאוד חיוניים לגוף ,עליהם לא מומלץ לוותר

הרופא אמר לנו : חד משמעית תורידו כל מה שלא בריא ,כמו הסוכר והפחממות ריקות בפרט, אבל לא לוותר בשום אופן על אכילת הדגים ,כי אכילת דגים חשובה כי הן עשירים ב- יוד ,שבלעדיו יפגע תפקוד בלוטת התריס ,האחראית על תפקוד כל מערכות הגוף,והלב, בדגים יש אספקת אומגה 3 וחלבונים זמינים לבניית השרירים, וגם הם קלים לעיכול, דגים חשוב שיהיו בתפריט 3 פעמים בשבוע, כדי שהגוף יתפקד כראוי.

nikita j y

New member
../images/Emo80.gifלא הדגים חיוניים לגוף, אלא שאר

הדברים שציינת בהודעה: יוד, חלבונים ואומגה 3, ואת כולם ניתן להשיג בתזונה טבעונית.

למעלה