שלום לכולם

ל י ט ל1

New member
שלום לכולם

אני הייתי דיי סמויה כאן בשנה האחרונה. עד היום עשיתי 3 עוגות ורציתי להראות לכן אותן, האמת שאני הכי פחות מרוצה דווקא מהעוגה השלישית שעשיתי, הייתי מאוד עייפה באותו יום ועשיתי את העוגה ביום האחרון אבל תגידו לי מה אתן חושבות...איך זה בשביל ההתחלה? בנוסף את כל העוגות עשיתי בתבנית קפיצית ועכשיו קניתי רינג ואני מקווה שהעוגה הבאה תצא לי טוב, האמת שאני קצת חוששת לעבוד בפעם הראשונה עם רינג. אז הינה העוגה מס' 1 - עוגת יום הולדת לבת שלי (דורה)
 

lzabari

New member
העוגה הראשונה והשנייה מקסימה

ועוד לעוגות הראשונות (רק האיפור שלה זקוק לעידון, אבל לא נורא ) אכן בעוגה השלישית נראה שרידדת קצת יותר מידי את הבצק ולכן רואים את כל הגבשושיות בבצק. הרויאל יצא לך סמיך מידי ולכן הכתב לא יצא מוצלח... אבל את בדרך הנכונה..... המשיכי ותתנסי ויצאו לך משגעות
 

ל י ט ל1

New member
שאלה

האם הגבשושיות שרואים על העוגה הן באמת בגלל הרידוד או שיכול להיות שהעוגה מראש לא הייתה כל כך ישרה? מה עושים להבא כדי שלא תצא עוגה כזאת? האם ניתן לתקן? עם הכיתוב באמת היה הפיקשוש הכי גדול. זו פשוט סיומת לא מוצלחת שרק הדגישה את הכל הטעויות שעשיתי עם העוגה.
 

lzabari

New member
אם היית מרדדת טיפה יותר עבה

אז היית מקבלת את העוגה ישרה... זה בגלל שהבצק דק מידי וזה מבליט את הגבשושיות (אפילו שהעוגה נראיית לעין ישרה.)
 

net the jet

New member
יופי של התחלה !מסכימה איתך לגבי העוגה ה 3

וזה כמובן בעיקר בגלל הגבשושיות. מוסיפה למה שכתבה לימור- לא רק רידוד עבה , יתכן מאד שהעוגה עצמה היתה לא ישרה ועם המון גבשויות- במקרה כזה אני עושה קרם סמיך ועושה עבודת "טייח" ומשתדלת לישר ולהחליק עד כמה שיותר ורק אז מצפה בבצק קצת עבה יותר מהרגיל. בכל מקרה את עובדת יפה- תמשיכי כך!
 
למעלה