שלום לכולם

טובה02

New member
שלום לכולם ../images/Emo176.gif../images/Emo13.gif

יש לי 2 שאלות בשבילכן, אל תחשבו שאני משוגעת אבל זה מטריד אותי
... אשמח לשמוע את דעתכם/פתרונותיכם: 1. בתי טל בת 5 וקצת מאז ומתמיד אהבה את עצמה מאוד והיתה לה מודעות לאיך שהיא ניראית אפילו כשהיתה קטנטונת, כל בוקר ישנן מריבות רבות על התיסרוקות לגן,כל פעם היא רוצה משהו אחר וכמובן שהאופציה הכי מועדפת עליה היא פזור אבל משום מה אני לא אוהבת את זה שהיא הולכת פזור, לא יודעת, אולי זה רק שיגעון שלי אבל לדעתי זה לא נוח, חם, מפריע למשחקים, אם יוצאים לחצר אז נכנס חול וזה הרבה פחות פרקטי מאסוף. הקטע הוא שאחרי כל הוויכוחים, כבר לא נותר זמן כי אני כבר מאחרת לעבודה בבוקר, וטל בלית ברירה, הולכת פזור לקייטנה/גן(כמובן שהיא מרוצה מזה מאוד). מה דעתכם בעניין? מה עלי לעשות? 2. עוד כשבועיים נגמרת הקייטנה לרוב הילדים והשאלה שלי היא מה אתם עושים איתם אח"כ? אני ובעלי עובדים בבקרים ואני ממש לא יודעת איפה נשאיר אותם ומה נעשה איתם בחודש הנותר (לפחות עד שחוזרים מהעבודה).

ת ב נ

New member
תשובה מספר אחת: לאחותי יש ילדה

בת 4 וחצי עם שיער מדהים, ארוך ויפה וגם היא איננה מוכנה לעשות קוקו או לאסוף (אולי רק עם קשת) ולכן לא מתווכחים איתה שתלך איך שהיא רוצה ותסתדר כבר בגן, את ההסברים שלך נתת לה כבר. שלה לא יהיה נוח היא כבר תמצא פתרון. אולי לערב את הגננת שתעיר לה בנושא. תשובה מספר 2: רוב הקייטנות אכן מסתיימות ב5.8.03 ואז נותרים כשלושה שבועות, צריך לאלתר או לבקש את עזרת השכנות, חברות ומשפחה כמובן. ועוד דבר לנצל את ימי החופש שמגיע לך ולבעלך (כך רבים עושים).

חני ב

New member
שלום לך

1. אני לא מוכנה אף פעם שתלך פזור ושלמחתי אין איתה בכלל מריבות. גם בבית היא לא הולכת פזור. אם לבת שלך יש בעיות של קשרים, אולי באמצעות הכאב כשאת מסרקת אותה היא תבין למה כדאי להיות עם שיער אסוף. בכל מקרה, גבולות גבולות גבולות. חד משמעית את צריכה לאמר לה שהיא לא יוצאת עם שיער פזור. ואולי תרשי לה בבית או בימי שבת. 2. עוד מחזור בקייטנה נשאר לי טרוף בגלל הכסף. מה שנשאר הוא או לבקש עזרה מהסבתות, או לעשות סבב עם עוד אמהות, כל יום אמא אחרת שומרת על מספר בנות, או לקחת בייביסיטר בלית בררה.

דניאל90

New member
אמנם אין לי בנות

אבל לגבי השאלה הראשונה אני ממש מסכימה עם חני. הילדה צריכה להבין שלגן הולכים עם שיער אסוף מכל הסיבות הידועות. כדאי אולי ,כל ערב לפני השינה ,לדבר איתה על זה ולהזכיר לה כדי לחסוך את המריבות בבוקר.

אין לי עדיין ילדה בגיל הזה

אבל אוטוטו תהיה לי
אני הייתי מנסה בטוב. אולי להחליט ביחד על תסרוקת לכל יום. להפוך את זה לעיניין שהוא חלק מהמודעות. לגרום לה להחליט בעצמה שהיא כ"כ יפה ונהדרת וחייבת לפרגן לעצמה תסרוקות.
אולי להסתכל יחד בעיתון ולראות שגם דוגמניות מסתרקות יפה. יום א' קוקו יום ב' צמה...

סתיו ג

New member
אין בכלל ויכוח לגן לא הולכים עם

פזור וזהו, תתעקשי כמה פעמים ותראי שהיא תפסיק להתוכח, בגלל שהיא תמיד מנצחת, אז היא יודעת שהיא צריכה להתעקש עוד קצת ואמא תתיאש, קחי כמה ימים תקומי מוקדם יותר, ואל תרשי לה לצאת מהבית עד שהשער לא אסוף, בסוף היא תתיאש. זה גם לא טוב לכינים, גם חם, גם מפר ריכוז, וגם מפריע לראיה. אחה"צ ובערב לפי החלטה שלך, תראי איך את מרשה לה

טובה02

New member
תודה רבה לכן!

דיברתי איתה הערב לפני שהיא הלכה לישון ואמרתי לה שמחר היא יכולה לבחור כל תסרוקת שהיא רוצה אבל לא פזור, בהתחלה היא כמובן התנגדה קצת אבל אח"כ הבינה שאני לא מסכימה ולא יעזור לה...(ואם אתם סקרנים לדעת- היא בחרה 2 צמות
...) אני מקווה שבעיה אחת פתרנו סוף סוף...כנראה אני באמת צריכה להיות יותר עקשנית.
ולגבי השאלה השניה, סביר להניח אני אאלץ לרשום אותה לעוד מחזור (הסבתות גרות רחוק), אבל מעניין אותי לדעת האם לדעתכם אפשר להשאיר אותה עם 2 האחים שלה, בני 10 ו-13 (עד הצהריים), לבד בבית?

חני ב

New member
בטח שכן

אבל לבדוק שהם מוכנים לשמור עליה, ואלי אפילו לתגמל אותם איכשהו.

לאה_מ

New member
2 תשובות:

בתי בת 7 עוד מעט. לגבי התסרוקות - אני לא מכריחה שום דבר שנוגע לגוף שלהם, גם לא תסרוקות. היא הולכת איך שהיא בוחרת (אני, כמובן, יכולה להמליץ, לשכנע, לקנות אביזרים לשיער - אבל אני לא כופה את דעתי). פעם היא העדיפה פזור, עכשיו היא דוקא מעדיפה אסוף. לגבי הקיטנה - אנחנו רושמים למחזור אחד, ואחר כך מסתדרים עם הסבים והסבתות, חברים וכיוצ"ב. בשבועיים האחרונים של אוגוסט גם הקטנצ'יק בחופש, אז בן זוגי ואני לוקחים חופש לסירוגין.

מלמלה

New member
מסכימה לא להכריח לגבי התסרוקת

אני חושבת שעם תקופה מסוימת תעזבי את הנושא ולא תתיחסי אליו בכלל פשוט תודיעי לה שאין יותר ויכוחים בנושא ושהיא תלך איך שהיא רוצה היא תתרצה ותתחיל להסתרק ולאסוף אני חושבת עד איזה גיל אני יכולה לקבוע לה איך היא תסתרק 10? 15? 7? למה ילדה בת 5 לא יכולה להחליט עם לאסוף או לא את השער שלה? כשהגדולה מקטרת לי על הסירוק במסרק צפוף שאני קבעתי לכל יומיים שלושה עם יש או אין כינים התשובה שלי "שיש לי פיתרון קל: "השיער יכול להיות גם קצר כמו של אבא ואז לא תהיה בעיה להסתרק" - זה תמיד משכנע

חני ב

New member
לאאאאאאאאאאאא

הסיוט שלי הוא שהיא תרצה יום אחד להסתפר. בחיים אני לא אתן לה כדוגמא את עצמי או את אבא שלה .

droli

New member
צר לי, אבל לא מסכימה!

נכון שזה לא נוח שהילדה עם שיער פזור, ונכון שזה נראה ברדאק על הראש. סה"כ השיער זה השימלה של הפנים. אבל לפעמים אנחנו שוכחים שלא כל מה שמתאים לנו, מתאים להם. אולי פשוט לא נוח לה? אולי התסרוקת מכאיבה? לא נוחה? מפריעה? הבנות שלי הולכת המון עם שיער פזור, הן לא רוצות לאסוף. כינים באות בכל מקרה בלי הזמנה. ונכון שחם, ודביק. אבל זה מה שהן רוצות, וכנראה זה מה שנוח להן לא? לא רוצה לחשוב מה היה קורה לו היו מכריחים אותי.

למעלה