שלום לכולם
שאלה על events בJS

marlboro

New member
שלום לכולם ../images/Emo13.gif שאלה על events בJS

יש לי תג בHTML מסוג A (יעני לינק). אין לו href, מכיוון שאני רוצה שאותו לינק יעשה פעולות שונות בonMouseOver, onMouseOut וonClick. אני רוצה להשתמש בפונקציה אחת בשביל לטפל בכל הevents האלו, אך בשביל זה אני צריך לבדוק בפונקציה איזה event הפעיל אותה - האם זה over, out או click. כיצד ניתן לבדוק את זה? תודה
זיו. [___ היפנוֹטיק ___]

MotiAd

New member
ככה...

הרי אין אפשרות. כי לפי מה שהבנתי את בונה פונקיצה ואומרת לה איזה אירוע לטפל בו. מה שאת צריכה לעשות זה: בתגית עצמה ליצור
onClick=function_name() onMouseOver=function_name​
וכו כו

marlboro

New member
היי מוטי ../images/Emo13.gif

(אני בן) אני לא חושב שהבנת. יש לי תג מסוג A (שוב, לינק) שמטפלות בו שלוש פונקציות onMouseOver, onMouseOut וOnClick. אני רוצה ששלוש הפונקציות האלו יקראו לפונקציה רביעית, לדוגמה handleWith(), שתבדוק איזה אירוע הפעיל אותה ובהתאם תבצע פעולות (לדוגמה תחליף צבע של לינק בשביל over לכתום, תשנה את הצבע של הלינק חזרה לשחור בout, ובclick תפתח חלון פופאפ). הבעיה היא שאני לא יודע איך לבדוק בפונקציה הרביעית איזה אירוע הפעיל אותה (ואני יודע שאפשר, אני פשוט לא יודע את הסינטקס).

marlboro

New member
הסתדרתי, והנה התשובה לטובתם של

אחרים
:
function handlewith(which) { switch (event.type) { case "mouseover": document.getElementById(which + "-link").className = "underline orange cursorhand"; document.getElementById(which + "-div").style.display = ""; break case "mouseout": document.getElementById(which + "-link").className = "underline cursorhand"; document.getElementById(which + "-div").style.display = "none"; break case "click": document.getElementById(which + "-link").className = "underline cursorhand"; document.getElementById(which + "-div").style.display = "none"; break } }​
והלינק שלי נראה כך:
<a id="gal-link" onmouseover=´handlewith("gal")´ onmouseout=´handlewith("gal")´ onclick=´handlewith("gal")´ class="underline cursorhand"><span class=fon1b>"גל"</span></a>.<br>​

marlboro

New member
היי מוטי ../images/Emo13.gif

(אני בן) אני לא חושב שהבנת. יש לי תג מסוג A (שוב, לינק) שמטפלות בו שלוש פונקציות onMouseOver, onMouseOut וOnClick. אני רוצה ששלוש הפונקציות האלו יקראו לפונקציה רביעית, לדוגמה handleWith(), שתבדוק איזה אירוע הפעיל אותה ובהתאם תבצע פעולות (לדוגמה תחליף צבע של לינק בשביל over לכתום, תשנה את הצבע של הלינק חזרה לשחור בout, ובclick תפתח חלון פופאפ). הבעיה היא שאני לא יודע איך לבדוק בפונקציה הרביעית איזה אירוע הפעיל אותה (ואני יודע שאפשר, אני פשוט לא יודע את הסינטקס).

למעלה